Η αγωνιστική έκρηξη του Κάρολου εξιτάρει και προκαλεί ενθουσιασμό

Δημήτρης Μπούζας14 Οκτωβρίου 2021

INFO: Τρίβει τα χέρια του ο Λουτσέσκου με το εντυπωσιακό φορμάρισμα του Σφιντέρσκι.


Στο διάστημα της ευεργετικής διακοπής, όπως ακριβώς το ευχόταν και το περίμενε ο Ρουμάνος κόουτς, βλέπει να επιστρέφουν σημαντικές μονάδες, των οποίων η απουσία, με δεδομένη την έλλειψη σοβαρών εναλλακτικών λύσεων, τον υποχρέωσε να επιχειρεί διαρκώς ριψοκίνδυνα rotation, τα οποία δεν διέφεραν από ακροβασίες χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Ευτυχώς όμως κατάφερε να διατηρήσει την ισορροπία της ομάδας του και όχι μόνον αυτό. Επιπρόσθετα πέτυχε και να την θρονιάσει και στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Σε προηγούμενα σχόλια μας, αναφερθήκαμε αναλυτικά και εκτιμήσαμε χωρίς υπερβολές ότι αυτός ο «πρώτος κύκλος» των υποχρεώσεων μιας ομάδας που όλοι τη θεωρούσαν ξεγραμμένη και μακριά από τις δυνατότητες να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο (πολύ περισσότερο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας), υπήρξε ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό «επίτευγμα». Το οποίο ασφαλώς και πιστώνονται ο κόουτς και οι παίκτες του. 

Αλήθεια δεν είναι και μικρό πράγμα να εξαναγκάζει στην κυριολεξία κάποιους που σε είχαν ρίξει στα αζήτητα για να μην πούμε στα σκουπίδια, όχι απλά να αλλάξουν άποψη, αλλά και να σου ζητήσουν έμπρακτα συγνώμη αφού πλέον σε θεωρούν και σε προβάλουν επισήμως και υπευθύνως σε έναν από τους βασικότερους διεκδικητές του τίτλου. 

Οι διακοπές λοιπόν επιφύλαξαν πέραν από τις επιστροφές των τραυματιών που θεωρούνται και είναι σημαντικές για τους λόγους που προαναφέραμε και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις για τον Ραζβάν. Μία από αυτές είναι η αγωνιστική «έκρηξη» του συμπαθέστατου Κάρολου Σφιντέρσκι, του οποίου το ταχύρρυθμο φορμάρισμα επιβεβαιωμένο και επιχρυσωμένο με το κύρος της συνεργασίας του με έναν από τους κορυφαίους παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Λεβαντόφσκι), αποτελεί μια πρόσθετη ενίσχυση κι ένα πολύ σημαντικό νέο «όπλο» για τον πόλεμο που ακολουθεί. Ο νεαρός Πολωνός φορ με την αυτοπεποίθηση του στα ύψη, αναμένεται να ξεδιπλώσει με μεγάλη άνεση το πλούσιο ταλέντο του και να βοηθήσει την ομάδα του στη φετινή δύσκολη προσπάθεια της.

ΥΓ: Η τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και όχι μόνο την ποδοσφαιρική Ελλάδα με το χαμό ενός παλικαριού που πλήρωσε αμαρτίες άλλων, προφανώς να ενόχλησε και να ανησύχησε συγκεκριμένους υψηλά ιστάμενους σε όλα τα θεσμικά επίπεδα (δικαστές, ποδοσφαιρικούς παράγοντες, Κυβερνητικούς). Να ένιωσαν δηλαδή τύψεις γιατί με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές τους, οδήγησαν τον Νίκο Τσουμάνη στην αυτοχειρία. 

Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν έχουν πληροφορηθεί πως άλλοι 83 νέοι με τα ίδια όνειρα του αδικοχαμένου πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση πολιορκημένοι και πιεσμένοι, αλλά και χαμοπατημένοι από όλους. Αυτό τονίζει με ανακοίνωση της η ΚΕΠ. 

Προσωπικά θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όσους από το δικό μας σινάφι πανηγύριζαν ανεύθυνα και αδιάκριτα γιατί οι ομάδες που υποστήριζαν κέρδιζαν άνετα όλες τις δίκες που αφορούσαν χρωστούμενα σε ποδοσφαιριστές τους. Επιβεβαίωναν και προφανώς εξωθούσαν και κάποιους που είχαν αρμοδιότητες και εξουσίες να αγνοούν παντελώς ότι αυτά τα λεφτά ήταν ιερά. Ήταν ο ιδρώτας, ο κόπος αλλά και η φροντίδα για τις οικογένειες των νεαρών αθλητών, που ανυπεράσπιστοι απέναντι στο κατεστημένο, έβλεπαν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Βαρύνονται ασφαλώς (ασχέτως αν δεν το επιδίωξαν) με την ηθική αυτουργία για τα όποια απονενοημένα διαβήματα αυτοχειρίας σημειώνονται. 

Ενδεικτική της οργής είναι η ανακοίνωση της ΚΕΠ που τονίζει: «Χωρίς να επιδιώκουμε καπηλεία της μνήμης του Νίκου Τσουμάνη, θέλουμε να προλάβουμε το πιθανολογούμενο επερχόμενο τσουνάμι αυτοχειριών, αυτοδικιών και χειροδικιών ως νομοτελειακή συνέπεια των πολύχρονων κακοδικιών, αρνησιδικιών και αντιδικιών». 

Δεν θα προχωρήσω περισσότερο γιατί φοβάμαι ότι θα ξεφύγω. Θα ήθελα όμως να διαβεβαιώσω μαζί με τις ευχές μου για την ανάπαυση της ψυχής του τον αδικοχαμένο Νίκο, ότι η «θυσία» του – γιατί περί θυσίας πρόκειται και όχι περί αυτοκτονίας – θα αναγκάσει να ξυπνήσουν κάποιοι μοιραίοι και άβουλοι από τον βαθύ κι επικίνδυνο λήθαργο τους, ώστε να υπάρξει μέριμνα, βοήθεια και στήριξη στους συναδέλφους και φίλους του, που ζουν το μαρτύριο που και ο ίδιος έζησε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.