Η αλλαγή διακόπτη και ο Σάσα

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2021

Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά και τουλάχιστον το αγωνιστικό τμήμα του Άρη είναι αναγκασμένο να γυρίσει διακόπτη και να επικεντρωθεί στο παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στο Βόλο. Ο Άκης Μάντζιος σκέφτεται σοβαρά να επαναφέρει τον Λούκας Σάσα στο αρχικό σχήμα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Αρης δεν θα μετρούσε απώλειες πριν πάει στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος, αλλά αυτοί είναι (διαχρονικά) οι κανόνες του ελληνικού ποδοσφαίρου ή μάλλον, της υποτιθέμενης εξυγίανσης όπως αυτή λανσάρετε από τους θιασώτες αυτής της (νέας) πραγματικότητας. Ανεξαρτήτως του όποιου εκνευρισμού μπορεί να επικρατεί στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, μπροστά τους έχουν έναν αγώνα, αυτόν θα πρέπει να κοιτάξουν και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο Ακης Μάντζιος στις προσωπικές συζητήσεις που συνηθίζει να κάνει στη διάρκεια κάθε προετοιμασίας κι ενόψει ενός ακόμη σημαντικού αγώνα. Μέσα από αυτές αλλά και την πορεία της προετοιμασίας παίρνει τις αποφάσεις του για το αρχικό σχήμα.

Αυτό που, μέχρι στιγμής, έχει δείξει είναι η σκέψη επαναφοράς του Λούκας Σάσα στο αρχικό σχήμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προτίθεται να αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του. Αυτή θα παραμείνει σταθερή (4-2-3-1), οπότε αν ο Βραζιλιάνος επιλεγεί για την 11αδα, αυτομάτως θα μείνει εκτός ένας εκ των Τζέιμς Τζέγκο, Μπαντού Ντιαγέ. Ο δεύτερος είναι μάλιστα στο όριο των καρτών καθώς έχει συμπληρώσει τρεις.

Από εκεί και πέρα, το full roster που έχει να διαχειριστεί ο 53χρονος τεχνικός δεν προβλέπεται να τον οδηγήσει σε άλλη αλλαγή. Κακά τα ψέματα, αρκετό καιρό έψαχνε ένα σχήμα που θα βγάζει ομοιογένεια, συνεργασία, σωστό pressing και γενικώς όλα τα στοιχεία που είχε ο περσινός Αρης. Από τη στιγμή που τα βρήκε, δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε τομές. Ειδικά από τη στιγμή που – κατά γενική ομολογία – η εμφάνιση του Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο αποτέλεσε την καλύτερη ή μάλλον την πιο πειστική φετινή εμφάνιση ομάδας της Superleague. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται και ο ανταγωνισμός ακόμη και για μια θέση στην αποστολή καθώς οι Δημήτρης Μάνος, Λούμορ που απουσίασαν από τον τελευταίο αγώνα συμμετέχουν στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.