H παρουσία Μπούργος στις κερκίδες και οι κανόνες του μεγάλου ντέρμπι 

Βασίλης Μάστορας20 Φεβρουαρίου 2022

Ξεχωριστή μέρα η σημερινή για τον Αρη. Εχει μπροστά του έναν αγώνα ντέρμπι με αντίπαλο τον μεγάλο του αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στον πάγκο θα κάθεται ο υπηρεσιακός προπονητής Τόλης Τερζής και από ψηλά, από την σουίτα του Θόδωρου Καρυπίδη, θα βλέπει το ντέρμπι ο Μπούργος.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για τον Αρη, που σήμερα δίνει μία σημαντική μάχη από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθούν πολλά για τη συμμετοχή του στα πλέϊ οφ;

Θεωρητικά όλα αυτά αποτελούν πλεονέκτημα για τους «κίτρινους» σ’ έναν αγώνα στον οποίο έτσι κι αλλιώς η αδρεναλίνη των παικτών θα βρίσκεται στα ύψη. Πάντα άλλωστε οι αγώνες ντέρμπι «ξυπνούν» τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών. 

Πολύ περισσότερο όταν αυτό είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Αρα οι παίκτες του Αρη ακόμη και με τον Μάντζιο στον πάγκο θα προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο. Τώρα έχουν «καπετάνιο» ένα πρόσωπο, τον Τόλη Τερζή, που από την επόμενη αγωνιστική δεν θα έχει καμία εξουσία. Τι ίδιο ίσχυε όμως και στο παρελθόν όταν ο Τερζής είχε ρόλο υπηρεσιακού, αλλά μια χαρά τα πήγε η ομάδα.

 Είτε γιατί ο Τερζής έχει βρει τον τρόπο να «ξυπνάει» τους ποδοσφαιριστές, είτε γιατί οι ίδιοι είχαν λόγο να «απαντήσουν» στον προπονητή που έφυγε. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: ο Αρης στις πρεμιέρες του υπηρεσιακού Τερζή κατάφερε να φθάσει στη νίκη. Αυτό δηλαδή που είναι το ζητούμενο και στον σημερινό αγώνα. 

Ο Τερζής έχει «σκύψει» πάνω στις ανάγκες του ντέρμπι, κάνει τα πλάνα του, εξετάζοντας όλα τα σενάρια. Είτε αυτό του γνώριμου 4-2-3-1 ή του 4-3-3, χωρίς να έχει πάρει ακόμη την τελική απόφαση.

Το τρίτο θετικό για τον Αρη είναι η παρουσία του Μπούργος στο «Κλ. Βικελίδης», καθώς όλοι όσοι αγωνιστούν θα θέλουν να πείσουν με το καλημέρα τον νέο προπονητή ότι αξίζουν μία θέση στην 11αδα. Αυτό όμως κάποιες φορές γίνεται και μπούμερανγκ γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόσθετο άγχος. Ο Μπούργος όμως δεν θα παίξει μπάλα. 

Οπότε η εξέλιξη του αγώνα εξαρτάται αποκλειστικά από αυτά που θα κάνουν οι παίκτες μέσα στις τέσσερις γραμμές. Το σίγουρο είναι ότι ο Αρης μετά τις δύο τελευταίες ήττες ήθελε ένα ψυχολογικό σοκ και σ’ αυτό θεωρητικά βοήθησαν οι αλλαγές που έγιναν στην ομάδα. 

Αλλωστε τα ντέρμπι τα κερδίζει η ομάδα που έχει καλύτερη πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία. Την ανάγκη της νίκης στον σημερινό αγώνα την έχουν και οι δύο ομάδες. Το ταλέντο και την ποιότητα επίσης. Αρα πολλά θα κριθούν από το ποια ομάδα θα βγάλει μέσα στο γήπεδο μεγαλύτερο μέρος από την ποιότητα της, θα έχει καθαρότερο μυαλό και θα κάνει τα λιγότερα λάθη. 

Αυτοί είναι οι κανόνες που ισχύουν σ’ όλα τα ντέρμπι και το πιθανότερο είναι, όποια ομάδα τους ακολουθήσει, να φτάσει στη νίκη. Οι προπονητές είναι που σχεδιάζουν και εμπνέουν, οι παίκτες είναι αυτοί που ακολουθούν τις εντολές. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο..

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.