H πρόκριση του Αρη, εκτός από πολλά τρεξίματα απαιτεί το συναίσθημα να μην παρασύρει τη λογική

Βασίλης Μάστορας11 Αυγούστου 2022

Ο Χερμάν Μπούργος δεν είναι από τους προπονητές που μασάνε τα λόγια τους. Εστω, αυτά τα λίγα που λέει στις εγχώριες συνεντεύξεις. Γιατί όταν μιλάει στα ΜΜΕ της πατρίδας, για έναν ανεξήγητο λόγο, είναι λαλίστατος. Αυτό όμως αλλού παππά Ευαγγέλιο. Ο Αργεντινός στις δηλώσεις του άλλοτε είναι αινιγματικός κι άλλοτε απαντάει στις ερωτήσεις με αφοπλιστική ευθύτητα.

Όπως χθες το απόγευμα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που αφορούσε τον σημερινό αγώνα με τη Μακάμπι. Ο Μπούργος έδωσε «πληρωμένη» απάντηση σε ερώτηση που αφορούσε τα λάθη και τη συνολική απόδοση του Αρη στον αγώνα του Τελ Αβίβ. 

«Για να έχουμε μία κατάλληλη εικόνα, πρέπει να δούμε τους τίτλους της Μακάμπι. Εχει 23 πρωταθλήματα, 23 Κύπελλα, έξι super cup. Παίζει συνεχόμενα στην Ευρώπη. Οπότε το όμορφο στο ποδόσφαιρο είναι να αποκλείσουμε μία τέτοια ομάδα, αλλά πρέπει να φτάσουμε και στο κατάλληλο επίπεδο”. 

Η δήλωση του Μπούργος είναι ολοφάνερο ότι ανήκε στην προσπάθεια του να σκιαγραφήσει το μέγεθος της δυσκολίας που έχει το εγχείρημα του Αρη να αποκλείσει τους Ισραηλινούς. Δεν υπερέβαλε. Απλώς κατάγραψε την πραγματικότητα. Γιατί οι στόχοι μπορεί να μπαίνουν, αλλά πάντα δεν είναι εφικτοί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μπούργος είναι απαισιόδοξος. Το αντίθετο. Τόσο ο ίδιος όσο και όλος ο οργανισμός Αρης πιστεύουν στη μεγάλη ανατροπή. Η επιθυμία όμως για να γίνει πράξη θα πρέπει να συντρέξουν κάποιοι λόγοι, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο στα 90 ή στα 120 λεπτά του αγώνα.

Οι παίκτες του Αρη θα πρέπει σήμερα να καταθέσουν ψυχή μέσα στο γήπεδο. Να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα (δεν) έκαναν στο Ισραήλ. Πρώτον να έχουν καλή ανασταλτική λειτουργία η οποία δεν είναι μόνο υπόθεση των αμυντικών χαφ και της άμυνας. Είναι υπόθεση η οποία ξεκινάει από τον Γκρέι και ακολουθεί η προσπάθεια των επιθετικών μέσων. 

Αλίμονο αν επικρατήσει η εντύπωση μεταξύ επιθετικών και αμυντικών «η δουλειά σας και η δουλειά μας». Περίπου κάτι τέτοιο έγινε στο Ισραήλ και ο Αρης έμοιαζε με παιχνιδάκι στα χέρια της Μακάμπι. Αρθρο πρώτο λοιπόν, ομαδική προσαρμογή στην αμυντική λειτουργία. Δεύτερο, αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν οι «κίτρινοι» και τρίτο το μυαλό δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από το συναίσθημα. 

Ο Αρης σήμερα πρέπει να κυνηγήσει το σκορ, αλλά θα πρέπει να το κάνει με ρεαλισμό και χωρίς πανικό, γιατί η Μακάμπι δεν αστειεύεται. Εχει τον χρόνο και την ποιότητα για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή, βοηθούμενος από το πάθος που θα υπάρχει στην κερκίδα. Αλλά θα πρέπει να προσέχει και τα νώτα του. Οσον αφορά τον παράγοντας τύχη, αυτόν τον διαμορφώνει κάθε ομάδα μόνη της. Και ο Μπούργος δεν έχει αντίθετη γνώμη. “Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Οσο δουλεύουμε, τόσο η τύχη θα είναι με το μέρος μας”.

FOCUS

O νταλαβερτζής δικηγόρος που παραδοσιακά πατάει πάντα σε δύο βάρκες, εσχάτως απέκτησε κι άλλη «ασχολία». Κάνει τον… «ντελιβερά», συνεργαζόμενος και σε μεταγραφές, με πρώην ποδοσφαιριστή φίλο του που έγινε τώρα παράγοντας. Αλε ρετούρ μάλιστα. Δύο από τη Θεσσαλία σε ομάδα της Θεσσαλονίκης κι ένας από τη Θεσσαλονίκη στον κάμπο. Ο πρόεδρος του ή δεν τον έχει πάρει χαμπάρι ή «ευλογεί» τις ενέργειες του. Εκτός κι αν τον έχει «μαγεμένο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.