Η αδικία για τον Άρη και ο αγώνας του ΟΑΚΑ

Βασίλης Μάστορας20 Ιουνίου 2020

H απόφαση της ΕΠΟ οι δεύτεροι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου να γίνουν χωρίς κόσμο, αδικεί ουσιαστικά τις ομάδες που θα είναι γηπεδούχες. Ετσι όπως διαμορφώνεται το κλίμα, ίσως να υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την παρουσία του κόσμου σε «Κλ. Βικελίδης» και «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά η ΕΠΟ χωρίς να κάνει επίκληση ούτε σχετικής οδηγίας του ΕΟΔΥ, ακόμη κι ως επίφαση, άναψε «κόκκινο» στις ομάδες. 

Η αλήθεια πάντως είναι ότι παρά τον θόρυβο που γίνεται και δημιουργείται η αίσθηση ότι μετά την 3η αγωνιστική της Super League 1 θα αλλάξει το σκηνικό στις κερκίδες, υπάρχει η πληροφορία ότι ο ΕΟΔΥ δεν συμφωνεί για την παρουσία κόσμου στους αγώνες. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Αυγενάκης δημοσιοποιεί την θετική του πρόθεση για την παρουσία ποσοστού φιλάθλων μετά και την κατάθεση από τη Super League1, σχετικής πρότασης. Προφανώς ή κάτι περισσότερο ξέρουν και παρουσιάζονται αισιόδοξοι ή θα αφήσουν τον ΕΟΔΥ να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Σε κάθε περίπτωση ο Αρης δικαιούται να αισθάνεται αδικημένος από την απόφαση της ΕΠΟ, παρότι ούτε για την τιμή των όπλων δεν κατέθεσε σχετικό αίτημα.

Το ζήτημα όμως είναι το πώς θα διαχειριστεί ο Ενινγκ τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, με δεδομένο ότι ακολουθεί την Τετάρτη ο αγώνας του Κυπέλλου ο οποίος έχει τεράστιο αγωνιστικό βάρος για τον Αρη. 

Οι επιλογές του Γερμανού είναι δύο: Ή θα προσπαθήσει ο Αρης, όπως άλλωστε δήλωσε χθες, να κάνει το καλύτερο για τη νίκη, ή θα κρατήσει κρυφά χαρτιά τακτικής για τον αγώνα της Τετάρτης. "Αν πήγαινα σε ένα παιχνίδι χωρίς την πρόθεση να πάρω τη νίκη, θα έπρεπε να σταματήσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο" δήλωσε ο Ενινγκ, αλλά η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι το γόητρο πλέον για τον Αρη έχει πάει περίπατο, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, οπότε αξία έχει το να προκριθούν οι κίτρινοι στον τελικό. Αν το καταφέρουν κανείς δεν θα ασχοληθεί με το τι έκανε η ομάδα στα πλέι οφ. Σε αντίθετη περίπτωση όλα θα είναι διαφορετικά.

FOCUS

O “πατερούλης» του ελληνικού μπάσκετ, μετά από πολύ καιρό, έκανε την εμφάνισή του στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΟΕ, γιατί προφανώς επιστρατεύθηκε από τον πρόεδρο. Ο λόγος; Μπήκε ως θέμα η παράταση της θητείας της διοίκησης και η ψήφος του ήταν πολύτιμη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.