Η αναμονή, οι επεκτάσεις και το CAS

Μάνος Χατζάκης27 Φεβρουαρίου 2020

Στις αρχές Μαρτίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της FIFA, με θέμα την άρση του μεταγραφικού ban, τη στιγμή που επεκτάσεις υπαρχόντων συμβολαίων απασχολούν την ΠΑΕ Άρης, ενώ υπάρχει και η προοπτική του CAS σε περίπτωση που η Παγκόσμια Αρχή δεν αλλάξει την απόφασή της.

Τη στιγμή που έρχονται στην επιφάνεια “μαζικά” δημοσιεύματα, αναφορικά με το μέλλον “κιτρινόμαυρων” ποδοσφαιριστών και η ΠΑΕ προχωρά σε δηκτικά σχόλια, μέσω διαρροών, οι επικεφαλής του μεταγραφικού σχεδιασμού τηρούν στάση αναμονής όσο… αναμένουν την πρώτη χρονικά απόφαση από τη FIFA. Πρακτικά και, εκ πρώτης όψεως, οι επεκτάσεις συμβολαίων δεν επηρεάζονται ούτε από το ban (εφόσον επισημοποιηθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, γιατί μετά θα λογίζονται ως μεταγραφές), ούτε από πιθανή προσφυγή στο CAS, γιατί τα ανοικτά θέματα έχουν περιθώρια περίπου τριών (και παραπάνω) μηνών, για να κλείσουν υπέρ της ομάδας. 

Παρόλα αυτά, στην Αλκμήνης δεν θέλουν να βιαστούν, όσο κι αν ο χρόνος κυλά και μπορεί οι ποδοσφαιριστές, που προορίζονται για παραμονή, να υπογράψουν σε άλλα clubs. Και η συγκεκριμένη πολιτική έχει λογική, γιατί στο ενδεχόμενο που δικαιωθεί η ΠΑΕ, θα ανοίξει και πάλι “διάπλατα” η αγορά, επομένως οι επιλογές μπορεί να είναι διαφορετικές, καθώς θα υπάρχει και η σχετική ποικιλία.

Οι Θεσσαλονικείς είναι μεν υποψιασμένοι για τα σενάρια, που αφορούν ποδοσφαιριστές τους, ωστόσο δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον ρυθμό των ατζέντηδων ή των δημοσιευμάτων. Και, όπως έχουν διατυπώσει μέσω διαρροής, πρόκειται να κρατήσουν εκείνους που θέλουν.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (27/2)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.