H πιάτσα λέει για Ζιάγκο στον Ηρακλή, τα εμπόδια για Καντζούρη. Ποιος θα είναι ο νικητής;

Στέλιος Παρθενάκης10 Ιουλίου 2020

Ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή στην μπασκετική πιάτσα θεωρείται η ομάδα με τη μεγαλύτερη δυναμική στη Θεσσαλονίκη. Όχι ψέματα θα λέγαμε. Έβδομη θέση στην βαθμολογία, κόσμος-υπόδειγμα αφοσίωσης και ένας πρόεδρος που δε διστάζει να βάζει χρήματα από τη τσέπη του. Αν προσθέσει κανείς και το Basketball Champions League, τότε δίκαια ο ιστορικός σύλλογος έχει μια σπουδαία ευκαιρία μπροστά του να επανέλθει στις ανερχόμενες δυνάμεις.

Πρέπει όμως να επιλεγεί ο τεχνικός που θα οδηγήσει την ομάδα σε μια πολύ απαιτητική χρονιά. Ο Ηλίας Καντζούρης δεν πρόλαβε να κάνει αυτό που ήθελε και πλέον θέλει να μείνει με τους δικούς του όρους. “Θέλω η ομάδα να έχει πλάνο, οργάνωση και συνέπεια”, είχε τονίσει και στο metrosport.gr, αλλά ως τώρα οι συζητήσεις με τον Θόδωρο Δρακόπουλο δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία. Το κόστος όλου του τιμ που θέλει ο Ηλίας Καντζούρης φαίνεται υπερβολικό σε μια εποχή που η πανδημία έχει επηρεάσει τα πάντα, ενώ υπάρχει και όρος για χαμηλό μπάι άουτ σε περίπτωση που υπάρχει στη διάρκεια της σεζόν μια ευρωπαϊκή πρόταση. Μπορεί όμως έστω και την τελευταία στιγμή να γίνει η υπέρβαση, αν και φαντάζει δύσκολο με τα ως τώρα δεδομένα.

Πάμε τώρα στον αντί-Καντζούρη. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του Θόδωρου Δρακόπουλου σε περίπτωση οριστικής διαφωνίας με τον Ηλία Καντζούρη. Με θητεία σε Ρέθυμνο, Πανιώνιο, ΑΕΚ και αλλού είναι αυτός που βρίσκεται πιο ψηλά από όλους στη λίστα. Το metrosport.gr σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό για την υποψηφιότητά του. Μάλιστα, το κόστος των δυο απέχει πολύ για τη διοίκηση, οπότε σίγουρα είναι και ένα πλεονέκτημα σε μια εποχή που το μπάσκετ έχει πολλές δυσκολίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα έχει ο Ηρακλής προπονητή. Η παραμονή Καντζούρη θα είναι θαύμα αν επιτευχθεί, οπότε λογικά ο Βαγγέλης Ζιάγκος θα είναι ο νέος κόουτς στο Ιβανώφειο. Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούστηκαν και προτάθηκαν (Χάρης Μαρκόπουλος, Θανάσης Σκουρτόπουλος και Σωτήρης Μανωλόπουλος) δε φαίνεται να προχωρούν.

*Σε μια άλλη ομάδα και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα δεν αποκλείεται να αναλάβουν δίδυμο προπονητών ο Γιάννης Τζήμας με τον Βαγγέλη Κουτσοκέρα, αν δεν ανανεώσει ο Βαγγέλης Αγγέλου!



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.