Η Αμερική εμπρός στον διχασμό

Αλέξανδρος Τσίγγος11 Δεκεμβρίου 2020

Όπως είναι γνωστό, η Πολιτεία του Texas, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, κατηγορώντας τις Πολιτείες Wisconsin, Michigan, Pennsylvania and Georgia, ότι οι αλλαγές που κάνανε στους εκλογικούς τους νόμους, φαλκιδεύουν την ψήφο των Τεξανών πολιτών.

Την μήνυση αυτή πλέον την υποστηρίζουν με την υπογραφή τους άλλες 17 Πολιτείες. Οι Missouri, Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississippi, Montana, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah and West Virginia.

Η εξέλιξη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση το Ανώτατο Δικαστήριο, είτε στο να παρακάμει αφήνοντας την υπόθεση στις καλένδες η να την απορρίψει.

Η πλευρά Trump μετά τις συνεχείς αποτυχίες της στα τοπικά δικαστήρια και εφετεία να μπορέσει να παρουσιάσει τα στοιχεία της νοθείας που έγινε, όπως ισχυρίζεται, κατάφερε με μια κίνηση στην σκακιέρα της πολιτικής να οδηγήσει σε ένα ρουά ματ την υπόθεση των εκλογών προς όφελος της. Κάτι τέτοιο και με μια ευνοϊκή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, σημαίνει ακόμα μια τετραετία για την Προεδρία Τράμπ.

Ενώ στο επίπεδο της αντιπαράθεσης των οπαδών του Biden και Trump, έχουμε βομβιστικές ενέργειες και δολοφονικές απόπειρες και κάλεσμα και στις δύο πλευρές να πάρουν τα όπλα, στα στοιχηματικά γραφεία η πρόεδρος Trump αύξησε κατά 5.5% τις πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρόεδρος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.