Η αλαζονεία του ψεύτη!

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Πόσο ψέμα μπορεί να αντέξει κανείς; Ιδίως όταν αυτό σου έρχεται κατάμουτρα από έναν αλαζόνα με πόστο στα υπουργεία της χώρας, τότε αυτό το ψέμα πολλαπλασιάζεται και γίνεται όχι απλά αποκρουστικό αλλά και κίνητρο για σφοδρή αντίδραση. Ο Ευτελισμός των κυβερνητικών θέσεων ευθύνης μέσω των εκπροσώπων τους, τείνει να λάβει μόνιμο χαρακτήρα μετατρέποντας ένα κράτος δικαίου σε μια μπίζνα όπου επικρατεί ο διαπλεκόμενος, ο πολιτικός με τις γνωριμίες και την υποστήριξη των μέσων. 

Όταν δε πολλά μέλη της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού δια της πλήρους αθέτησης των ημερομηνιών που δόθηκαν ως τελικές για την παρουσίαση του προεδρικού διατάγματος, χαρακτηρίζονται αυτόματα ως μη εχέγγυα, τότε σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Όταν το προεδρικό διάταγμα όπως διαπίστωσε ο συνάδελφος Κώστας Πετρωτός βρίσκεται στο συρτάρι κάποιας δικαστικής παρέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας Ζωής Θεοδωρικάκου από τον Σεπτέμβρη, τότε υπερβαίνει τα όρια του αυτονόητου ότι ο ΠΑΟΚ είναι για μια ακόμη φορά το θύμα μιας απίστευτης κοροϊδίας. Διαβάσαμε σε συνέντευξη που δόθηκε ότι ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι το διάταγμα καθυστερεί λόγω πανδημίας. Κύριε βουλευτά με όλο το σεβασμό, όταν το Σεπτέμβρη το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και έδωσε τελική ημερομηνία το τέλος του χρόνου, δεν υπήρχε πανδημία; 

Όλοι είχαν γίνει καλά; Δεν έχετε καταλάβει ότι κάτω στην Αθήνα γελάνε με σας και δε σας δίνουν καμία σημασία. Όλους τους βουλευτές της Β. Ελλάδας σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν. Και μέσα σε όλα αυτά υπογράφονται συνεχώς διατάγματα για το γήπεδο της ΑΕΚ που χρησιμοποίησε πόρους κρατικούς και φυσικά του Παναθηναϊκού που θα έχει ολοκληρωθεί πριν του ΠΑΟΚ με τραπεζική χρηματοδότηση που δεν θα τη χρωστά ο Παναθηναϊκός.

Ψέμα δεύτερο: η ηγεσία του υπουργείου αθλητισμού προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα. Ο κ. Αυγενάκης όσο και να υποστηρίζει το αντίθετο είναι οφθαλμοφανέστατες οι παρεμβάσεις του στον αθλητισμό και δη στην ΕΠΟ όπου με σύμμαχο τον Ολυμπιακό προσπαθεί να την αποδομήσει προκειμένου να κάνει το χατίρι του αγαπημένου του προέδρου. Έχει δε παράτυπες επαφές με τον κ. Κλάτεμπεργκ του οποίου οι απειλές εναντίον του δεν διερευνήθηκαν από κανέναν εισαγγελέα.

Και φτάνουμε στην υποκρισία. Στο χειρότερο απ’ όλα . Στην εκμετάλλευση ενός θανάτου. Αντί να παραιτηθείτε γιατί τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενοι όχι απλώς σταθήκατε ανίκανοι αλλά δεν ασχοληθήκατε με την βία, μεταβιβάζετε την ευθύνη παντού αλλού εκτός εκεί που πρέπει : Στο κράτος πρόληψης! Κλείνετε συνδέσμους, θα βάζετε φυλακή τους πάντες, θα τους τσουβαλιάζετε αθώους και ενόχους επειδή απλά είστε ανίκανοι να πάρτε μέτρα απλά που ένας κοινός λογικός νους θα τα έβλεπε! Αλλά μάλλον δεν θέλετε. Μάλλον σας συμφέρει η κοινή γνώμη κάθε λίγο και λιγάκι να στρέφεται σε άλλα θέματα εκτός από το επίπεδο διαβίωσης και επιβίωσης που έγινε τώρα τελευταία λόγω ακρίβειας. Που πεθαίνουν 70-100 άτομα και έχει γίνει τελευταία είδηση στα δελτία.

Βγήκε ο Αυγενάκης και οι συν αυτώ να παρουσιάσουν τα μέτρα σα να ανακάλυψαν την Αμερική! Οι κουκούλες ! Αυτές τους πείραξαν. Ναι να βγουν οι κουκούλες. Αλλά να γίνουν δύο ζώνες ελέγχου με περίφραξη σε κάθε γήπεδο που να βρίσκεται στον έλεγχο της αστυνομίας και είσοδο από τουρνικέ με έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Με ένα ασθενοφόρο ανά 5.000 άτομα. Με κάμερες που να δουλεύουν και να δείχνουν εικόνα σωστή επί ποινή αφαίρεσης βαθμών. Απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε ΑΜΚΑ με μητρώο που να αναφέρονται παραβατικές συμπεριφορές.

Όσο αφορά τα εκτός γηπέδου εκεί είναι ζήτημα της αστυνομίας. Όλη η Θεσσαλονίκη γνωρίζει ότι αφέθηκε η πόλη στο έλεος των παραβατικών. Όχι μόνο όσο αφορά τους χούλιγκαν αλλά και το ζήτημα φύλαξης των απλών πολιτών, τις διαρρήξεις. Όσο για τον κ. Αυγενάκη και το προεδρικό διάταγμα χρειάζεται πολλές σελίδες να γραφούν όμως πρώτα απ’ όλα επιβάλλεται μια επίσημη ερώτηση του ΠΑΟΚ που να μοιραστεί για να διαβαστεί σε όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες έστω και επ’ αμοιβή για να μας απαντήσει κάποιος γιατί για δυο σχεδόν μήνες ένας πρωθυπουργός αθετεί το λόγο του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.