Η αναβολή αποτελεί την πρώτη δικαίωση της ΚΑΕ Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος17 Νοεμβρίου 2021

Η αποδοχή της επιχειρηματολογίας της ΚΑΕ Αρης από το πειθαρχικό όργανο του ΕΣΑΚΕ και η απόφαση αναβολής της εκδίκασης για τις 21 Δεκεμβρίου στοιχειοθέτησε μια πρώτη νίκη των «κίτρινων» ενάντια στο σύστημα αδειοδότησης των ομάδων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αυτή η αναβολή δεν σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» απέφυγαν τον κίνδυνο τιμωρίας. Παραμένουν μια εταιρία η οποία δεν εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής, η οποία υπόκειται στις διατάξεις του νέου αθλητικού Νόμου άρα διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας βάσει των όσων προβλέπονται. Αυτό που φαίνεται ότι πέτυχε ο Αρης είναι η εκδίκαση της υπόθεσης στο διοικητικό Εφετείο στο οποίο και προσέφυγε με σκοπό να προσβάλλει την απόφαση της ΕΕΑ. 

Προς τιμήν της, η νέα αθλητική δικαστής του ΕΣΑΚΕ αναγνώρισε το δίκιο του Αρη, σεβάστηκε το γεγονός της προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια για την ανατροπή μιας απόφασης η οποία δεν λήφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος αλλά από μια επιτροπή η οποία εδώ και χρόνια έχει χάσει τον σεβασμό των αθλητικών αρχών και αμφισβητείται ως προς τα κριτήρια λήψης των αποφάσεών της. Ετσι δέχθηκε τους ισχυρούς του νομικού επιτελείου της ΚΑΕ (των Χρήστου Γρόλλιου, Γιώργου Γιαννόπουλου), έκανε επίσης δεκτό το αίτημα αναβολής της εκδίκασης και όρισε ως ημερομηνία την 21η του Δεκέμβρη.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να κριθεί η υπόθεση στο διοικητικό Εφετείο διότι πλέον το τελευταίο θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση προσωρινής διαταγής και στη συνέχεια να ορίσει δικάσιμο. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ενδεχομένως να αποδειχθεί χρονοβόρα, αλλά πρόθεση του Αρη είναι να αναδείξει ένα σύστημα αδειοδότησης το οποίο στερείται λογικής και ισονομίας. Και το πρόβλημα των «κίτρινων» δεν είναι το σύστημα αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ. 

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει λογική ερμηνεία στο ότι ομάδες της ίδιας κατηγορίας αξιολογούνται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Όπως δεν υπάρχει λογική ερμηνεία στο ότι δεν αδειοδοτήθηκε ομάδα για μια καθυστερημένη καταβολή δόσης 4-6 χιλιάδων ευρώ αλλά συμβαίνει το αντίθετο με ομάδες με δυσβάσταχτα χρέη και με τιμωρία από διεθνείς οργανισμούς. Γίνεται αντιληπτό ότι από την εξέλιξη της υπόθεσης στο διοικητικό δικαστήριο ενδέχεται να διαμορφωθούν νέα δεδομένα επί της αδειοδότησης των ομάδων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.