Η ανασκόπηση της προετοιμασίας - Το ασπρόμαυρο αλφαβητάρι του Απελντοορν

Γιώργος Ζαΐρης02 Αυγούστου 2021

Πιστή στη συνήθεια όλων αυτών των ετών με την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, η «Μ» και το metrosport.gr μέσα από τα 24 γράμματα της αλφαβήτου, κάνει την ξεχωριστή ανασκόπηση της. Ο Δικέφαλος μετά από έναν χρόνο (πέρσι είχε κάνει λόγω της πανδημίας την προετοιμασία στην Πορταρία) επέστρεψε στην Ολλανδία και αυτή τη φορά στο φιλόξενο Απελντοορν ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε τις βάσεις για έναν πρωταγωνιστή ΠΑΟΚ με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Σε πρώτη φάση αυτό που ενδιαφέρει είναι η πρόκριση στα πλέι οφ του Conference. Ο Δικέφαλος βρίσκεται ήδη στο Δουβλίνο από χθες και αύριο στις 21:45 αντιμετωπίζει την Μποέμιανς.

Αμρ

Η παραφωνία της προετοιμασίας. Πριν ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο ήταν ξεκάθαρο πως θα έπαιρνε ξεχωριστούς δρόμους με τον ΠΑΟΚ. Το πειθαρχικό παράπτωμα στην Ολλανδία ανάγκασε ακόμη και συμπαίκτες του να του πουν «γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;». Του δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία, ο ίδιος λόγω προσωπικού προβλήματος αποχώρησε και εμφανίστηκε δέκα μέρες μετά στη Θεσσαλονίκη όπου και μπήκαν τίτλοι τέλους στην παρουσία του στην πρώτη ομάδα. Ο Ουάρντα είναι πολύ καλός παίκτης αλλά εξίσου αυτοκαταστροφικός. Και απλά περιμένουμε να δούμε σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του.

Βιεϊρίνια

Πέρσι κάποιοι δεν του επέτρεψαν να κάνει βασικό στάδιο προετοιμασίας και χρειάστηκε η καταλυτική παρέμβαση του Σαββίδη ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Φέτος ο Αντελίνο δεν έχασε παρά μόνο δυο προπονήσεις. Δούλεψε ξανά με τον καλύτερο προπονητή, όπως ο ίδιος δήλωσε, στην καριέρα του. Γνωρίζει ότι με τον Λουτσέσκου θα.... τσιμεντωθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά θα χρειαστεί ανάσες. Οι παραινέσεις του Τσονάκα μετά το τέλος των προπονήσεων να ξεκουραστεί και να μην συνεχίζει να εκτελεί φάουλ, δείχνει πόσο γουστάρει να παίζει ο εμβληματικός αρχηγός.

Γραφικότητες

Οι εξυπνάκηδες που έβγαζαν εύκολα, αβίαστα συμπεράσματα για τις σχέσεις Λουτσέσκου-Τζόλη και έλεγαν τις χαζομάρες τους είτε μπροστά σε μικρόφωνα είτε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Θέλει να φάει τον Τζόλη ο Λουτσέσκου για να παίζει ο Καντουρί», διαβάζαμε και ακούγαμε. Ευτυχώς που ήμασταν καθημερινά στις προπονήσεις στο Απελντοορν και παρατηρούσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο Λουτσέσκου προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τζόλη να γίνει καλύτερος στο παιχνίδι του. Με συζητήσεις, τετ α τετ και αρκετή προσωπική δουλειά. Και ήρθε ο Χρήστος στο τέλος της προετοιμασίας, έπαιξε βασικός με την Φέγενορντ και παραδέχθηκε πως πρέπει να δουλέψει και στο αμυντικό κομμάτι. Οι γραφικότητες έστω και από ελάχιστους, δεν απουσίασαν και από αυτή την προετοιμασία.

Δουλειά

Δεν αποτελεί φυσικά είδηση η δουλειά που έγινε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό που έκανε όμως εντύπωση τους ποδοσφαιριστές (και ειδικά αυτούς που συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με το επιτελείο του Λουτσέσκου) ήταν ο καταμερισμός. Πολυμελές το επιτελείο του Ρουμάνου τεχνικού και ο καθένας είχε ξεχωριστό και διακριτό ρόλο. Γυμναστές για ατομικό πρόγραμμα, δουλειά στα στημένα και στις κομπίνες από τον Μπάτσι, ατομική βελτίωση από τους Τσονάκα και Κωνσταντινίδη, κάτι που ανάγκασε τον Μιχαηλίδη να δηλώσει πως «όσα έχω μάθει από τον Λουτσέσκου σε αυτό το διάστημα δεν μου τα έχει μάθει άλλος προπονητής στον ΠΑΟΚ».

Εσίτι

Οταν επέστρεψε από την Τουρκία για να φωνάξει «παρών» στην πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν, η κουβέντα αφορούσε σε νέο δανεισμό του. Και όμως σε αυτόν τον μήνα προετοιμασίας ο Αντερσον Εσίτι έφερε τα πάνω κάτω αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου μέσα από τις εμφανίσεις του σε προπονήσεις και φιλικά, να δηλώσει εντυπωσιασμένος και πως ήταν ο παίκτης που κούμπωσε στα θέλω του. Ο Εσίτι επέστρεψε για να μείνει και όχι απλά για να συμπληρώνει την 20άδα αλλά να έχει και ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Ζευγάρια

Είχαν ενδιαφέρον οι δοκιμές του Λουτσέσκου τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στην προσπάθεια του να καταλήξει στο ιδανικότερο σχήμα για το πρώτο επίσημο ματς. Για παράδειγμα ο Βαρέλα με τον Μιχαηλίδη ήταν στις περισσότερες φορές μαζί ενώ κάτι ανάλογο έγινε και με τον Εσίτι με τον Σβαμπ (όσο ο Κούρτιτς δεν ήταν έτοιμος). Αρεσε και η συνεργασία στη δεξιά πλευρά του Τέιλορ με τον Μουργκ και ειδικά στο ματς με την Σαρλερουά. Συνεχείς δοκιμές από τον Λουτσέσκου που για όλες τις θέσεις εκτός από αυτή στην «10» δεν είχε πολλές επιλογές αφού μετά τον Καγκάβα τόσο ο Βρακάς όσο και ο Κωνσταντέλιας (στην παρούσα φάση) δεν έδειχναν ικανοί να «απειλήσουν» τον Ιάπωνα.

Ηττα

Μπορεί στα φιλικά το αποτέλεσμα να μην είναι η προτεραιότητα για έναν προπονητή αλλά δεν πρέπει να προσπεράσουμε πως στην Ολλανδία ο Δικέφαλος αντιμετώπισε πιο έτοιμες ομάδες. Γνώρισε μόνο μια ήττα, αυτή από την PSV αλλά έχοντας μόλις δυο προπονήσεις στο Απελντοορν. Σε αντίθεση με τον αντίπαλο του που έπαιξε για πρώτη φορά με τον κόσμο στο πλευρό του και το φιλικό ήταν πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα με τη Γαλατά. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 και λίγες μέρες αργότερα η PSV σκορπούσε με το εντυπωσιακό 5-1 τους Τούρκους. Στα επόμενα ματς ο Δικέφαλος κέρδισε την Σαρλερουά, την Χέρακλες και την Φέγενορντ. Πάντως σε κανένα από αυτά δεν κράτησε το μηδέν στην άμυνα του.

Θυμός

Αρκετές φορές ο Λουτσέσκου έβγαλε τσατίλα τόσο στις προπονήσεις όσο και κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων. Μπορεί να μην απαιτούσε το τέλειο αφού ο ίδιος τόνιζε συνεχώς πως η ομάδα βρίσκεται στην αρχή της αρχής, αλλά ήθελε οι ασκήσεις τακτικής να γίνονται με τον τρόπο που ήθελε και κυρίως με απόλυτη προσήλωση στην προσπάθεια. Για αυτό και ήταν αρκετές οι φορές που έβαζε γκάζια στους παίκτες του αφού γνωρίζει τις δυνατότητες του. Αλλά και στα φιλικά παιχνίδια είχε ανάλογες στιγμές και ειδικά σε φάσεις που οι παίκτες του ήθελαν να κάνουν το κάτι παραπάνω «καταστρέφοντας» αντεπιθέσεις με προϋποθέσεις για γκολ.

Ινγκασον

Οπως και ο Αουγκούστο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας δεν ακούμπησε μπάλα. Δυο φορές κατέβηκε στο προπονητικό κέντρο και αυτές για ένα χαλαρό τρέξιμο. Ο Ισλανδός μετά τον τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε εκτός στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, συνεχίζει την αποθεραπεία του όπως και ο Βραζιλιάνος και αυτός ήταν ο λόγος που έμειναν αμφότεροι εκτός λίστας για τους δυο αγώνες με την Μποέμιανς. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο αναμένεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου να είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα συνεχίζοντας το ατομικό πρόγραμμα που μέρα με τη μέρα διαφοροποιείται ανάλογα με τα βήματα προόδου που κάνουν, δουλεύοντας σκληρά με τους γυμναστές αποκατάστασης της ομάδας.

Κούρτιτς

Ο Σλοβένος με θητεία 10 χρόνων στο ιταλικό ποδόσφαιρο ήταν ο ποδοσφαιριστής που επέλεξε ο Λουτσέσκου για το κέντρο. Βρέθηκε στην Ολλανδία και αν όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει, έμεινε μακριά από προπονήσεις για ένα και πλέον μήνα, μπήκε στο πρόγραμμα και συμμετείχε στις ασκήσεις τακτικής. Αγωνίστηκε και στο ματς με τη Φέγενορντ. Δηλώθηκε στη λίστα για τα ματς με τους Ιρλανδούς γιατί προφανώς έστω και ως αλλαγή ή για ένα χρονικό διάστημα μπορεί να βοηθήσει με την ποιότητα του. Το μόνο που λείπει από τον «Κούρτα» είναι ο ρυθμός. Εδειξε άμεσα να προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον, πρόσχαρος και δεκτικός στα πειράγματα των συμπαικτών του.

Λουτσέσκου

Δικαιωματικά είναι το πρόσωπο της προετοιμασίας. Από την πρώτη μέρα που επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας μέτρησε υποστηρικτές αλλά και αυτούς (πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία) που δεν είδαν με καλό μάτι τη δεύτερη θητεία του. Ο ίδιος και από την Ολλανδία εξήγησε πως γύρισε στην ομάδα που πέρασε το καλύτερο διάστημα της ζωής του. Σύμμαχος του αυτή τη φορά η ορθολογική συνεργασία με τη διοίκηση και την ιδιοκτησία. Εχει κάνει πράξη τα «θέλω» του, ετοιμάζεται να ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ ενώ είναι το απόλυτο αφεντικό και αυτό άλλωστε τόνισε με κάθε τρόπο προχθές μέσα από τηλεδιάσκεψη και ο Ιβάν Σαββίδης. Στην ουσία ξέρει ότι θα καρπωθεί κάθε επιτυχία και φυσικά θα χρεωθεί και κάθε αποτυχία. Επειδή όμως του αρέσει η πίεση, γύρισε και πιο ώριμος, δεν δείχνει να προβληματίζεται. Αλλωστε αυτός πρώτος μιλά για... νταμπλ!

Μιχαηλίδης

Ισως ο MVP της προετοιμασίας. Δεν το είπε τυχαία ο Λουτσέσκου. «Ο Μιχαηλίδης με έχει εντυπωσιάσει με την εργατικότητα του, το πώς αφομοιώνει όσα θέλω μέσα στον αγωνιστικό χώρο». Θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και αυτό το κάνει δουλεύοντας ασταμάτητα. Ο Λουτσέσκου του είπε πως πρέπει να βελτιώσει το δεξί πόδι και ο Μιχαηλίδης μετά από κάθε προπόνηση δούλευε έξτρα σε αυτό το κομμάτι βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και τον Βιεϊρίνια. Δεν θα πρόκειται για την αποκάλυψη του φετινού ΠΑΟΚ αν πάρει φανέλα βασικού. Απλά θα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν κάνει τεράστια πρόοδο. Σύμμαχος του και οι έμπειροι συμπαίκτες του. «Μαζί με τον Μιχάι είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ» είπε ο Βαρέλα στην αποκλειστική συνέντευξη του στην «Μ».

Νταμπλ

Γιατί επέλεξα αυτή τη λέξη; Γιατί ο Λουτσέσκου με τους ποδοσφαιριστές του το πιστεύουν. Στο τελευταίο δείπνο επί ολλανδικού εδάφους ο Ρουμάνος τεχνικός τσούγκρισε τα ποτήρια λέγοντας «στο νταμπλ 2021-22». Δεν το είπε για να το πει. Το πιστεύει και αυτό το διέκρινα και στον τρόπο που μιλούσε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε μαζί με τον Γιώργο Καστάνη. Δεν είναι σύνθημα, είναι στόχος. Και φυσικά όταν μιλάμε για τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αυτόν που το έχει καταφέρει στο παρελθόν και μάλιστα με αήττητο Πρωτάθλημα, πρέπει να αποδεχθούμε πως αυτόν τον στόχο έχει θέσει και είναι άκρως μα άκρως ρεαλιστικός. Φυσικά στο γήπεδο θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να το καταφέρει, αλλά άπαντες στην ομάδα το θέλουν και υποστηρίζουν και ότι το μπορούν!

Ξένοι

Από τους ποδοσφαιριστές που πέρσι ήταν στην ομάδα και έκαναν φέτος την πρώτη προετοιμασία με τον Λουτσέσκου, άκρως θετικά μηνύματα έστειλε ο Μουργκ που τακτικά ήταν από τους πιο συνεπείς. Γνωρίζει φυσικά πως έχει να συναγωνιστεί τον Αντρίγια για τη θέση στα δεξιά αλλά είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστη –στα μάτια του Λουτσέσκου- λύση. Θετικά στοιχεία και από τον νεοφερμένο Τέιλορ ενώ ο Σβαμπ δεν υπάρχει ανησυχία καθώς είναι σίγουρο πως θα ανεβάσει στροφές. Αντίθετα απογοήτευσε ο Περέιρα ενώ ήταν άτυχος και ο Κρέσπο με τη θλάση που υπέστη στο ματς με την Χέρακλες. Ο αποκλεισμός του Νινούα από την λίστα για τα ματς με την Μποέμιανς δεν φαντάζει έκπληξη με βάση την εικόνα του κυρίως στις προπονήσεις στην Ολλανδία χωρίς να χαρακτηρίζεται αδιάφορος όμως.

Ολιβέιρα

Αυτόν ήθελε αυτόν του έφεραν. Ο Λουτσέσκου έχει πλέον τον Ολιβέιρα μαζί με τον Σφιντέρσκι (και φυσικά τον νεαρό Κούτσια) στη θέση του φορ. Για τον αυριανό αγώνα φαβορί είναι ο Πορτογάλος αφενός διότι δεν έχασε ούτε μια μέρα από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (σε αντίθεση με τον Πολωνό που ανανέωσε επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την Μetrosport) και αφετέρου διότι ήταν καυτός με το καλημέρα. Τρία γκολ, ασίστ, κερδισμένο πέναλτι στην Ολλανδία, πολλά γκολ στις προπονήσεις και σίγουρα θα είναι ένας από τους παίκτες που ο κόσμος περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να δει στους επίσημους αγώνες.

Πανδημία

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να επέστρεψε στην Ολλανδία μετά από ένα χρόνο απουσίας (είχε κάνει το καλοκαίρι του 2020 την προετοιμασία στην Πορταριά) αλλά όπως και να το κάνουμε, η σκιά της πανδημίας υπήρχε στο Απελντοορν. Κεκλεισμένων των θυρών δυο από τα τέσσερα φιλικά, οι διψασμένοι φίλοι του Δικεφάλου που ζουν στο εξωτερικό δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν έστω και για λίγα λεπτά στους αγαπημένους τους παίκτες, να κάνουν κερκίδα, ασπρόμαυρο πεταλάκι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά σεβάστηκαν μέχρι κεραίας αυτή την επιθυμία της ομάδας και εύχονται το επόμενο καλοκαίρι να επιστρέψουν στην απόλυτη κανονικότητα. Πάντως ο ΠΑΟΚ μετά από πολύ καιρό έπαιξε εκτός έδρας αγώνα με κόσμο στις κερκίδες και αναφερόμαστε στα ματς με PSV και Φέγενορντ.

Ρούκι

Ο Γιώργος Κούτσιας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενώ το γκολ του απέναντι στη Φέγενορντ ήταν και η επιβράβευση των προσπαθειών του. Γνωρίζει πως με Ολιβέιρα και Σφιντέρσκι μπορεί να μην έχει πολλές ευκαιρίες στη σεζόν με την πρώτη ομάδα αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν τεράστιο όφελος να κάνει προετοιμασία υψηλού επιπέδου. Ο Κωνσταντέλιας είχε πιο μικρό ρόλο αλλά και αυτός έκανε προπονήσεις δίπλα σε «βουνά» όπως και κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Αγχωμένος ο Βρακάς, συνεπέστατος ο Λύρατζης ακόμη και στον ρόλο του δεξιού στόπερ, δεν λογίζεται «ρούκι» ο Τσιγγάρας που δούλεψε και εισέπραξε και αρκετά μπράβο από τον Λουτσέσκου. Καλή δουλειά έστω και αν γνώριζαν πως δεν θα έπαιζαν σε φιλικό από τους νεαρούς τερματοφύλακες, Ταλιχμανίδη, Μπαλωμένο.

Στημένα

Φυσικά και δεν έγιναν όλα τέλεια στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και υπήρξαν και αδυναμίες. Οπως για παράδειγμα η συμπεριφορά της ομάδας στις στημένες φάσεις. Στο ματς με την Χέρακλες έδωσε πολλά και εύκολα φάουλ έξω από την περιοχή του ενώ στο παιχνίδι με την Φέγενορντ δέχθηκε γκολ από κόρνερ. Πέρσι το είχε πληρώσει ακριβά αυτό ο ΠΑΟΚ και θέλει βελτίωση. Αντίθετα, επιθετικά και στις δικές του στημένες φάσεις ο Δικέφαλος βγάζει ορθολογισμό και σύντομα θα δούμε τις κομπίνες που σε κάθε προπόνηση, στο ένα κομμάτι της δούλευε ο Μπάτσι στο ένα από τα δυο γήπεδα.

Ταυτότητα

Ο Λουτσέσκου είπε από την πρώτη στιγμή πως η ομάδα θα πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα που αρχίζει από την φιλοσοφία του νικητή. Το πρέσινγκ ψηλά στην αντίπαλη άμυνα ήταν ένα στοιχείο που ξεχώρισε στον ΠΑΟΚ της πρώτης θητείας του Λουτσέσκου. Το είδαμε ξανά κυρίως μετά το φιλικό με την PSV. Και ίσως ήταν και το πιο σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του Καγκάβα που τον έκανε να διακριθεί. Οπως το ίδιο έγινε και με τον Ολιβέιρα αλλά και με τους ακραίους. Ο ΠΑΟΚ είναι ξανά στο δρόμο να εμπνέει σιγουριά στον κόσμο του ακόμη και αν βρεθεί πίσω στο σκορ και αυτό το είδαμε κατά ένα μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι του Ρότερνταμ. Με μεγαλύτερη ένταση και από περισσότερους παίκτες αναμένεται να το δούμε και σε μεγαλύτερη διάρκεια και στα επίσημα ματς όσο περνά ο καιρός.

Υπεροχή

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση και για αυτό άλλωστε δουλεύει την περίπωση του Τζοβίνκο και του αριστερού μπακ ενώ μια ενδεχόμενη πώληση Τζόλη θα φέρει στο προσκήνιο και την απόκτηση ακραίου επιθετικού. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως σε συγκεκριμένες θέσεις υπάρχει υπεροχή. Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς έκαναν καλή προετοιμασία, είχαν θετική παρουσία στα φιλικά και εκεί ο Λουτσέσκου νιώθει ασφαλής. Οπως και στις θέσεις στο κέντρο της άμυνας αν σκεφτούμε πως θα επιστρέψουν και οι Κρέσπο, Ινγκασον και επομένως με Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Μιχάι είναι πλήρης. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και στη θέση του φορ. Οι Ολιβέιρα, Σφιντέρσκι και ο Κούτσιας (ανεξάρτητα του αν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ Β’) δίνουν λύσεις στα σχέδια του Λουτσέσκου. Αντίθετα στη θέση «10» Καγκάβα και Μπίσεσβαρ είναι διαθέσιμοι με τον Ελ Καντουρί να μην προορίζεται για αυτό τον ρόλο.

Φέγενορντ

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε την αυλαία των φιλικών αγώνων του με ένα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι στην Φέγενορντ. «Ισως ήταν το μοναδικό φιλικό στην καριέρα μου που με ενδιέφερε η νίκη» είχει πει ο Λουτσέσκου. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε παίξει ήδη ένα επίσημο ματς, ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, το γύρισε, κέρδισε και έβγαλε νοοτροπία νικητή κάτι που ελάχιστες φορές τα τελευταία δυο χρόνια είχαμε δει. Το πρέσινγκ, η μαχητικότητα αλλά και τα γκολ των Κούτσια, Τζόλη μερικά από τα κέρδη αυτού του φιλικού που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα. Με πολλά περιθώρια βελτίωσης φυσικά για αυτό και αναμένουμε ακόμη καλύτερο ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι στην Ιρλανδία.

Χρήστος

Ο Χρήστος Τζόλης παραμένει το goldenboy του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζουμε αν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα έρθει πρόταση που θα κάνει την ΠΑΕ να την αποδεχθεί. Γνωρίζουμε πως και ο ίδιος μέσα από την προετοιμασία έδειχνε να καταλαβαίνει (έστω και προς το τέλος της) ότι οι σκέψεις για το αν θα έρθει πρόταση και από πού αποτελούσαν τροχοπέδη για την εξέλιξη του. Κατάλαβε πως τώρα ανήκει στον ΠΑΟΚ και πως για να ξαναβγεί MVP θα πρέπει να αφοσιωθεί στον εαυτό του και στην ομάδα. Με τις δηλώσεις που έκανε παραλαμβάνοντας το διπλό βραβείο έδειξε τη διάθεση να αδειάσει το μυαλό του. Ο Λουτσέσκου τον πιστεύει, δούλεψε πολύ μαζί του και είναι στα πόδια του παίκτη να θυμίσει τον περσινό εξαιρετικό Τζόλη του πρώτου μισού της περασμένης περιόδου.

Ψυχάρες

Για να κυλήσει σωστά μια προετοιμασία δεν πρέπει να δουλεύει μόνο το τεχνικό επιτελείο με τους ποδοσφαιριστές. Πίσω από αυτούς είναι και άλλοι. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ιατρικό επιτελείο και τους φυσιοθεραπευτές. Μιλάμε και για τους φροντιστές. Οι πρώτοι που πήγαιναν στο προπονητικό και οι τελευταίοι που έφευγαν. Φρόντιζαν επίσης στο ξενοδοχείο να τα έχουν όλα έτοιμα ανά πάσα στιγμή. Οπως και οι άνθρωποι ασφαλείας της ΠΑΕ. Κομμάτι της ομάδας και ο απόλυτος σεβασμός με τον οποίο τους αντιμετώπιζαν οι παίκτες είναι σημείο αναφοράς. Και δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και στα επίσημα ματς, μαζί σπεύδουν να πανηγυρίσουν τα γκολ. Ελπίζουμε και τους τίτλους φέτος όπως πέρσι με το Κύπελλο.

Ωρα

... να φεύγουμε για την προπόνηση του ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο. Ο Δικέφαλος βρίσκεται από χθες στην Ιρλανδία και στοχεύει αύριο να κερδίσει την Μποέμιανς κάνοντας πιο απλά τα πράγματα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference. Οπως σωστά είπε και ο Φερνάντο Βαρέλα, θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ για τον ΠΑΟΚ να υποτιμήσει τον θεσμό. Πόσω μάλλον τώρα που είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Χρήματα, πρεστίζ περιμένουν τον ΠΑΟΚ. Και άνοδος στην κατάταξη. Γιατί η Ευρώπη έχει πληγώσει ΚΑΙ τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς τα επόμενα χρόνια θα το βρίσκει μπροστά του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.