Η αφετηρία του Θόδωρου Ζαγοράκη και η διαχείριση των κίνδυνων

Βασίλης Μάστορας12 Μαρτίου 2021

Η υποψηφιότητα του Θόδωρου Ζαγοράκη, σε επίπεδο παρασκηνιακών ζυμώσεων, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες έχει δύο διαφορές : Οτι σ’ αυτές συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης και ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη των big 4. Παρότι πιστεύω ότι η επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι υπόθεση όλων των επαγγελματικών ομάδων, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί συγκεκριμένο status για την εκλογή του προέδρου της ΕΠΟ, ακόμη και η σύμφωνη γνώμη όλων των τάσεων, θεωρείται θετικό στοιχείο.

Δεν θα είναι όμως όλα ρόδινα για τον ιστορικό αρχηγό της Εθνικής ομάδας. Το έλεγε ο Στηβ Γιαντζόγλου ότι «δεν μπαίνεις στην κουζίνα αν δεν θέλεις να μαγειρέψεις» και δεν είχε άδικο. Αρα ο Ζαγοράκης, από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να μπει σ’ ένα λασπωμένο περιβάλλον, ξέρει ότι για να περάσει στην απέναντι πλευρά, ό,τι κι αν κάνει δεν μπορεί να μη λερωθεί. Το ζήτημα είναι, παρά τις όποιες καλές προθέσεις που έχει, το πόσο. Σ’ αυτό θεωρητικά μπορεί να τον βοηθήσει η πολιτική στήριξη που έχει, αλλά αν υπάρξουν μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ των big 4 το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να νίψει τα χείρας της, προκειμένου να μην χρεωθεί πολιτικά μία πιθανή αποτυχία του εγχειρήματος.

Αρα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να είναι υποψιασμένος για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την παρουσία του στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Κανείς από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και για κανέναν λόγο δεν θα βάλει πάνω από τα συμφέροντα του την παραγοντική επιβίωση του Θόδωρου Ζαγοράκη. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το πρόσφατο παρελθόν.

Αρα επιτυχία του νέου προέδρου θα είναι να καταφέρει να προλαμβάνει και να σβήνει τις φωτιές πριν τον… «κάψουν». Και αυτό μπορεί να το πετύχει, αν έχει και έναν ισχυρό πόλο συμβούλων μέσα στην ΕΠΟ. Αλλωστε με δεδομένο ότι έχει μεγαλύτερη αναγνωρισημότητα από τους προκατόχους του και ότι πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του έκανε πολλές συζητήσεις και έβαλε όρους, του δίνει ισχύ στην αφετηρία της προσπάθειας του.

FOCUS

Οι μηχανές του επικοινωνιακού μηχανισμού του υφυπουργείου Αθλητισμού έχουν ανεβάσει στροφές μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζαγοράκη. Τι σημαίνει αυτό; Οτι νωρίς νωρίς κάνει πράξη η Κυβέρνηση τη στήριξη της στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ. Κι αυτό είναι καλό μαντάτο για τον ιστορικό αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.