Hoops Hype: Οι 40 κορυφαίοι Ευρωπαίοι - Πού βρίσκονται Γιάννης και Γκάλης

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2022

Ένα από τα κορυφαία σάιτ στο χώρο του μπάσκετ στις ΗΠΑ, το Hoops Hype, επέλεξε τους 40 κορυφαίους μπασκετμπολίστες της Ευρώπης όλων των εποχών, με τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να εκπροσωπούν την Ελλάδα στη σχετική λίστα.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA και πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπκας το 2021 είναι δεύτερος, πίσω μόνο από τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ ο πρώην άσος του Άρη και της Εθνικής Ελλάδας, Νίκος Γκάλης, βρίσκεται στη 40η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Πάου Γκασόλ, Νίκολα Γιόκιτ, Τόνι Πάρκε, Λούκα Ντόντσιτς, Μαρκ Γκασόλ, Ρούντι Γκομπέρ, Ντράζεν Πέτροβιτς και Πέτζα Στογιάκοβιτς.

Το εντυπωσιακό με τον «Γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ είναι ότι βρίσκεται στη σχετική λίστα χωρίς να έχει αγωνιστεί ποτέ στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. «Από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία της FIBA, έβαλε την Ελλάδα στον μπασκετικό χάρτη. Ένας συμπαγής πλέι μέικερ, επιθετικός και ανταγωνιστής επίσης ένας δυνατός παίκτης την εποχή του, παίζοντας πολύ καλύτερα από το πραγματικό του μέγεθος», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αναλυτικά η πρώτη 10αδα στη λίστα του HoopsHype αποτελείται από τους:

1. Ντιρκ Νοβίτσκι
2. Γιάννης Αντετοκούνμπο
3. Πάου Γκασόλ
4. Νίκολα Γιόκιτς
5. Τόνι Πάρκερ
6. Λούκα Ντόντσιτς
7. Μαρκ Γκασόλ
8. Ρούντι Γκομπέρ
9. Ντράζεν Πέτροβιτς
10. Πέτζα Στογιάκοβιτς

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.