Η ανηφόρα του Κριστιάν Λόπεθ

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Νοεμβρίου 2021

Η επιστροφή του Κριστιάν Λόπεθ (τελικώς) δρομολογήθηκε νωρίτερα του αναμενομένου καθώς η εκτίμηση για συμμετοχή στην αποστολή κατά τα τέλη του χρόνου δεν επιβεβαιώθηκε και ο Ισπανός έπειτα από δέκα μήνες είναι στους «εκλεκτούς» του Ακη Μάντζιου.

Προφανέστατα πρόκειται για το «γεγονός» που ανέδειξε η ανακοίνωση της αποστολής του Αρη ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η τελευταία συμμετοχή του Ισπανού σε αγώνα της ομάδας ήταν στις 23 Γενάρη όταν χρησιμοποιήθηκε για τέσσερα λεπτά στην εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. 

Η δε τελευταία του φορά σε επίσημο αγώνα ήταν στις 11 Απριλίου όπου ως παίκτης της Καρταχένα (είχε παραχωρηθεί δανεικός) υπέστη τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Ακολούθησε η χειρουργική επέμβαση, η αποκατάσταση και τελικώς η επιστροφή η οποία έγινε πρόωρα. 

Στην πράξη θα αποδειχθεί – αν φυσικά το απαιτήσουν οι συνθήκες – αν ο Ισπανός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για ψυχολογικούς ή γι’ αγωνιστικούς λόγους καθώς αναγνωρίζεται ότι δεν είναι απολύτως έτοιμος. Στην πράξη θα αποδειχθεί επίσης αν θα δώσει το δικαίωμα στον Ακη Μάντζιο να υπολογίζει σ’ αυτόν. 

Τούτο απορρέει μέσα από τον πρότερο αγωνιστικό βίο του στους «κίτρινους» καθώς πέρυσι δεν ικανοποίησε με την παρουσία του και φυσικά παραχωρήθηκε δανεικός. Κι ενδεχομένως να μην είχε επιστρέψει ποτέ στο «Κλ. Βικελίδης» αν δεν προέκυπτε ο σοβαρός τραυματισμός. Λόγω αυτού, δεν «έτρεξε» η διαδικασία είτε παραχώρησής του στην Καρταχένα είτε αποδέσμευσής του και εκδόθηκε το εισιτήριο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο «γεγονός» της αποστολής είναι η συμμετοχή του Γιόχαν Μπεναλουάν ή μάλλον, η επιστροφή του ασώτου. Ο Τυνήσιος ήταν σε καραντίνα έπειτα από το επεισόδιο που είχε με τον Λούκας Σάσα στην προπόνηση και γενικώς είχε προκαλέσει κλίμα προβληματισμού με την υπερβάλλουσα ένταση του στις προπονήσεις σε σημείο να υπάρχουν γκρίνιες. Μένει να φανεί αν το διάστημα που μεσολάβησε κόπασε τα πνεύματα. 

Βέβαια, δεν υπολογίζεται για το βασικό σχήμα αλλά απόντος του Φαμπιάνο ήταν απαραίτητη η συμμετοχή και τρίτου στόπερ στην αποστολή. Επί τούτου, ο Αρης βλέπει μπροστά του τον δανεισμό του Κυριάκου Ασλανίδη στον Ολυμπιακό Βόλου και παράλληλα αναδεικνύεται η μεγάλη ανάγκη που έχει για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.