Η άμυνα-ανέκδοτο του ΠΑΟΚ και η σύγκριση με την ομάδα του 2019

Γιώργος Πετρίδης15 Μαρτίου 2021

Για ένα ακόμη παιχνίδι χθες στη Λεωφόρο, αποδείχτηκε ότι το βασικότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στα μετόπισθεν. Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου τα έλεγε όλα με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα έχοντας μία τελική, όμως αυτή δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ουσιαστικά ο κανόνας.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο έχοντας παθητικό 26 τερμάτων σε 26 αγώνες ενώ πέρυσι είχε δεχτεί στον ίδιο αριθμό αγώνων 23 και σχεδόν τα διπλάσια από την ομάδα της σεζόν 2018-19 που κατέκτησε το Πρωτάθλημα! Ο Δικέφαλος πριν δύο χρόνια για να φτάσει αήττητος στην κατάκτηση του τίτλου είχε κατεβάσει τα ρολά, δεχόμενος 14 γκολ και δίνοντας μάλιστα τέσσερις αγώνες περισσότερους, αφού το Πρωτάθλημα είχε 16 ομάδες και έγιναν 30 αγωνιστικές. Είναι φανερό πια τι κάνει τη διαφορά στις ομάδες που κυνηγούν και παίρνουν τίτλους, με εκείνες που βολοδέρνουν μεταξύ 2ης και 4ης θέσης.

Είναι όμως αξιοσημείωτη και η αναλογία γκολ με τελικές προσπάθειες προς την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος δέχτηκε χθες δύο γκολ με επτά τελικές του Παναθηναϊκού. Συνολικά στην κανονική περίοδο το παθητικό των 26 γκολ ήρθε μέσα από 161 τελικές προσπάθειες των αντιπάλων του, δηλαδή δεχόταν ένα γκολ ανά 6,19 τελικές. Η περσινή ομάδα, στο αντίστοιχο κομμάτι του Πρωταθλήματος δεχόταν ένα γκολ ανά 7,17 τελικές ενώ εκείνη που κατέκτησε τον τίτλο το 2019 δεχόταν ένα γκολ ανά 16,14 τελικές! 

Οτιδήποτε περισσότερο, μάλλον περιττεύει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.