Η… αχίλλειος πτέρνα του Φραν Βέλεθ

Παναγιώτα Χαλκιά22 Ιουνίου 2020

Στο ιατρικό δελτίο βρίσκεται και πάλι το όνομα του Φραν Βέλεθ. Η κακοδαιμονία φαίνεται πως δεν θα τον αφήσει ήσυχο και τον αναγκάζει να κλείσει τη σεζόν όπως την άνοιξε… με θλάση. Ο Ισπανός αμυντικός μόλις στο 13ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την ΑΕΚ μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Λιβάγια και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για κάποιο διάστημα.

Ο Βέλεθ είναι σημαντικό λιθαράκι για το παιχνίδι του Άρη. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και είναι «επιθετικός» αμυντικός. Είναι ικανός με την μπάλα στα πόδια, έχει αντίληψη του χώρου, μπορεί να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του, να κουβαλήσει το τόπι και να μοιράσει το παιχνίδι, να βγει μπροστά και να απειλήσει. Φέτος έχει προσφέρει τέσσερα τέρματα και μια ασίστ σε 32 συμμετοχές.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνθρωπος των μεγάλων παιχνιδιών αφού τα τρία από τα πέντε τέρματα που έχει πετύχει στη διετή παρουσία του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι απέναντι σε ΠΑΟΚ (2) και Παναθηναϊκό. Η απόδοση του κορυφώνεται, βγάζει ποιότητα και δίνει κάτι παραπάνω από το 100% του εαυτού του.

Είναι μια πολύτιμη μονάδα αλλά έχει… αχίλλειο πτέρνα. Ο Ισπανός αμυντικός είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Είναι η όγδοη φορά που είναι τραυματίας και οι πέντε εξ αυτών ήταν θλάσεις (έχει και μια υποτροπή).

Πέντε τραυματισμοί, τρεις θλάσεις και μια υποτροπή

Ο πρώτος τραυματισμός ήρθε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης την περσινή αγωνιστική περίοδο. Υπέστη θλάση, έκανε αγώνα δρόμου και πρόλαβε το ντέρμπι της Τούμπας αλλά δεν ήταν 100% έτοιμος. Αποχώρησε στο 24ο λεπτό λόγω υποτροπής και έχασε τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Εργοτέλη, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή. Το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό. Μια απλή διάταση που τον άφησε εκτός για μικρό χρονικό διάστημα. Στάθηκε τυχερός αφού δεν έχασε κανένα ματς της ομάδας λόγω της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η εκτός έδρας δοκιμασία του Άρη στη Λάρισα έκρυβε ένα νέο τραυματισμό για τον Βέλεθ. Ο κακός αγωνιστικός χώρος στο «AEL FC ARENA» τον έβγαλε νοκ άουτ για 10 ημέρες. Η διάγνωση έκανε λόγο για θλάση α΄βαθμού και έχασε τις αναμετρήσεις με Λεβαδειακό και Ξάνθη.

Η χρονιά έκλεισε με νέο τραυματισμό. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και έχασε το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη.

Ακόμη δύο θλάσεις

Εκκίνηση με το αριστερό και στη φετινή σεζόν. Στην πρώτη αναμέτρηση με τη Μόλντε ο Βέλεθ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση, το ιατρικό επιτελείο του επέτρεψε να αγωνισθεί και το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον Τζέιμς, ο Βέλεθ όχι μόνο αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή αλλά υπέστη και θλάση.

Προχωρώντας στη σεζόν (Νοέμβριος) θα μείνει εκτός στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο κεντρικός αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξιό τετρακέφαλο και η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι έχει υποστεί οίδημα.

Όπως άρχισε, έτσι και τελείωσε η χρονιά για τον Βέλεθ. Ο Ισπανός αμυντικός στάθηκε άτυχος στο ματς με την ΑΕΚ και υπέστη θλάση. Θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για κάποιο χρονικό διάστημα και σίγουρα θα απουσιάσει από το μεγάλο παιχνίδι του Άρη κόντρα στην Ένωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ο Μίκαελ Ένινγκ καλείται να βρει λύση και ίσως να εμπιστευτεί, ίσως, και κάποιον άλλον εκτός από τη συνηθισμένη τετράδα στα μετόπισθεν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.