Η «αχίλλειος πτέρνα» του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης26 Ιανουαρίου 2021

Έχουμε την εντύπωση - εκτίμηση δεν μπορούμε, να έχουμε ελλείψει πληρότητας στοιχείων – πως η μορφή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα… απεικονίζει τον ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Δείχνει την εικόνα μιας ομάδας η οποία έχει το ζενίθ με το ναδίρ της πλάτη με πλάτη. Κι έχει τον τρόπο με τα σοβαρά παιδαριώδη λάθη της να κλωτσά την καρδάρα με το γάλα…

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε… Αυτή η πάντα ταπεινή, άποψη μας. Σε εκείνον τον αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε και το ζενίθ και το ναδίρ του. Πλήρωσε κι ένα παιδαριώδες λάθος (80% η ευθύνη στον Πασχαλάκη κι 20% στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του) με την απώλεια της κάλλιστης ευκαιρίας με την αποκατάσταση των πραγματικών ισορροπιών στο Πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος στα λάθη με 886 με τον Ολυμπιακό να έπεται με 883. Η αναρρίχηση του Ολυμπιακού στην δεύτερη θέση τις τελευταίες είναι ενδεικτική της περίοδος ντεφορμαρίσματος την οποία διάγει. Κι ο ΠΑΟΚ δεν αξιοποίησε, για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

Και στα λάθη του ΠΑΟΚ – με εξαίρεση τον Γιαννούλη, είναι τέταρτος με 61 - δεν πρωταγωνιστούν τόσο οι αμυντικοί , όσοι οι επιθετικοί κι οι κεντρικοί. Ο Τζόλης είναι πρώτος με 85 ι έπονται Σβαμπ με 82, Αντρ. Ζίβκοβιτς με 81… Πέμπτος είναι ο Σφιντέρσκι με 53, έκτος ο Ελ Καντουρί με 43, έβδομος ο Ίνγκασον με 41 κι όγδοος ο Μιχαηλίδης με 39 αλλά – κι εδώ είναι το θέμα για τον νεαρό αμυντικό – με τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής ανάμεσα στους οκτώ με τα περισσότερα λάθη!

Τα λάθη των αμυντικών και δη του τερματοφύλακα είναι φυσικά, μαχαιριές πισώπλατες. Όλων των άλλων είναι ευκαιρίες για μαχαιριές στα στήθια του «δικέφαλου». Για τον ΠΑΟΚ το βουνό (το… ψηλότερο στο Πρωτάθλημα) με τα λάθη έχει από όλα τις μαχαιριές. Αποτέλεσμα; Η τέταρτη θέση της βαθμολογίας με απόλυτα δική υπαιτιότητα. Κι όχι επειδή δεν παίζει καλή μπάλα αλλά κυρίως, επειδή έχει ροπή στα λάθη…

Δεν παραβλέπουμε – προς Θεού, δηλαδή – και τις μαχαιριές της διαιτησίας. Βάσει τρικλοποδιές στον ΠΑΟΚ. Βάζει πλάτες στους κυριότερους αντιπάλους του. Αυτή είναι η πάσα αλήθεια αλλά… Δίχως αυτό το βουνό με τα λάθη του όσες και να ήταν οι μαχαιριές της διαιτησίας, όσο βαθιά και να έμπηγε το μαχαίρι η διαιτησία ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν στην τέταρτη θέση. Με την αυτήν την διαφορά μάλιστα, από την πρώτη.

Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης; Έλλειψη σοβαρότητας; Περίσσευμα αυτοπεποίθησης; Πνευματικό χαλάρωμα; Ίσως κι όλα αυτά κι άλλα πολλά διασαλεύουν την αγωνιστική ισορροπία του ΠΑΟΚ. Η διασάλευση αυτή είναι η ουσιαστικά κύρια αιτία για τα αποτελέσματα …ασανσέρ. Η απόδοση ισχύος του δεν έχει τόσα ανεβοκατεβάσματα. Για να φθάσουμε σε μία εντύπωση πως για τον ΠΑΟΚ όλα εξαρτώνται περισσότερο από τα λάθη του. Δεν εξαρτώνται από την απόδοση του. Απίστευτο κι όμως, αληθινό.

Ως εκ τούτου έχουμε την εντύπωση κι επιμένουμε σε αυτήν πως η μορφή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα απεικονίζει πλήρως τον ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο…

Και καταλήγουμε στην διαπίστωση πως γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ η αμυντική λειτουργία του… Εδώ, προσέξτε παρακαλούμε: Δε λέμε η άμυνα,. Η αμυντική λειτουργία λέμε… Αυτή λοιπόν, είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του. Τούτο δε, ενώ ήταν η «αιχμή του δόρατος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.