Η αλλαγή πλεύσης του Αμπέλ

Αρις Νικολάκης29 Αυγούστου 2020

Τελικά, είδε κι απόειδε ο Πορτογάλος προπονητής και το.. παίρνει αλλιώς. Αλλάζει πλεύση κατά πως φαίνεται. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά, πως αλλάζει τον ΠΑΟΚ. Όφειλε, να πράξει κάτι. Όχι ό, τι κι ό, τι αλλά κάτι σοβαρό. Κάτι από ριζοσπαστικό μέχρι ανατρεπτικό. Για να ανταποκριθεί και στην από ριζοσπαστική μέχρι ανατρεπτική απόφαση παραμονής του…

Η πρώτη του προσπάθεια (με πολύ ρίσκο…) στέφθηκε από εντυπωσιακή επιτυχία. Η εκθαμβωτική – έστω για ένα ημίχρονο – εικόνα του ΠΑΟΚ φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Με Μπίσεσβαρ, Μάτος, Πασχαλάκη, Κρέσπο εκτός ενδεκάδας και Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια εκτός ΠΑΟΚ επέλεξε σχήμα και παίκτες και δικαιώθηκε. Του βγάζουν και το καπέλο όλοι για την ωφέλιμη επιμονή του σε Μιχαηλίδη και Τζόλη.

Με τη μισή ενδεκάδα του ως Πρωταθλητή και Κυπελλούχου 2019 απούσα ο ΠΑΟΚ και καλή μπάλα έπαιξε και εύκολα σκόραρε. Αν κι έχασε πάλι, σωρεία κλασσικών ευκαιριών. Εν τούτοις είχε πολύ, πάρα πολύ καιρό να πετύχει τρία γκολ ο ΠΑΟΚ. Και – το τονίζουμε – έπαιξε καλή μπάλα. Είχε πολύ, πάρα πολύ καιρό να παίξει καλή μπάλα.

Εύλογα αναμένεται, να βαδίσει σε αυτόν τον δρόμο πλέον, ο Αμπέλ Φερέιρα. Θέλετε, να τον πείτε… Ανανέωσης; Θέλετε να τον πείτε… Ανασυγκρότησης; Θέλετε να τον πείτε… Αλλαγή πλεύσης; Όπως και να τον πείτε, σημασία έχει πως ο Πορτογάλος προπονητής φτιάχνει την δική του ομάδα.

Δίχως τούτο να σημαίνει την απαλλαγή του από τις ευθύνες για την περυσινή παταγώδη αποτυχία του ΠΑΟΚ με την ομάδα την οποία παρέλαβε καταμεσής του πελάγους από τον Ραζβάν Λουτσέσκου….

Το έχουμε γράψει ξανά. Να το γράψουμε άλλη μία φορά. Πέρυσι δεν ήταν δικό του δημιούργημα το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Κι ήταν μειονέκτημα του Αμπέλ Φερέιρα. Φέτος (θα) είναι. Κι είναι πλεονέκτημα του!

Δεν σπεύδουμε, να τον αποθεώσουμε. Το λέμε, για να μην σπεύσετε εσείς, να μας κατηγορήσετε, πως το πράττουμε. Αποδίδουμε απλά, τα τού Αμπέλ τω Αμπέλ. Πέρυσι ήταν στο ανάθεμα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο. Εφέτος με το ξεκίνημα κέρδισε το ωσαννά. Να του το στερήσουμε; Να μην πούμε και του περυσινού στραβού, εφετινό δίκιο;

Έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο να διανύσει ο Πορτογάλος προπονητής, για να φθάσει στην αποθέωση. Για να δικαιώσει ακόμη, ακόμη και την απόφαση της οικογένειας Σαββίδη να τον κρατήσει. Ξεκίνησε πάντως, καλά, πολύ καλά. Το πήρε αλλιώς… Άλλαξε πλεύση. Κι επήλθε στον ΠΑΟΚ γαλήνη ψυχής και πνεύματος. Τα κουμάντα του στον αγώνα με την Μπεσίκτας ωφέλησαν εξαιρετικά τον ΠΑΟΚ. Ο πλους του στην επί του παρόντος απόλυτα νηνεμία στον τιμονιέρη του οφείλεται. Και βέβαια, σε όσους τού εμπιστεύθηκαν το τιμόνι του ΠΑΟΚ.

Το πιάσατε το υπονοούμενο;

ΥΓ 1: Τι δεν καταλαβαίνετε; Σε δυο Παγκόσμιους Πολέμους με τους Γερμανούς ήταν οι Τούρκοι. Με τους Άγγλους, Γάλλους κι Αμερικανούς ήταν οι Έλληνες. Και σήμερα μόνον οι Γάλλοι είναι ακόμη μαζί μας…

ΥΓ 2: Σοφές κουβέντες ενός ξεχωριστού ανθρώπου: «Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματηρή πολιτική». Υπογραφή Μάο Τσε Τουνγκ!

ΥΓ 3: Και μη λησμονείτε: Όσο μάχεται για την Υγεία το προσωπικό του τομέα της… Μάχεται για την Πατρίδα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Τούτο επειδή αξίζουν όλοι τους την ευγνωμοσύνη μας.

ΥΓ 4: Όσοι παρανομούμε και τα μέτρα για τον Κορωνοϊό δεν τηρούμε… Ταράξτε με στη νομιμότητα! Βαράτε στο κεφάλι μας τα πρόστιμα. Μόνον έτσι θα συμμορφωθούμε. Και τους άλλους θα σεβαστούμε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.