Η αδέξια κίνηση... των Ρουμάνων και η σπέκουλα των αντιΠΑΟΚτσήδων

Δημήτρης Μπούζας25 Νοεμβρίου 2021


Ανεπηρέαστος ο ΠΑΟΚ από το «περίεργο» περιστατικό, αντιμετωπίζει τη σημερινή μεγάλη ευρωπαϊκή του πρόκληση, αποφασισμένος να ανοίξει την πόρτα της πρόκρισης.

«Θέμα»...σοβαρό για να αποφασίσεις να ασχοληθείς δεν το θεωρώ. Ωστόσο μπαίνω στον κόπο γιατί καλώς ή κακώς (μάλλον το δεύτερο), απασχόλησε σχεδόν μονοθεματικά τη χθεσινή αθλητική επικαιρότητα. Και εξηγούμαι: Είναι δυνατόν να χαρακτηρίσω σημαντική έστω και απλά μηνυματική, μια συνάντηση στην οποία οι κομιστές μιας πιθανής πρότασης σε έναν υψηλού επιπέδου προπονητή, εμφανίζονται αυτογελοιοποιούμενοι; 

Πως αλλιώς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι συγκεκριμένοι απεσταλμένοι της ρουμανικής ομοσπονδίας, προτείνοντας στον Ραζβάν (σύμφωνα με μία από τις λίγες σοβαρές εκδοχές του ραντεβού) αποδοχές που δεν πλησιάζουν ακόμη και το 1/4 των αποδοχών του από τον ΠΑΟΚ, αγνοώντας και την ρήτρα των 7 εκατομμυρίων ευρώ του συμβολαίου του; Η εικόνα δεν διέφερε από εκείνη που κάποιοι ψιλικατζήδες προσπαθούν να πείσουν έναν άρχοντα να εγκαταλείψει το θρόνο του. 

Ειλικρινά νομίζω πως δεν χρειαζόταν ούτε να τον ρωτήσουν τον Ραζβάν στη χθεσινή press conference να τοποθετηθεί πάνω σε αυτή την εξωφρενική εκδοχή. Η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι διακινήθηκε από αρκετούς πρόθυμους αναλυτές. 

Για την «συνάντηση» έδωσε την δική του λακωνική πιστεύουμε και καταλυτική απάντηση ο Λουτσέσκου. Μια απάντηση αυτονόητη και λογική. Ως εκ τούτου, δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να συζητήσουμε τη συγκεκριμένη στιγμή τις προθέσεις του. Όπως επίσης δεν έχουμε και ιδιαίτερο λόγο να αμφισβητήσουμε αν ήταν κατάλληλος ο χρόνος που έγινε αυτή η επαφή. Αν ωστόσο μπορούμε και οφείλουμε να σταθούμε σε κάτι, είναι στα «απόνερα» της. 

Στο αν δηλαδή αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ, παραμονές ενός σημαντικού παιχνιδιού, όπως επίσης και ποιοι και για ποιους λόγους επιχείρησαν μια εντονότατη και σαφέστατα αντιΠΑΟΚτσήδικη σπέκουλα. Δυσανάλογης σημασίας, με ότι ασήμαντο εξέπεμπε η αδέξια κίνηση του προέδρου της ρουμανικής ομοσπονδίας και των συνοδών του. 

Για την πρώτη περίπτωση του αποσυντονισμού, μπορεί να πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε καθόλου. Ίσως να υπήρξε μια μικρή ενόχληση για το «στήσιμο» του σκηνικού με τον φυτευτό φωτογράφο και ότι ακολούθησε στα ΜΜΕ της Ρουμανίας. 

Από εκεί και πέρα δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία στους ΠΑΟΚτσήδες να αντιληφθούν τον ρόλο συγκεκριμένων εκπροσώπων της ενημέρωσης, κάποιοι από τους οποίους όταν πρόκειται για θέματα που μπορούν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, ξεπερνούν τον εαυτό τους. 

Αναφερόμαστε στους λίγους βέβαια Θαναηλάκηδες της συμπρωτεύουσας, κρυφούς και φανερούς, με πιο επικίνδυνους τους πρώτους. Συνοψίζοντας, καταλήγουμε πως η περιβόητη συνάντηση, δεν ήταν παρά μια ανόητη, επιπόλαιη και ανούσια κίνηση των Ρουμάνων, η οποία έγινε σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο. Αν έμειναν κάποιες ενοχλήσεις κι επιφυλάξεις, θα σας απαντούσα ναι. 

Όμως εκ των πραγμάτων και εξ αντικειμένου, οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση όλες οι ενδείξεις όπως και οι αποδείξεις. Το κυριότερο επί του προκειμένου, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ανησύχησε και δεν έχασε τον προσανατολισμό του. Σήμερα το βράδυ απερίσπαστος και με τις ευχές όλων των βορειοελλαδιτών, θα προσπαθήσει να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στην ευρωπαϊκή του πρόκριση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.