Η ετοιμότητα του Μπράμπετς και το σχέδιο του Τερζή για το κέντρο της άμυνας

Γιώργος Στράντζαλης18 Φεβρουαρίου 2023

Ούτε χθες ο Γιακούμπ Μπράμπετς κατάφερε να ενσωματωθεί στο ομαδικό πρόγραμμα και θα δοκιμάσει να το κάνει σήμερα. Ο Τσέχος αμυντικός, που ταλαιπωρείται από την προηγούμενη εβδομάδα με ενοχλήσεις στον προσαγωγό, προπονήθηκε ξανά μόνος του αν κι αυτό έγινε σε πιο εντατικούς ρυθμούς. Στον Αρη πάντως επιμένουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ενδεχομένως το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το παιχνίδι (σσ Δευτέρα) να είναι ο μοναδικός λόγος.

Η παρουσία του 30χρονου αμυντικού στο αγωνιστικό πλάνο του Τόλη Τερζή για την Κρήτη είναι απολύτως αναγκαία. Για την ακρίβεια απόντος του Φαμπιάνο και στο (απευκταίο) σενάριο να μην αγωνιστεί ο Μπράμπετς, τότε εύλογα δημιουργείται το ερώτημα “ποιος θα παίξει;”. Οι επιλογές στη θέση των στόπερ είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες, γεγονός που έχει αναγκάσει κατά καιρούς τους προπονητές του Αρη να ξεφύγουν σε τακτικές αλχημείες για να καλύψουν κενά.

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ μπορεί να μην βγαίνει αμφιβολία για τη συμμετοχή του Τσέχου στην ενδεκάδα αλλά ενδοιασμοί για την ετοιμότητά του υπάρχουν, καθώς βρίσκεται εκτός του ομαδικού προγράμματος εδώ και ένα 10ήμερο και είναι ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία θα επιστρέψει. Τον αγωνιστικό ρυθμό που θα έχει και κυρίως ο τρόπος που θα συνυπάρξει με τον Νικολά Ενκουλού, ο οποίος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό επέστρεψε έπειτα από αποχή 2,5 μηνών λόγω του τραυματισμού που είχε. Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν ως “δίδυμο” στο κέντρο της άμυνας. Σε καμία από τις προηγούμενες που συμμετείχε ο Καμερουνέζος στην ενδεκάδα δεν είχε δίπλα του τον Μπράμπετς. Αλλά αυτή τη φορά πρέπει να συνυπάρξουν και μάλιστα απαιτείται να βρουν γρήγορα σωστό κώδικα επικοινωνίας, αφού το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι οριακό και το κάθε λάθος μπορεί να στοιχίσει. Οι ενδοιασμοί ως προς την ετοιμότητα του “διδύμου” πάντως ενδεχομένως να οδηγήσουν τον Τόλη Τερζή στην απόφαση προοπτικής χρησιμοποίησης και τρίτου παίκτη στο κέντρο της άμυνας. Σχέδιο που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Αμφιβολίες ωστόσο υπάρχουν και για την επιθετική γραμμή. Το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης των ακραίων επιθετικών υποχρεώνουν τον προπονητή του Αρη να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, με την ελπίδα ότι η ομάδα του θα γίνει πιο ουσιαστική και πιο δημιουργική στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η απόδοση του Ιτούρμπε θυμίζει ευθεία γραμμή, ενώ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ούτε ο Ματέο Γκαρσία ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης. Το ερώτημα είναι όμως ποιος θα τους αντικαταστήσει; Ενα σενάριο που συγκεντρώνει πιθανότητες για το παιχνίδι στην Κρήτη είναι η αξιοποίηση του Οντουμπάτζο δεξιά, έχοντας πίσω του στην άμυνα τον Εμπακατά, με τον Ματέο Γκαρσία (ή τον Χριστοδουλόπουλο) αριστερά και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Ένα άλλο σενάριο, πάλι με πιθανότητες συμμετοχής του Χριστοδουλόπουλου στην τριάδα της επίθεσης, είναι αυτό της χρησιμοποίησης τριάδας στον άξονα, με τον Ετέμπο κόφτη και τους Νταρίντα-Γκαρσία εσωτερικούς μέσους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.