Η άμυνα του ΠΑΟΚ μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου04 Απριλίου 2021

Έχουμε δει όλοι τον ΠΑΟΚ να παίζει πολύ χειρότερα απ' ότι σήμερα (4/4) στην Λεωφόρο και να κερδίζει ή να φεύγει από το γήπεδο, τουλάχιστον, με τον βαθμό της ισοπαλίας. Τόσο αφελή αμυντικά, όμως, έχουμε να τον δούμε πάρα πολλά χρόνια. Οι αναλύσεις περιττεύουν. Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τους αριθμούς και θα καταλάβει ότι η σοβαρότητα στα μετόπισθεν έχει πάει... περίπατο.

Οι «πράσινοι» στο ντέρμπι σε τέσσερις τελικές κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ, εκμεταλλευόμενοι είτε τις αργές επιστροφές, είτε την αδυναμία των παικτών του Δικεφάλου όταν η μπάλα βρίσκεται ψηλά, είτε τις στημένες φάσεις. Ο αντίπαλος σκόραρε με όλους τους τρόπους... Ήξερε τι να κάνει και, απλώς, το έκανε. Δεν ήταν, εξάλλου, η πρώτη φορά που μία ομάδα στο Πρωτάθλημα πετυχαίνει εναντίον του ΠΑΟΚ ένα ή δύο τέρματα χωρίς να έχει απειλήσει ουσιαστικά.

Την 21η αγωνιστική, θυμίζουμε, ότι ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία (2-2) στην Τούμπα, χωρίς να έχει άλλα τελική ενέργεια στην εστία πλην αυτών που κατέληξαν σε γκολ. Προηγήθηκε, μάλιστα, με 1-2 και χρειάστηκε ένα τέρμα του Ίνγκασον στο 88' για να μην αποχωρήσει ο ΠΑΟΚ ηττημένος από τον αγωνιστικό χώρο. Ο δρόμος, λοιπόν, πάνω στον οποίο βαδίζουν ο Πάμπλο Γκαρσία και οι ποδοσφαιριστές του τώρα τώρα δεν θα τους βγάλει πουθενά.

Η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο και για να σωθεί ό,τι σώζεται από την φετινή χρονιά θα πρέπει ο Ουρουγουανός τεχνικός να ξεκινήσει από εκεί. Με τα «υλικά» που έχει. Ναι, μπορεί κάποια απ' αυτά να μην του κάνουν, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αποκαρδιωτική εικόνα σε κάποια σημεία των παιχνιδιών. Όπου οι παίκτες μοιάζουν πραγματικά να είναι στα χαμένα.

Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να διαφυλάξει την πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, που είναι απαραίτητη για να έχει μία ομάδα σωστές αμυντικές αντιδράσεις και τα υπόλοιπα μπορούν να δουλευτούν και να διορθωθούν σε βάθος χρόνου. Γιατί έτσι δεν μπορεί κανείς να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Και επειδή το ρόστερ δεν είναι κακό, θα είναι κρίμα να χαθεί εντελώς η φετινή χρονιά επειδή δεν βελτιώνονται κάποιες τόσο χτυπητές αδυναμίες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.