Η ανάδειξη του Μπρούνο Φερνάντες και το αήττητο σερί

Δημήτρης Μπασμπαρέλας30 Μαρτίου 2020

Πριν από τον κορωνοϊό και την αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας; Επτά μήνες μετρούσε ουσιαστικά το Πρωτάθλημα στην Premier League, επτά διαφορετικούς Most Valuable Players προέκυψαν από τη διαδικασία.

Η πιο πρόσφατη; Η ανάδειξη του Μπρούνο Φερνάντες για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως πολυτιμότερου για τον μήνα Φεβρουάριο.

Οι ψήφοι του ήταν περισσότεροι από τους υπόλοιπους υποψήφιους, δηλαδή τους Αλόνσο (Τσέλσι), Ομπαμεγιάνγκ (Αρσεναλ), Κάλβερτ-Λιούιν (Εβερτον), Ντόχερτι (Γουλβς), Πόουπ (Γκόμες).

Πρώτος σε γκολ στο Europa

Σε τρία ματς Πρωταθλήματος στον Φεβρουάριο ο Φερνάντες είχε ένα γκολ και δύο ασίστ, με τη Γιουνάιτεντ να μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία. Ο Πορτογάλος μέσος έχει κατορθώσει άμεσα να συνδράμει σε μεγάλο βαθμό στην ανοδική πορεία της ομάδας.

Ταυτόχρονα, είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ στο φετινό Europa League, πέρα από κάθε άλλον.

Τόσο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όσο και με τη Μάντσεστερ είχε ενεργή παρουσία σε 10 γκολ. Εβαλε τα έξι και μοίρασε παράλληλα και τέσσερις ασίστ.

Από τότε που πάτησε το πόδι του στο Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ με τον Φερνάντες στη σύνθεσή της έχει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στα εννιά τελευταία ματς. Ούτε ήττα δηλαδή. Εβαλε και τρία γκολ ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος.

Πορτογάλος μετά...

Είναι ο ποδοσφαιριστής, τον οποίο έψαχνε ο Σόλσκιερ για να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη. Και... τον βρήκε. Η Γιουνάιτεντ διεκδικούσε τον Πορτογάλο από το περασμένο καλοκαίρι. Δαπάνησε εντέλει το ποσό των 55 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει, τον Ιανουάριο. Ηταν η πιο ακριβή μεταγραφή της Ευρώπης στην εμβόλιμη περίοδο, όπως έχουμε ήδη καταγράψει σε σχετική λίστα. Η απόσβεση άρχισε, έτσι, από νωρίς.

Ενδιαφέρον στοιχείο; Χρειάστηκε να περάσουν 11,5 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά, την οποία κατέκτησε Πορτογάλος τον τίτλο του κορυφαίου σε έναν μήνα.

Ο προηγούμενος, ο οποίος το είχε καταφέρει ήταν ο Ντέκο με τη φανέλα της Τσέλσι, τον Αύγουστο του 2008.

Επιασε την Αρσεναλ

Ξέρετε επίσης ότι ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν ο 20ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ, ο οποίος κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο;

Τόσους παίκτες έχει μόνο η Αρσεναλ στην Premier League. Ουδείς άλλος σύλλογος από καταβολής της Premier.

Οι κορυφαίοι ανά μήνα

Ποιοι ήταν, όμως, οι έξι προηγούμενοι, οι οποίοι κατόρθωσαν να κατακτήσουν το φετινό βραβείο του καλύτερου ανά μήνα; Εδώ είναι...

Αύγουστος: Τεέμου Πούκι (Νόριτς)

Σεπτέμβριος: Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Αρσεναλ)

Οκτώβριος: Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Νοέμβριος: Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

Δεκέμβριος: Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ (Λίβερπουλ)

Ιανουάριος: Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Φεβρουάριος: Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πολυτιμότεροι χωρίς να χάσουν χρόνο

Υπάρχει, όμως, κι άλλη ενδιαφέρουσα ενότητα. Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές από καταβολής της Premier League, οι οποίοι κατόρθωσαν άμεσα να κάνουν εντύπωση και να κατακτήσουν το βραβείο του κορυφαίου σ' έναν μόλις μήνα, μετά από την πρώτη τους συμμετοχή; Πέρα από τον Μπρούνο Φερνάντες, ήταν ακόμη 11 οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπόρεσαν να πετύχουν κάτι αντίστοιχο. Αυτοί είναι:

Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Φεβρουάριος 2020

Τίμο Πούκι (Νόριτς): Αύγουστος 2019

Αντονι Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Σεπτέμβριος 2015

Αντρέ Αγιού (Σουόνσι): Αύγουστος 2015

Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι): Αύγουστος 2014

Στίβεν Φλέτσερ (Σάντερλαντ): Σεπτέμβριος 2012

Ντάρεν Μπεντ (Τσάρλτον): Αύγουστος 2005

Τέντι Σέρινγχαμ (Πόρτσμουθ): Αύγουστος 2003

Ρόμπι Κιν (Κόβεντρι Σίτι): Αύγουστος 1999

Πάτρικ Μπέργκερ (Λίβερπουλ): Σεπτέμβριος 1996

Νταβίντ Ζινολά (Νιούκαστλ): Αύγουστος 1995

Γιούργκεν Κλίνσμαν (Τότεναμ): Αύγουστος 1994

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.