Η αντίδραση του Άρη, οι 15 τελικές και το ρεκόρ του Χούλιαν Κουέστα

Βασίλης Μάστορας25 Απριλίου 2024

Ο Άρης έπρεπε να αντιδράσει μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες, χθες κόντρα στον Ολυμπιακό. Έπρεπε να δείξει ότι εξακολουθεί να έχει σφυγμό, μιας και έχει αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τον Τελικό και το ένα μετά το άλλο στραπάτσο είχαν γεμίσει με σύννεφα προβληματισμού τον ουρανό του «Κλ. Βικελίδης».

Άλλωστε οι άδειες κερκίδες αυτό υποδηλώνουν. Ότι ο κόσμος έχει ξενερώσει από τα όσα κάνει η ομάδα στα πλέι οφ και δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον για να πάει στο γήπεδο. Ούτε ακόμη και σε αγώνες με αντιπάλους ομάδες από το big4.

Άδειο ήταν και χθες το «Κλ. Βικελίδης», εικόνα η οποία φανερώνει τη δυσαρέσκεια του κόσμου, ο οποίος σαφώς και ήθελε ο Άρης να μη γίνει ο «σάκος του μποξ» για τις ομάδες που διεκδικούν το Πρωτάθλημα. Είδαν το αντίθετο κι έτσι το γήπεδο έχει απογοητευτική εικόνα.

Αντίδραση έπρεπε να βγάλει χθες ο Άρης και για έναν δεύτερο λόγο. Για να βοηθήσει τον Χουλιάν Κουέστα να γιορτάσει το ρεκόρ συμμετοχών, ξένου ποδοσφαιριστή, με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Συνολικά 188, για τον Ισπανό κίπερ, ο οποίος χθες ήταν ο ΜVP του Άρη, βάζοντας κι αυτός από την πλευρά του το… χεράκι του ώστε η βραδιά να κυλήσει θετικά για την ομάδα του. Ο Κουέστα ήταν σ’ έναν ακόμη αγώνα καταπληκτικός και είχε επτά αποκρούσεις που βοήθησαν τον Άρη να μην χάσει. Ο Ισπανός κίπερ του Άρη είχε εξαιρετικές αντιδράσεις σε τελικές προσπάθειες των Ελ Καμπί (5’), Έσε (22’), Γιόβετιτς (24’) αλλά και σύμμαχο το δοκάρι στη σπουδαία κεφαλιά του Ιμμπόρα στο 25’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν μάλιστα να κερδίσουν αν ο Μορόν στις καθυστερήσεις έδειχνε αλτρουιστικό πνεύμα και «μοίραζε» την μπάλα, αντί να επιχειρήσει ένα αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή. Ή αν ο Φετφατζίδης στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου «εκτελούσε» τον Τζολάκη ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

Για να κλείσουμε το κεφάλαιο Κουέστα, ο Ισπανός δικαίως θεωρείται από τους καλύτερους κίπερ της ιστορίας του Άρη. Διακρίνεται τόσο για το ταλέντο του όσο και για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Έξι χρόνια στον Άρη δε δημιούργησε κανένα πρόβλημα και αποτελεί ποδοσφαιριστή- ήρεμη δύναμη.

Ο Ακης Μάντζιος επέλεξε σχήμα 4-2-3-1 στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς ήταν στο κέντρο της άμυνας και οι Οντουμπάτζο, Μοντόγια στις πτέρυγες. Οι Ζαν Ζουλ και Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης αγωνίστηκε πίσω από τον Λορέν Μορόν. Στα άκρα της επίθεσης επέστρεψε ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ στη δεξιά πλευρά έπειτα από απουσία δέκα ημερών και ο Κίκε Σαβέριο στην αριστερή πλευρά.

Ο Μεντιλίμπαρ επανέφερε αρκετούς βασικούς, άφησε όμως στον πάγκο παίκτες όπως ο Ποντένσε.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ζέλσον Μαρτίνς σε ελεύθερο ρόλο, ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, απέναντι στον Άρη ο οποίος έκανε αβίαστα λάθη αμυνόμενος (12 τελικές ο Ολυμπιακός), ενώ στο δημιουργικό κομμάτι δεν τα πήγε άσχημα καθώς είχε 11 τελικές.

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν εκμεταλλευόμενοι λάθος του Ντόι σε διεκδίκηση με τον Μορόν και ο Ισπανός πέτυχε το 17ο γκολ του με τον Άρη (49ο). Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Μάντζιου σ’ έναν ακόμη αγώνα δεν είχε την ηρεμία να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα και από εκεί και πέρα όλα ήταν ανοιχτά. Ο Μάντζιος έβαλε στον αγώνα Μανού Γκαρθία και Ζαμόρα (60ο), αντί Φετφατζίδη που ήταν καλός και του Σαβέριο που δεν είχε ρυθμό, κι έτσι ο Αρης ηρέμησε το παιχνίδι, κράτησε μπάλα και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να «κεφαλαιοποιήσει» την ψυχολογία που πήρε μετά την ισοφάριση. Συνολικά οι Πειραιώτες στο β’ ημίχρονο δημιούργησαν επτά τελικές και ο Άρης τέσσερεις, απόδειξη ότι ο ρυθμός του αγώνα όσο περνούσε ο χρόνος άρχισε να πέφτει.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η μάχη Άρης-Ολυμπιακός, το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Ο Άρης ήταν καλύτερος απ’ ότι στους τρεις τελευταίους αγώνες. Έδειξε όμως αδυναμίες στο να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και δεν είχε ένταση στα μαρκαρίσματα. Ο Ολυμπιακός που ήθελε περισσότερο τη νίκη, βρήκε απέναντι του τον εξαιρετικό Κουέστα, ενώ δεν κατάφερε να έχει τον ίδιο ρυθμό και μετά το 65ο λεπτό. Η είσοδος των Τσικίνιο, Ναβάρο και Ποτένσε, δεν έσωσαν την κατάσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.