Η ανάγκη για ορθή επιλογή στη μεσαία γραμμή

Γιώργος Στράντζαλης31 Μαΐου 2023

Ο Αρης έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή το μεταγραφικό του σχέδιο με συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια αφού σε 13 μέρες η ομάδα επιστρέφει στο γήπεδο για να εκκινήσει την προετοιμασία της και δίνει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 27 Ιουλίου.

Μέχρι τότε, στόχος του Ρόμπερτ Παλίκουτσα είναι να έχει κλείσει τουλάχιστον με τις βασικές προτεραιότητες και να έχει σχηματοποιηθεί τουλάχιστον η “βάση” του ρόστερ πάνω στην οποία θα στηριχθεί τη νέα σεζόν, με αρχή τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Το βασικό ζητούμε κάθε μεταγραφικής περιόδου για όλες τις ομάδες, είναι η ευστοχία. Βέβαια, καμία ομάδα στον πλανήτη δεν μπορεί να έχει 100% ευστοχία, ιδίως όταν μιλάμε για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει σχεδόν μια ομάδα από την αρχή, όπως του Αρη. Ευστοχία ωστόσο απαιτείται τουλάχιστον στον καινούριο σέντερ φορ, στις επιλογές για τη μεσαία γραμμή και στα εξτρέμ. Θέσεις δηλαδή στις οποίες έχει δημιουργηθεί τεράστια ανάγκη για προσθήκες και μάλιστα άμεσα.

Μεγάλο κενό υπάρχει στη θέση του αμυντικού χαφ για παράδειγμα, μετά την αποχώρηση του Πίτερ Ετέμπο και την πρόθεση της διοίκησης να λύσει τη συνεργασία της με τους Σέικ Ντουκουρέ και Μπριάν Νταμπό. Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα ψάχνει τουλάχιστον δύο παίκτες, ο ένας σίγουρα με τα χαρακτηριστικά του κόφτη, ει δυνατόν να έχει περισσότερες δημιουργικές αρετές απ’ ό,τι ο Ετέμπο. Εναν κόφτη που θα μπορεί δηλαδή να βοηθήσει (και) στο transition παιχνίδι, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα γίνει η ορθή επιλογή και όχι μια επιλογή σαν την περσινή όπου ο Αρης στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών του στηρίχθηκε στον Πάπε Σέικ Ντιόπ, τον πλήρωσε αδρά για να έρθει στην Ελλάδα και μετά από ούτε δύο μήνες έτρεχε (μέσα στον Σεπτέμβριο) να διορθώσει το λάθος του. Ο Αφρικανός ουδέποτε μπόρεσε να μπει στο κλίμα της ομάδας, δεν ήταν το 6άρι που είχε ανάγκη ο Αρης και η μεταγραφή του αποδείχθηκε μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, που κόστισε μάλιστα περίπου μισό εκατομμύριο.

Για τον Αρη λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να κάνει μία ορθή επιλογή στον άξονα για τον παίκτη ο οποίος θα πλαισιώσει τον Βλάντιμιρ Νταρίντα και τον Λούκας Ρουπ, που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον είναι η “βάση” στη μεσαία γραμμή και θα χρειαστούν έναν “κόφτη” ο οποίος θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο παιχνίδι τους και επί της ουσίας θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε αμυντική και μεσαία γραμμή του γηπέδου. Όπως φημολογείται ο Αρης έχει εντοπίσει στόχους και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων μαζί τους, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο αμυντικούς χαφ θα είναι Έλληνας. Μένει να φανεί αν οι υποθέσεις που επεξεργάζεται ο Αρης προχωρήσουν άμεσα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.