Η αγωνιστική υπεραξία δεν έρχεται μόνο με την αγορά διαρκείας

Βασίλης Μάστορας03 Ιουνίου 2021

O Aρης είναι η ομάδα η οποία, κατά τη γνώμη μου, πλήρωσε ακριβότερα την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα. Δεν είναι μόνο η συσπείρωση που έχει και η οποία έγινε ορατή την προηγούμενη αγωνιστική, μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω του covid-19. Είναι και η εντυπωσιακή πορεία που είχαν οι «κίτρινοι» στο Πρωτάθλημα η οποία ανέβασε την αδρεναλίνη των οπαδών της ομάδας και διψούσαν να την απολαύσουν από τις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν οι αγώνες την περίοδο 2020-’21 διεξάγονταν με κανονικές συνθήκες ο Αρης στους εντός έδρας αγώνες θα έκανε ρεκόρ εισιτηρίων. Η φράση «θα γέμιζε δύο γήπεδα» ακούστηκε πολλές φορές, αλλά είναι μία εκτίμηση για την οποία κανείς δεν θα μάθει αν ήταν στα όρια της υπερβολής ή αν θα επαληθεύονταν σε πραγματικές συνθήκες.

Το αν οι αγώνες της νέας αγωνιστικής περιόδου θα διεξάγονται με κόσμο ή με άδειες κερκίδες, προς το παρόν δεν είναι γνωστό. Ούτε ποιο θα είναι το ποσοστό, σε σχέση με τη χωρητικότητα του γηπέδου, που θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων.

Παρότι όλα είναι στον αέρα οι φίλοι του Αρη έδειξαν χθες ένα σοβαρό δείγμα ανταπόκρισης, στο κάλεσμα της διοίκησης για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Από τη μία η δίψα να παρακολουθήσουν την ομάδα από τις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης» και από την άλλη το οικονομικό βάρος της απόφασης για τον Οριόλ, ευαισθητοποίησε περισσότερο τους φίλους του Αρη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Μπορεί όμως η συσπείρωση του κόσμου να δημιουργήσει οικονομική επάρκεια στην ΠΑΕ και να μειώσει τη διαφορά με τις ομάδες του big4 ; Θεωρητικά όχι. Γιατί αντιστοίχως και οι ομάδες του big4 έχουν καλή ανταπόκριση στην πώληση των διαρκείας. Αρα ποιο θα είναι το κέρδος του Αρη, ακόμη κι αν πιαστεί ο στόχος των 15.000 διαρκείας; Το σίγουρο είναι ότι σε ημέρες οικονομικής ανομβρίας θα γεμίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ με φρέσκο χρήμα. Θα υπάρξει άλλο κέρδος; Για να μιλήσουμε με αριθμούς στα τέλη της δεκαετίας του 2010 που υπήρχε η μεγαλύτερη συσπείρωση του κόσμου του Αρη λόγω της «Λέσχης Φίλων», η ομάδα πούλησε περίπου 12.000 διαρκείας και έκοβε plus 3.000 «ελεύθερα» εισιτήρια ανά αγώνα. Στο ταμείο της ΠΑΕ, μετά την αφαίρεση των φόρων απέμενε ένα ποσό που δεν ξεπερνούσε το 1,8 εκατ. ευρώ.

Αυτό το ποσό όμως ήταν προϋπολογισμένο στο μπάτζετ της χρονιάς, άρα δεν ήταν «φρέσκο» και απρόσμενο έσοδο. Αρα όση αγάπη κι αν δείξουν οι φίλοι του Αρη αγοράζοντας διαρκείας, δεν θα δημιουργήσουν οικονομικό βατήρα που να βοηθήσει την ομάδα να αποκτήσει θεαματική αγωνιστική υπεραξία. Αυτή δημιουργείτε πάντα, μόνο με την οικονομική αιμοδοσία της διοίκησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.