Η αλήθεια του Αντρίγια και το ηλεκτροσόκ

Γιώργος Καστάνης01 Μαρτίου 2021

Εδώ και τώρα ζητείται βελτίωση. Εδώ και τώρα, προέχει να βρεί η ομάδα την ταυτότητά της, ειδικά στα παιχνίδια με σοβαρούς αντιπάλους. Το προχθεσινό πάθημα στην Τρίπολη, μπορεί να βοηθήσει τον προπονητή και τους παίκτες, να αλλάξουν άμεσα ρότα. Γιατί πολύ απλά, από εδώ και στο εξής, κάθε παιχνίδι που θα δώσει ο ΠΑΟΚστο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θα έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, είπε μία πολύ μεγάλη αλήθεια, σε μία απόστροφο των δηλώσεών του, μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα. Εκανε μία ρεαλιστική ποδοσφαιρική προσέγγιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς… «πυρηνικός φυσικός» για να το αντιληφθεί ποιο είναι το πρόβλημα. Τι δήλωσε ο σκόρερ του Δικεφάλου στην Τρίπολη; Ιδού: «Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μετά τα δύο γκολ που δεχτήκαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε την ανατροπή αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συμπαγείς στο παιχνίδι μας».

Στην τελευταία φράση των δηλώσεων του Αντρίγια, κρύβεται η αλήθεια. Όταν ο σκόρερ της ομάδας (έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και με το γνωστό πρόβλημα από τον μικροτραυματισμό του στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού) τονίζει, πως: «πρέπει να είμαστε περισσότερο συμπαγείς στο παιχνίδι μας», πολύ απλά η διαπίστωση είναι πως αρκετές φορές δεν λειτουργεί το σύνολο με αυτό τον τρόπο.

Έτσι μπήκαν τα δύο γκολ του Αστέρα

Για να γίνει πιο κατανοητό, αυτό που δήλωσε ο Αντρίγια, ας θυμηθούμε πως μπήκαν τα δύο γκολ του Αστέρα. Στο πρώτο, από σέντρα που έγινε από την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, υπήρξε ένα μεγάλο κενό στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Εκεί, ο Ροντρίγκο (ως δεξιός οπισθοφύλακας) άργησε να αντιδράσει, δεν κάλυψε έγκαιρα τον Σίτο και ο τελευταίος σκόραρε.

Στο δευτερο γκολ του Αστέρα, η μπάλα ξεκίνησε την πορεία της από τα πόδια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η πρώτη κεφαλιά - πάσα έγινε από τον Μπαράλες κοντά στο κέντρο του γηπέδου που τον έχασε ο Βαρέλα. Και στην εξέλιξη της φάσης, ο Φερνάντεθ κέρδισε στην «κούρσα» τον Μιχαηλίδη και πέτυχε το γκολ, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει ο Ζίβκοβ Ζίβκοβιτς. Ειδικά στο δεύτερο γκολ, οι αποστάσεις των γραμμών (από τους παίκτες της επίθεσης έως τους παίκτες της άμυνας) ήταν πολύ μεγάλες. Δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Συμπαγής είναι μία ομάδα, που έχει σταθερές αποστάσεις των παικτών της, από την άμυνα έως την επίθεση. Είτε όταν αμύνεται, είτε όταν επιτίθεται.

Αλλά ακόμη και στο πρώτο γκολ, είναι αδιανόητο, να υπάρχει «τρύπα» στο δεξί άκρο της ομάδας. Δεν υπήρξε κάλυψη, δεν υπήρξε αλληλοκάλυψη.

Το είπε και ο Γκαρσία

Δεν το ανέφερε όμως, μόνο ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, σε ένα απόσπασμα των δηλώσεών του, επεσήμανε πως πρέπει να σταθεροποιηθεί η απόδοση των παικτών σε όλες τις γραμμές. Είναι ένα πρόβλημα που έχει εντοπίσει με τους συνεργάτες του, προς το παρών όμως, σε παιχνίδια με αντιπάλους υψηλής δυναμικότητας, δεν έχει βρεθεί λύση. Τι δήλωσε ο Γκαρσία; Ιδού: «Εχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα, αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα, που δεν θα έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Το κύριο μέλημα είναι να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε όλες τις γραμμές».

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ. Και ο Γκαρσία, καλείται να βρεί τον τρόπο (ακόμη κι αν χρειαστεί να σπάσει πολλά περισσότερα «αυγά» για να κάνει ομελέτα) να επιχειρήσει ένα δυνατό ηλεκτροσόκ. Για το συμφέρον της ομάδας.

Εκτός έδρας χάνει βαθμούς

Ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ καταφέρνει και κερδίζει τους αντιπάλους του, εύκολα ή δύσκολα, εκτός έδρας τα κάνει «μούσκεμα». Η απώλεια βαθμών είναι μεγαλη. Θυμίζουμε πως από τις αρχές του 2021, ο Δικέφαλος, έχασε βαθμούς στο Αλκαζάρ (δύο), στο Περιστέρι (τρείς, ενώ προηγούνταν στο σκορ στο 82΄), στην Τρίπολη (τρείς), ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη. Αυτή η απώλεια των οκτώ βαθμών από ομάδες όπως η Λάρισα, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.