Οι άκαρπες μέρες της Μπαρτσελόνα με «καπετάνιο» Κούμαν!

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Φαίνεται πως η Μπαρτσελόνα περνάει ένα μεταβατικό στάδιο, με ένα άλλο χτύπημα στην «καρδιά» από την Μπάγερν Μονάχου στη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λίγκ, δείχνοντας από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό του ομίλου.

Δεν είναι μόνο η ήττα με 0-3, αλλά και ο τρόπος που ήρθε. Οι «μπλουγκράνα» σε 90΄λεπτά παιχνιδιού κόντρα στους «Βαυαρούς» δεν έδειξαν τίποτα στο επιθετικό σκέλος, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν ούτε μια ευκαιρία εντός της εστίας, με τον Μάνουλ Νοϊερ να είναι παρατηρητής καθ΄όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα, τελευταία φορά που δεν είχε καταφέρει να κάνει τελική στην εστία σε ματς του Champions League ήταν την σεζόν 2003-2004!

Τα Ισπανικά ΜΜΕ, ρίχνουν το φταίξιμο στον τεχνικό της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει όλη τη φιλοσοφία της «Μπάρτσα», μια φιλοσοφία που έχει προσφέρει τόσες διακρίσεις και επιτυχίες στον σύλλογο, όπως αναφέρουν. Ο Ολλανδός τεχνικός ανέλαβε την Μπαρτσελόνα το 2020, δίχως να καταφέρει τίποτα το ουσιώδες. Ίσα ίσα, σέρνει την ομάδα από αποτυχία σε αποτυχία. Ένα ελαφρυντικό που ίσως δικαιολογεί αυτή την απόδοση, είναι η αποχώρηση του Λίο Μέσι που όσο να ναι είναι ένα ισχυρό σοκ για ολόκληρο το κλάμπ αλλά και η σκληρή οικονομικά πολιτική της διοίκησης.

Ο Κούμαν έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, εμφανίστηκε αρκετά απογοητευμένος. Αναφερόμενος στο ρόστερ της ομάδας, τόνισε ότι αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχει αυτούς βάζει.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Τι να κάνω με το σύστημα; Είχαμε τρεις επιθετικούς διαθέσιμους. Φυσικά και θα θέλαμε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί. αλλά αυτούς έχω, αυτούς βάζω. Έχουμε παιδιά που είναι 18-20 ετών και έχουν τεράστιο ταλέντο, αλλά έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με άλλους»

«Δεν μου άρεσε καθόλου που οι οπαδοί μας γιούχαραν τον Σέρτζι Ρομπέρτο, δεν το αξίζει και δεν πρέπει να γίνει ξανά», τόνισε.

«Δεν θέλω να πω τίποτα για τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα στο ματς κόντρα στην Μπάγερν. Αυτή είναι η ομάδα μας και στηριζόμαστε σε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Σε δύο τρία χρόνια όμως θα είναι πολύ καλοί όλοι τους…», ανέφερε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.