Η ανεπανόρθωτη ζημιά του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης13 Μαρτίου 2021

«Άνευ ψεύδους ουδεμία υπόθεσις ευοδούται»! Αυτά τα σοφά (όπως κι όλα του) λόγια του «κοσμοκαλόγερου» της πεζογραφίας, του εκ Σκιάθου ορμώμενου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – τον οποίο μετά μανίας (ξανα)διαβάζουμε εν μέσω πανδημίας και… φιλοσοφούμε! – ταιριάζουν απόλυτα στη βυθισμένη στην βρώμα του ψέματος υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

 Μία υπόθεση η οποία επιτηδείως οδηγείται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όπως επιτηδείως είχε οδηγηθεί στην κορυφή της επικαιρότητας. Με σαφή στόχο την οποιαδήποτε ζημιά στον ΠΑΟΚ… Η ζημιά έγινε. Με την ενοχή της Πολιτείας (την εξέφραζε ο υφυπουργός Αθλητισμού) ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε, σπιλώθηκε, ζημιώθηκε κι αγωνιστικά. Δίχως η ζημιά να δικαιολογεί το πλήθος στραβών του κι ανάποδων του την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. 

Ο ΠΑΟΚ βέβαια, δικαιώθηκε. Δίχως ουδείς εξ όσων τον αδίκησαν, τον σπίλωσαν και τον ζημίωσαν να αρθρώσει σοβαρή κουβέντα. Αφήστε που η Πολιτεία ίσως θεωρεί πως τον ωφέλησε. Ξέρετε. Με εκείνην την ουρανοκατέβατη διάταξη εν μια νυκτί για μη υποβιβασμό ομάδων οι οποίου καταδικάζονται για πολυιδιοκτησία. Τον εαυτόν της ωφέλησε η Πολιτεία με την σπάνια σπουδή για την περίφημη διάταξη. 

Σα να ήξερε τι θα γινόταν. Που θα κρυβόταν σήμερα εάν κι εφ’ όσον - εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης - ο ΠΑΟΚ υποβιβαζόταν; Που; Φυσικά και δε θα υποδείξουμε εμείς στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πώς πρέπει να αντιδράσει στην βυθισμένη στην βρώμα του ψέματος υπόθεση αυτή. Όπως δεν υποδεικνύουμε και σε πολλές άλλες. Εν τούτοις καταγράψαμε – το πράττουμε και σε όλες τις… πολλές άλλες – το λαϊκό αίσθημα. 

Κι αυτό δε συμφωνεί με την τακτική ήπιων τόνων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ… Δε θεωρούμε πάντως, απλή σύμπτωση πως κι επί (συγ)Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι επί Κυβέρνησης ΝΔ η πολιτική δράση πλήττει βάναυσα τον ΠΑΟΚ. Τότε με τον διακοπέντα αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα από τον αλήστους μνήμης διαιτητή Κομίνη. Αυτός μάλιστα, επιβραβεύθηκε κρατώντας τη σφυρίχτρα του. Και τώρα με την βρωμούσα υπόθεση πολυιδιοκτησίας. Δικαιώθηκε γι’ αυτήν τελικά, ο ΠΑΟΚ αλλά ουδέν επανορθώθηκε. Η ζημιά – βλέπετε – ήταν ανεπανόρθωτη…

ΥΓ 1 : Με τον προσήκοντα σεβασμό και στους τίτλους της και στο έργο της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστασίας Κοτανίδου… Αν κουρασθήκατε στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, πηγαίνετε σπίτι σας! Η Δημόσια υγεία έχει ανάγκη ξεκούραστες ψυχές και… πλάτες στα προκεχωρημένα φυλάκια της! Έλεος πια…

ΥΓ 2 : Με τον προσήκοντα σεβασμό επίσης, στον αξιότιμο καθηγητή Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη… Αν θεωρεί πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων κουράσθηκε, να αφήσει την σιγουριά της Ελβετίας. Να έρθει στην Ελλάδα, στη πατρίδα του, να σταθεί στο πλευρό της Επιτροπής ξεκουράζοντας την. Προς δημόσιο όφελος.

ΥΓ 3: Ο μέγιστος – Νομπελίστας - Οδυσσέας Ελύτης έχει «γράψει» με μία αναφορά την ιστορία του τόπου μας : «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: Με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»! Εάν δεν αλλάξουμε μυαλά όλοι μας… Μήτε αυτά δε (μας) μένουν!

ΥΓ 4 : Κι ο κορυφαίος Λογοτέχνης, ο «Άγιος των ελληνικών Γραμμάτων» Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης παραμένει διαχρονικά παρών καθώς σείονται (όχι από τον Εγκέλαδο) τα θεμέλια της Κοινωνίας μας: «Τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος»…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.