Η ανακοίνωση της ΕΠΣΜ για την αναβολή των αγώνων

Χρήστος Λιάπης03 Μαρτίου 2020

Με επίσημη η ανακοίνωσή της η ΕΠΣΜ έκανε γνωστό πως οι αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου αναβάλλονται μετά τα κρούσματα βίας που υπήρξαν.

Αναλυτικά: «Με ομόφωνη απόφαση του έκτακτου δ.σ. της ΕΠΣ Μακεδονίας, επ’ αφορμή των κρουσμάτων βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες του Σαββατοκύριακου 7 – 8 Μαρτίου των Πρωταθλημάτων ανδρών και Υποδομών της Ένωσης. Η ΕΠΣ Μακεδονίας σεβόμενη τις αξίες και τις αρχές της και αντιμετωπίζοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ως ΑΓΑΘΟ και όχι ως ΠΡΟΪΟΝ, καλεί σε συνάντηση για εποικοδομητική συζήτηση όλα τα σωματεία της δύναμής της, τους προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους για την αντιμετώπιση των φαινομένων αθλητικής βίας στο νομό μας και την αποτροπή τους. 

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. ύστερα από συζήτηση τριών ωρών αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα φαινόμενα βίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ελήφθησαν μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα. Την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 12.00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των σωματείων της δύναμης της ΕΠΣ Μακεδονίας και θα κληθούν να συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι Πρόεδροι και οι προπονητές αυτών. Θα ακολουθήσει συνάντηση εκπροσώπων του δ.σ. της ΕΠΣΜ με τους διαιτητές τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσα διαλέξεων του ΣΔΠΘ και με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον ερασιτεχνικό χώρο την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 19.00 στα γραφεία της ΕΠΣΜ. Κατά τη διάρκεια του δ.σ. τοποθετήθηκαν όλοι οι σύμβουλοι της Ένωσης. 

Όπως υποστήριξαν πρέπει να γίνει συνολική προσπάθεια απ’ όλους έτσι ώστε να απομονωθούν και να απομακρυνθούν από τα γήπεδα όσοι έχουν παραβατικές συμπεριφορές, να επιβληθούν αυστηρότερες ποινές, να γίνουν προτάσεις στην ΕΠΟ για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις πειθαρχικές ποινές και τις δηλώσεις που δυσφημούν το άθλημα και τους φορείς αυτού, να συνδεθεί η επιβολή προστίμων ή άλλων ποινών με κίνητρα για την κατάκτηση κυπέλλου ήθους ή άλλων ευεργετικών μέτρων για τα σωματεία που ξεχωρίζουν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την εν γένει συμπεριφορά τους. Ας το καταλάβουν επιτέλους ΟΛΟΙ, ότι η βία δεν έχει καμία θέση στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Κανονικά θα διεξαχθούν οι σημερινοί αγώνες των Πρωταθλημάτων Ανδρών, Υποδομών και Παλαιμάχων».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.