Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η ανάρτησή της για το έπος της 28ης Οκτωβρίου και τον ρόλο του Ιωάννη Μεταξά (vid)

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2022

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου προέβη σε μια τοποθέτηση στα social media αναφορικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τέσσερα πράγματα που θεωρεί η ίδια ότι δεν διδάσκονται στα σχολεία ενώ θα έπρεπε. Η αντιπρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» στέκεται ως επί το πλείστο στα όσα έκανε όπως αναφέρει ο Ιωάννης Μεταξάς, βελτιώνοντας το Ελληνικό κράτος.

Τι ανέφερε η. κ Λατινοπούλου;  «Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς είπε το περίφημο όχι στο τελεσίγραφο του Ιταλού πρόξενου και όχι ο ελληνικός λαός. Ο Ελληνικός λαός ακολούθησε σύσσωμος τον ηγέτη του στον πόλεμο.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, άριστος γνώστης της τέχνης του πολέμου, είχε αναδιοργανώσει πλήρως μέσα σε τρία χρόνια τον διαλυμένο Ελληνικό Στρατό από τα δύο κινήματα των Βενιζελικών το 1933 και το 1935.

Ο Ιωάννης Μεταξάς χειρίστηκε άψογα τον τορπιλισμό της Έλλης μη σηκώνοντας θόρυβο, ενώ έμπαινε στην τελική φάση της οργάνωσης του Ελληνικού Στρατού για τον πόλεμο με τους Ιταλούς.

Στον Ιωάννη Μεταξά οφείλουμε την εποποιία του Ρούπελ, αφού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έφτιαξε την περίφημη γραμμή Μεταξά, που υποκλίθηκαν μέχρι και οι πανίσχυροι Γερμανοί. Ζήτω η

28η Οκτωβρίου, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ελλάς».

Δείτε το βίντεο


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.