Η ανασκόπηση των 13 αγωνιστικών στην Bundesliga

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Δεκεμβρίου 2020

Έχοντας διανύσει κάτι παραπάνω από το 1/3 της Bundesliga, το metrosport.gr κάνει εκτενές αφιέρωμα όσων είδαμε στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές του Πρωταθλήματος.

Μπάγερν Μονάχου (30 βαθμούς): Χριστούγεννα στην κορυφή για τους Βαυαρούς! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης για το 2020 από τη FIFA), ο οποίος πέτυχε άλλα δυο γκολ και έφτασε συνολικά τα 17 στο Πρωτάθλημα, η ομάδα του Φλικ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της μαχητικής Λεβερκούζεν (1-2) και βρέθηκε εκ νέου στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Λεβερκούζεν (28 βαθμούς): Οι «ασπιρίνες» είναι αποφασισμένες φέτος να επιστρέψουν στην τετράδα και να πάρουν το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Δείχνουν ικανές να το πετύχουν όπως έχουμε δει στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές του Πρωταθλήματος.

Λειψία (28 βαθμούς): Ο ερχομός του Τζούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο των «ταύρων» έχει μεγαλώσει τις φιλοδοξίες στον σύλλογο, που θέλουν να βάλουν τέλος στην αυτοκρατορία της Μπάγερν Μονάχου, που εδώ και οκτώ συνεχόμενα χρόνια κατακτά τον τίτλο. Το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά προμηνύεται μεγάλη μάχη, αφού χωρίζουν τις δυο ομάδες μόλις δυο βαθμοί κι απομένουν 21 ολόκληρες αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία στην Bundesliga.

Βόλφσμπουργκ (24 βαθμούς): Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν τη χρονιά οι «λύκοι», καθώς μετά τη νίκη τους επί της Στουτγάρδης με 1-0 ανέβηκαν στην τέταρτη θέση. Στόχος στο τέλος της χρονιάς να βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (22 βαθμούς): Κάθε χρόνο επιδιώκει να χτυπήσει τον τίτλο, όμως στο τέλος μένει με την όρεξη! Φέτος αν και άρχισε φορτσάτη, στη συνέχεια έκανε…κοιλιά, με αποτέλεσμα να τελειώσει τη συνεργασία της με τον Φαβρ και να βρίσκεται στην πέμπτη θέση και στο -8 από την κορυφή και την Μπάγερν Μονάχου μετά από δεκατρείς αγωνιστικές. Αφού η σαλατιέρα στη Γερμανία θα παραμείνει για ακόμα μία σεζόν όνειρο, θα επιδιώξει τουλάχιστον να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος, που αυτόματα σημαίνει παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Ουνιόν Βερολίνου (21 βαθμούς): Στην πρώτη της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού Πρωταθλήματος τα πήγε περίφημα, αφού κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, Φέτος, έχοντας αποβάλει το άγχος της πρωτάρας, δείχνει τις…άγριες διαθέσεις της, μιας και βρίσκεται στην έκτη θέση και στο -3 από τις θέσεις οδηγούν στο Champions League.

Στουτγάρδη (18 βαθμούς): Μπορεί αρκετοί να ξεγελάστηκαν από το επιβλητικό πέρασμά της από την έδρα της Ντόρτμουντ με 5-1, όμως στόχος παραμένει η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και από εκεί πέρα ότι καλύτερο προκύψει.

Γκλάντμπαχ (18 βαθμούς): Τα «πουλάρια» μπορεί να πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση στους «16» του Champions League αφήνοντας εκτός ομάδες όπως η Σαχτάρ και η Ίντερ, όμως αυτό φαίνεται να τους στοιχίζουν στην Bundesliga, αφού αγνοούν εδώ και τέσσερις αγωνιστικές τη νίκη, που έχει ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, οι άνθρωποι της Γκλάντμπαχ είναι αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (17 βαθμούς): Οι «αετοί» έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των εννιά αγωνιστικών στο Πρωτάθλημα και με το διπλό που έκαναν στην έδρα της Άουγκσμπουργκ (0-2) ανέκτησαν τις ελπίδες τους για μία θέση στην Ευρώπη, όμως το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Φράιμπουργκ (17 βαθμούς): Η εξασφάλιση της παραμονής αποτελεί κύριο στόχο κάθε χρόνο στον σύλλογο. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με νίκη επί της Χέρτα, που τη φέρνει μια ανάσα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Άουγκσμπουργκ (16 βαθμούς): Στόχος είναι μόνος ένας! Να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό την παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια του Πρωταθλήματος. Άλλωστε, δεν είναι ικανή για κάτι περισσότερο.

Χόφενχαϊμ (15 βαθμούς): Μπορεί αρκετοί να πίστεψαν ότι μετά την επιβλητική 4άρα στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου να σήμανε ότι φέτος θα πάει για μεγάλα πράγματα, όμως αυτό δεν φάνηκε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις πέντε βαθμούς πάνω από την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Βέρντερ Βρέμης (14 βαθμούς): Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να διεκδικούσε τίτλους, όμως τα τελευταία μας έχει απογοητεύσει, καθώς παλεύει για μία θέση στην κατηγορία. Έτσι και φέτος η ομάδα του Βορρά θα προσπαθήσει να ξεμπερδέψει όσο πιο σύντομα γίνεται την υπόθεση-παραμονή στην κατηγορία.

Χέρτα (13 βαθμούς): Δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος και πλέον παλεύει για μία θέση στην κατηγορία.

Κολωνία (11 βαθμούς): Ομάδα ασανσέρ το συγκρότημα του Δημήτρη Λημνιού, που ευελπιστεί φέτος να καταφέρει να παραμείνει στην Bundesliga.

Αρμίνια Μπίλεφεντ (10 βαθμούς): Επέστρεψε για να εδραιωθεί στην μεγάλη κατηγορία. Μπορεί μετά από δεκατρείς αγωνιστικές να έχει μόλις συγκομιδή δέκα βαθμών, αλλά με βάση την εικόνα των υπόλοιπων ομάδων, δεν αποκλείεται να πετύχει τον στόχο της. Ως τότε, ίδωμεν!

Μάιντς (6 βαθμούς): Μπορεί τις προηγούμενες σεζόν να τερμάτιζε ψηλά στη βαθμολογία, όμως η αποκαρδιωτική της φετινή εικόνα δείχνει ότι οδεύει όλο και περισσότερο στην Τσβάιτε Λίγκα.

Σάλκε (4 βαθμούς): Ούτε η επιστροφή του Χουμπ Στέφενς έβγαλε την Σάλκε από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται και την οδηγεί με… μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό, μετά και τη νέα εντός έδρας ήττα από την Αρμίνια Μπίλεφελντ με 1-0! Έτσι, συμπλήρωσε 29 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος δίχως νίκη και πρέπει να γίνει ένα ΘΑΥΜΑ ώστε να γλιτώσει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.