Η αδυναμία του ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς: Λίγες ευκαιρίες και λίγα γκολ από χαφ και επιθετικούς

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Φεβρουαρίου 2022

Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο ελληνικό Πρωτάθλημα, στους τελευταίους έξι αγώνες της πέτυχε πέντε γκολ. Τρία με σκόρερς αμυντικούς παίκτες της, ένα με μέσο και μόνο ένα με επιθετικό.

Στο Πρωτάθλημα, σε βάρος του Παναθηναικού σκόραραν ο Ινγκασον και ο Σάστρε, σε βάρος του Ατρόμητου ο Κρέσπο και σε βάρος του Αρη κανείς. Στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ δεν σκόραρε κανείς, στον δεύτερο ο Κούρτιτς και ο Μιτρίτσα.Κανείς επίσης δεν σκόραρε και στο πρώτο ματς με τη Μίντιλαντ. Είναι προφανές ότι όλοι οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ έχουν “σιγήσει”, όπως είναι προφανές και ότι το γκολ δεν έρχεται από συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Με τον Παναθηναϊκό σκοράρει ο Ινγκασον σε αναμπουμπούλα και αφού η μπάλα περνάει μέσα από τα πόδια τριών αμυντικών και ο Σάστρε με εκείνο το απίθανο σουτ. Με τον Ατρόμητο βάζει το γκολ με κεφαλιά ο Κρέσπο από σέντρα του Σάστρε. Με την ΑΕΚ έχουμε τα εκπληκτικά σουτ του Κούρτιτς και του Μιτρίτσα με καθαρά προσωπικές ενέργειες.

Οσο για τα ματς με τη Μίντιλαντ και τον Αρη, το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν σκόραρε κανείς, αλλά και ότι η ομάδα δημιούργησε ελάχιστες καλές ευκαιρίες για γκολ. Ειδικά με τη Μίντιλαντ, όλος ο ΠΑΟΚ επιθετικά ήταν ένα δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς που απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Αλλά και με τον Αρη, ο Κουέστα μόνο μία φορά χρειάστηκε να επέμβει κι εκείνη με ευκολία σε ένα μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς. Κατά τα άλλα, μόνο μία καλή ευκαιρία με το καθυστερημένο σουτ του Ζαμπά που κοντραρίστηκε και το άστοχο του Ακπομ που ακολούθησε και μία άλλη στιγμή με σουτ άουτ του Μπίσεσβαρ.

Γενικά, έχουμε έναν φτωχό απολογισμό στη δημιουργία καλών ευκαιριών, αλλά και την αδυναμία των μέσων και κυρίως των επιθετικών να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Αν θέλετε, το λέμε και αλλιώς: Στα τελευταία έξι ματς μόνο δύο γκολ ήρθαν από μέσους (Κούρτιτς) και επιθετικούς (Μιτρίτσα) κι αυτά στο ίδιο ματς (στη ρεβάνς με την ΑΕΚ).

Ο ΠΑΟΚ δεν “βγάζει” φάσεις από οργανωμένες επιθέσεις και δεν παίρνει γκολ από τον Αουγκούστο και τον Μπίσεσβαρ, που παίζουν προωθημένοι, ούτε από τον Ακπομ και τον Ζίβκοβιτς, που παίζουν σταθερά στην ενδεκάδα.

Κατά τη γνώμη μου, αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει φέτος δεύτερος στο Πρωτάθλημα, πάρει το Κύπελλο και προχωρήσει έστω μέχρι τους 16 του Κόνφερενς Λιγκ θα είναι μεγάλη τριπλή επιτυχία. Θα είναι μια αληθινή υπέρβαση σε σχέση με το υλικό που διαθέτει. Οπως ήταν και πέρσι με τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο. Αλλά είτε επιτευχθεί αυτή η υπέρβαση για δεύτερη φορά, είτε όχι, ευχής έργον θα είναι να δούμε να εφαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πράξη αυτό που υπογράμμισε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Ζοσέ Μπότο: “Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Ξέρουμε από τώρα τι πρέπει να κάνουμε το καλοκαίρι στις μεταγραφές”...

ΥΓ. Για την ώρα, φυσικά, προέχει η ρεβάνς με τη Μίντιλαντ. Στην οποία ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά για να περάσει. Μπορεί; Σίγουρα ναι. Αλλά πρέπει να παίξει μπάλα. Καλή μπάλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.