Η ανάγκη να σώσει ο Άρης το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την αξιοπρέπειά του

Βασίλης Μάστορας04 Φεβρουαρίου 2023

Ενώ το Πρωτάθλημα της Super League βαδίζει προς το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Άρης έχει πλέον μοναδικό στόχο να κρατήσει γερά στα χέρια του το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μοιάζει άχαρο μετά από 20 αγωνιστικές οι «κίτρινοι» να είναι έξω από τους αρχικούς τους στόχος.

Εξέλιξη η οποία ξενέρωσε και τον κόσμο του. Γιατί θα ήταν διαφορετικά ο Άρης να απείχε 3-4 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και διαφορετικό που απέχει 11 από την 3η και την 4η και 14 από τη 2η. Η διαφορά, παρότι μαζί με τα πλέι οφ απομένουν 16 συνολικά αγώνες φαντάζει χαοτική, γιατί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα κυνηγούν τον δεύτερο Παναθηναϊκό και την πρώτη ΑΕΚ, οπότε δύσκολα να «πετάξουν» από εδώ και πέρα βαθμούς. Ακόμη και στο σενάριο ότι ο Άρης θα κάνει αυτό που πρέπει στους υπόλοιπους αγώνες, οι 11 βαθμοί διαφορά δύσκολα μπορούν να καλυφθούν. 

Μπορεί η ΑΕΚ να «πέταξε» από την κορυφή τον Παναθηναϊκό που έφθασε να έχει 12 βαθμούς διαφορά, αλλά τέτοια… «θαύματα» δεν γίνονται συχνά. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι η βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο ήταν επίπλαστη. Πλέον οι ομάδες του big 4 έχουν σοβαρευτεί οπότε όλα θα κριθούν στα ντέρμπι μέχρι και το τέλος των πλέι οφ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άρης έχει λόγους να ρίξει «λευκή πετσέτα». Το αντίθετο. Θα πρέπει να παλέψει όλους τους αγώνες για την υστεροφημία του, κι όπου βγει. Άλλωστε ακόμη δεν έχει κλειδώσει την 5η θέση που είναι ο πρώτος του στόχος, γιατί δίνει το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Πολεμώντας» λοιπόν για την 5η θέση μπορεί να πετύχει και κάτι περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση οι πιστοί του φίλοι έχουν την απαίτηση να βλέπουν την ομάδα να πηγαίνει από αγωνιστική σε αγωνιστική καλύτερα, παρότι οι βασικοί του στόχοι έχουν φύγει από το οπτικό του πεδίου.

Αρα αυτός θα πρέπει να είναι και ο στόχος του Άρη σήμερα στη Νεάπολη. Με τον νεοαποκτηθέντα Λούκας Ρουπ στην αποστολή και με τους Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ράφαελ Καμάτσο και Σαλέμ Εμπακατά, παρόντες οι «κίτρινοι» θα πρέπει να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο τους. Ο Ιωνικός που έχει μόνο δύο νίκες στο ενεργητικό του, είναι λογικό να παίξει σήμερα ρέστα. 

Ο Άρης όμως είναι ομάδα που η αγωνιστική της αξία είναι τέτοια που την καθιστούν φαβορί στο σημερινό αγώνα. Και επειδή εκτός από το ευρωπαϊκό εισιτήριο, οι «κίτρινοι» από εδώ και πέρα θα πρέπει να σώσουν και την αγωνιστική τους αξιοπρέπεια υπάρχουν πρόσθετοι λόγοι για τη νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.