Η αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Μαρτίου 2022

Η σεζόν ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Μπαρτσελόνα, καθώς στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές του Πρωταθλήματος είχε συγκομιδή μόλις 17 βαθμών, με αποτέλεσμα να βρίσκεται όχι μόνο μακριά από τις πρώτες θέσεις, αλλά κι αυτές που οδηγούν στην έξοδο της Ευρώπης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με τις «σφαλιάρες» από Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο Κούμαν αποτελούσε κόκκινο πανί για τους φίλους της ομάδας που ζητούσαν απεγνωσμένα από την διοίκηση την παραίτησή του και ύστερα από πιέσεις οι δυο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους. 


Οι «μπλαουγκράνα» δεν άργησαν να βρουν τον διάδοχο του Ολλανδού προπονητή, φέροντας στην ομάδα την παλιά φρουρά του συλλόγου, ονόματι Τσάβι Ερνάντεθ, ο οποίος μετά το πέρασμά του από τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ριάντ επέστρεψε στην ομάδα που έζησε τις πιο μεγάλες στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα.  

Ο Τσάβι τόνισε πως θα δώσει και τη ζωή του για να πετύχει στην ομάδα που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής!


Ο Τσάβι ξεκίνησε το έργο του στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα με την ελπίδα να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Καταλανός προπονητής βασίζεται πρωτίστως στην πειθαρχία και σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «AS» όρισε 10 εντολές που θα πρέπει να ακολουθούν πιστά οι παίκτες του, ώστε ο σύλλογος να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του.

Αναλυτικά:

1. Οι παίκτες πρέπει να είναι στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν την προπόνηση.

2. Το προσωπικό πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο δύο ώρες πριν την προπόνηση.

3. Οι παίκτες θα τρώνε στην τραπεζαρία των εγκαταστάσεων, με πρόγραμμα των διατροφολόγων του συλλόγου.

4. Επιβάλλονται πρόστιμα. Είναι κάτι που δεν είχε συμβεί μετά την αποχώρηση του Λουίς Ενρίκε.

5. Τα πρόστιμα θα αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό.

6. 48 ώρες πριν από ένα παιχνίδι απαγορεύεται η επιστροφή στο σπίτι μετά τα μεσάνυχτα.

7. Η προπόνηση θα είναι σαν αγώνας, όπου θα κρίνονται οι παίκτες.

8. Έλεγχος εξωαθλητικών δραστηριοτήτων.

9. Απαγορευμένες επικίνδυνες δραστηριότητες. Ενας παίκτης δεν θα μπορεί να κάνει σερφ ή να οδηγεί ηλεκτρικό ποδήλατο. Αυτό το είδος πρακτικής θα τιμωρείται ως πολύ σοβαρό αδίκημα.

10. Οι παίκτες, ως θεμελιώδες κομμάτι του συλλόγου, πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα δώσουν το παράδειγμα.

Ο Ισπανός έχοντας συμπληρώσει τρεις μήνες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έχει βάλει ήδη την υπογραφή του στην «αναγέννηση» της ομάδας. Σε ίδιο αριθμό αγώνων Πρωταθλήματος με τον Κούμαν, ο Τσάβι μετράει έντεκα βαθμούς παραπάνω και οι Καταλανοί πλέον φιγουράρουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 45 πόντους, ενώ βρίσκονται στο -9 από τη δεύτερη θέση. Όλα αυτά κι ενώ απομένουν 12 παιχνίδια για να πέσει η αυλαία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Υπό τις οδηγίες του άλλοτε αρχηγού της, η Μπαρτσελόνα κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Μπιλμπάο και δεν κατάφερε μετά από 21 ολόκληρα χρόνια να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.

Την ίδια ώρα, όμως, άφησε πίσω της την ένατη θέση στο Πρωτάθλημα επί Ρόναλντ Κούμαν και σε μόλις δεκατρία παιχνίδια φιγουράρει πλέον στην τετράδα.

Ο Τσάβι πίστεψε στα νεαρά ταλέντα της ομάδας και με την προσθήκη των Φεράν Τόρες, Ανταμά Τραορέ και Πιέρ - Εμερίκ Ομπάμεγιάνγκ άρχισε να θυμίζει την Μπαρτσελόνα που ξέρουμε. Ενδεικτικό η 4άρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» και το πάρτι που έστησε στην έδρα της Νάπολι (2-4) που την έστειλε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα δείχνει ικανή να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο.


«Προπονώ εδώ και εκατό ημέρες την Μπαρτσελόνα, αλλά μου φαίνεται σαν να πέρασαν εκατό χρόνια» ήταν η ατάκα του Τσάβι, ο οποίος πέρασε με αρκετά καλό βαθμό το πρώτο δοκιμαστικό τεστ στους «μπλαουγκράνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.