Η άνοδος στην αξία του Αλφόνσο Ντέιβις δεν έχει προηγούμενο!

Metrosport Team15 Ιουλίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Η Μπάγερν Μονάχου κάνει πράγματα και θαύματα για άλλη μία σεζόν στη Γερμανία και κατάφερε με σχετική άνεση να σηκώσει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και συνολικά το 30ο της ιστορίας της! Οι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Χανς-Φλικ πάνω κάτω οι ίδιοι. Ο σπουδαίος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που σκοράρει ακόμα και μετά το πέρας των 38 αγωνιστικών, η σταθερά αξία του Τόμας Μίλερ, το ταλέντο του Σερτζ Γκνάμπρι και ένα.. άγνωστο 19χρονο παιδί που ήρθε για να μείνει. 

Ο λόγος για τον δεξιό της μπακ, Αλφόνσο Ντέιβις που από τις φτωχές γειτονιές του Βανκούβερ έφτασε μέχρι την ελίτ και τα άστρα της Ευρώπης. Έγινε μόνιμος κάτοικος Μονάχου τον Ιανουάριο του 2019 και μέσα σε ένα χρόνο και κάτι μήνες έχει καταφέρει να πενταπλασιάσει την αξία, την κλάση και την αναγνωρισιμότητα του. 

Ο θαυματουργός νεαρός δεν σταματά να τρέχει, μετράει τα περισσότερα χιλιόμετρα φέτος στη Bundesliga και έχει βαλθεί να γίνει ο νέος «ήρωας» των Βαυαρών σε μία χρονιά που του βγαίνουν τα πάντα. Μεγαλωμένος στον Καναδά, άρχισε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία πηγαίνοντας κόντρα στην «μόδα» και το εθνικό σπορ της χώρας του που δεν είναι άλλο από το χόκει. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο αξίας 200.000€ με την ομάδα της περιοχής του (Vancouver Whitecaps FC) το 2016 και μέσα σε 4 χρόνια κατόρθωσε να γίνει ο πλουσιότερος αθλητής του Καναδά! 

Η προσωπική.. απογείωση που ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν!


Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία έχει σταματήσει στα 60 εκατομμύρια ευρώ (!), δηλαδή εξαπλάσια σε σχέση με το 2016 και πενταπλάσια σε σχέση με πέρυσι που τέτοια εποχή βρισκόταν καρφωμένη στα 10.000.000! Όσον αφορά την ομάδα του, Μπάγερν, βρίσκεται στην 4η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών από το υπάρχον ρόστερ πίσω μόνο από τους συνομήλικους του, Ντάβιντ Αλάμπα, Σερτζ Γκνάμπρι και Ζόσουα Κίμιχ, η αξία του οποίου αγγίζει τα 75 εκατομμύρια ευρώ! Γενικότερα, οι Βαυαροί επενδύουν στα ταλέντα τους, στους νέους ποδοσφαιριστές και φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο. 

Τα στατιστικά του αποτυπώνουν όλη την αλήθεια και μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η πρωταθλήτρια Γερμανίας του χαρίζει χρυσάφι για κάθε αγώνα του στο Aλιάντς Αρίνα. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, συμπληρώνοντας 3.222' λεπτά συμμετοχής και μπόλικες θετικές εντυπώσεις. Τελείωσε τη σεζόν με 3 γκολ και 10 ασίστ, τις 3 εκ των οποίων στο Champions League και πλέον απολαμβάνει τις λιγοστές διακοπές του στα όμορφα νησιά της Καραΐβικής. Αλφόνσο Ντέιβις, συνέχισε να εξελίσσεσαι γιατί έχουμε ανάγκη από παίκτες σαν εσένα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.