Η άδεια άσκησης επαγγέλματος στους προπονητές

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2020

‌Την Δευτέρα 31.08.2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΠΠΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κο Μαυρωτά και τον Δ/ντή του αγωνιστικού αθλητισμού Κο Κάκο. Οι απόψεις ήταν σχεδόν ταυτισμένες με μια διάθεση της ΓΓΑ να διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο τοπίο στον εργασιακό μας χώρο έχοντας ως γνώμονα την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος. 

Ήδη τα κριτήρια για την ειδική αναγνώριση των σωματείων, που περιλαμβάνουν μόνο την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος σε ότι αφορά τους προπονητές, έχουν ανοίξει ένα πλαίσιο σωστής και νόμιμης λειτουργίας των ποδοσφαιρικών σωματείων και ευρύτερα του ποδοσφαίρου. Η πίεση θα συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και όσο αφορά την διάθεση των γηπέδων (παραχωρητήρια από τους Δήμους και τις Περιφέρειες) μόνο σε σωματεία αναγνωρισμένα. Κύριοι συνάδελφοι από την πρώτη στιγμή η ΠΕΠΠΠΕ έθεσε ως κυρίαρχη προϋπόθεση την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος προπονητή ποδοσφαίρου της ΓΓΑ και δεν ασχολήθηκε με τα διπλώματα Ουέφα της ΕΠΟ σε ότι αφορά τον κλάδο μας. 

Εν κατακλείδι οι ομάδες θα πρέπει να έχουν μόνο προπονητές με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος, έτσι θα υποχρεώνονται να παραδίδουν λίστα με όλα τα ονόματα των προπονητών τους, στους Δήμους και στις Περιφέρειες που ανήκουν, με τον Αριθμό Άδειας ΓΓΑ. Επίσης η ΠΕΠΠΠΕ θα προτείνει, οι ιδιωτικές σχολές ποδοσφαίρου που απασχολούν προπονητές, να έχουν Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος.Αυτές ήταν, είναι και θα είναι οι πάγιες θέσεις της ΠΕΠΠΠΕ, σε κάθε μας ΓΣ πάντα τελειώναμε με αναφορά τους ανωτέρω στόχους. Κανείς Συνάδελφος δεν θα μείνει χωρίς εργασία, αυτό που αγάπησε και σπούδασε ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες στα θρανία αλλά και την αγωνία της οικογένειας.

ΑΠΌ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΠΠΠΕ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.