Η αγωνιστική αντίδραση του Αρη, ο Μπούργος και η επιστροφή της αισιοδοξίας

Βασίλης Μάστορας01 Μαρτίου 2022

Τελικώς αποδεικνύεται ότι ήταν αναγκαία η απόφαση της διοίκησης του Αρη, έστω και καθυστερημένα, να απομακρύνει τον Ακη Μάντζιο από τον πάγκο. Είχε δώσει μεγάλη πίστωση χρόνου στον Ελληνα προπονητή αλλά δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει. Για όποιον λόγο κι αν απέτυχε εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. 

Ο Αρης όσο διάστημα κάθισε φέτος ο Μάντζιος στον πάγκο δεν έβγαλε στο χορτάρι όλο το ταλέντο που έχει στο ρόστερ. Το χειρότερο, ήταν ότι η αγωνιστική του εικόνα δεν άλλαζε από αγώνα σε αγώνα. Ακόμη και με του έξι βαθμούς στο ενεργητικό του ο Αρης δεν θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος για τη θέση που θα κατείχε με τον Μάντζιο στον πάγκο. Ο λόγος; Σ’ ένα Πρωτάθλημα στο οποίο πέραν του Ολυμπιακού οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κάνει μεγάλες γκέλες, ο Αρης που ξεκίνησε με πολλές απαιτήσεις το Πρωτάθλημα, για να θεωρούνταν πετυχημένη η χρονιά του τώρα θα έπρεπε να βρίσκεται μία ανάσα πίσω από τον Ολυμπιακό. Αρα η παρουσία του Μάντζιου στον πάγκο είχε αρνητικό πρόσημο. Και επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες ο Αρης με την παρουσία του Μπούργος, στους δύο αγώνες, δείχνει μεγάλο κομμάτι από τις δυνατότητες του. Σαφώς και είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία θα είναι περισσότερο ολοκληρωμένα μετά το τέλος των πλέι οφ, αλλά μέχρι τώρα οι «κίτρινοι» βρίσκονται αγωνιστικά τουλάχιστον ένα κλικ πιο πάνω απ’ ότι με τον Μάντζιο. Εκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ήταν ψύχραιμοι, αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί με τον Αστέρα. Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι κάτι έχει αλλάξει στον Αρη κι αυτό πιστώνεται στον Μπούργος, ο οποίος προφανώς καταφέρνει να πάρει από τους ποδοσφαιριστές το καλύτερο δυνατό. Οπότε αν αυτό γινόταν πέντε-έξι αγωνιστικές νωρίτερα ο Αρης ίσως να είχε «κλειδώσει» τη συμμετοχή στα πλέι οφ και να ήταν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Εστω όμως και με… απώλειες, η αλλαγή προπονητή φαίνεται ότι θα σώσει την παρτίδα κι αυτό είναι θετικό.

FOCUS

«Φουντώνουν» οι γκρίνιες για τον προπονητή του Ηρακλή κ. Γεωργιάδη. Από τη μία η εμμονή του στις μεταγραφικές του επιλογές, παρότι δεν του «βγαίνουν» και από την άλλη οι γιόμες με τις οποίες οι «κυανόλευκοι» και με τα Τρίκαλα προσπαθούσαν να φθάσουν στο γκολ. Επιλογή που δείχνει ότι δεν υπάρχει πλάνο και ότι δε γίνεται δουλειά στις προπονήσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.