H αποδοχή όλων των παικτών φανερώνει το μεγαλείο του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Στέλιος Παρθενάκης17 Σεπτεμβρίου 2021

Λένε ότι όταν αρχίζουν να φεύγουν βιολογικά τα πρότυπα τα οποία οριοθέτησαν τη σκέψη μας και την κουλτούρα σε όλους τους τομείς της ζωής σημαίνει ότι μεγαλώνουμε.

Η γενιά των 40+ έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα με πολύτιμα μπασκετικά κειμήλια. Μορφές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Η είδηση της απώλειας του Ντούντα μόνο θλίψη έφερε στους ρομαντικούς αυτού του αθλήματος. Από την Ραντνίσκι μέχρι την τελευταία φορά που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του είπε, «έλα κόουτς, να δώσεις τις τελευταίες οδηγίες» η διαδρομή του τεράστια. 

Ο «Σοφός» του παγκόσμιου μπάσκετ, όπως τον βάφτισε ο Παναγιώτης Φασούλας, ήταν ένας τζέντλεμαν των γηπέδων. Αγάπησε την Ελλάδα και τις χάρισε πολλές χαρές. Η παρουσία του σε Άρη και ΠΑΟΚ, τα όσα έκανε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο, αλλά και τα όσα έζησε με την αγαπημένη του Γιουγκοσλαβία και μετέπειτα Σερβία δεν έχουν τελειωμό. Σπουδαίες αναμνήσεις, τρομερά επιτεύγματα.

Του έμεινε παράπονο το γεγονός ότι δεν μπόρεσε με την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία να νικήσει την “Dream Team”.

Το πιο τρανταχτό στοιχείο της αποδοχής για την αξία και το σεβασμό που τρέφουν οι παίκτες για τον Ντούντα είναι οι δηλώσεις των μεγάλων Ελλήνων παικτών. Σπανούλης, Πρίντεζης, Ζήσης, Παπαλουκάς και πόσοι άλλοι έβγαλαν έναν άπειρο θαυμασμό για τα όσα τους δίδαξε.

Κλείνοντας, έφυγε ένας από τους σημαντικότερους προπονητές παγκοσμίως, όπως εύστοχα σημείωσε στην ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ, μία από τις ομάδες στις οποίες εργάστηκε ο αξεπέραστος Ντούντα….

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.