H ονοματοθεσία του Ν. Ρυσίου ηθική υποχρέωση στον Δασυγένη

Βασίλης Μάστορας14 Ιανουαρίου 2020

Ο Βασίλης Μάστορας γράφει ότι η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ Αρης έχει την ηθική υποχρέωση να “βαφτίσει” το Αθλητικό Κέντρο δίνοντας το όνομα του ανθρώπου που βοήθησε στη δημιουργία του.

Ο Δήμος Δασυγένης που κηδεύτηκε σήμερα στις 4μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια της Θέρμης, ήταν παράγοντας του Αρη που “γεννήθηκε” μέσα από το κύτταρο του Συλλόγου. Ηταν απλό μέλος του Ερασιτέχνη, μετεξελίχθηκε σε έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ. Την εποχή που ο Α.Σ. Αρης είχε εκ του νόμου το 40% των μετοχών, η ομάδα μπάσκετ ζούσε στιγμές δόξας και η όποια απόφαση της διοίκησης Ακη Μιχαηλίδη σχετικά με την εκλογική διαδικασία στην ΠΑΕ γινόταν σεβαστή.

Ηταν η εποχή που οι παράγοντες που απολάμβαναν επιχειρηματικά την οικονομική άνθιση της Ελλάδας φλέρταραν με πάθος τη διοικητική τους είσοδο σε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ο εκλιπόν ανήκε σ’ αυτή την κατηγορία.

Το παραγοντικό αποτύπωμα του Δήμου Δασυγένη θα το κρίνει η ιστορία. Εκείνο όμως που πιστώνεται και θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στη νεώτερη ιστορία του Αρη είναι η απόφαση του να αποκτήσει η ποδοσφαιρική ομάδα Αθλητικό Κέντρο. Επέλεξε την έκταση στο Ν. Ρύσιο, προχώρησε στην έκδοση δανείου για λογαριασμό της ΠΑΕ Αρης μπαίνοντας ως τριτεγγυητής κι έτσι οι “κίτρινοι” απέκτησαν Αθλητικό Κέντρο σε μία εποχή που λίγες ομάδες είχαν παρόμοιες υποδομές. Τελικώς το δάνειο υποχρεώθηκε να το πληρώσει σχεδόν ολόκληρο ο Δήμος Δασυγένης καθώς οι διοικήσεις που τον διαδέχτηκαν δεν ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή του.

Η ονοματοθεσία του Αθλητικού Κέντρου σε “Δσυγένειο” πέρασε από χίλια κύματα. Υπήρξαν αποφάσεις οι οποίες αναιρέθηκαν κι έτσι τυπικά αυτή τη στιγμή δεν είναι κατοχυρωμένο με αμετάκλητη απόφαση το όνομα των εγκαταστάσεων του Ν. Ρυσίου. Παρότι η έκταση βρίσκεται στον αέρα λόγω της εκκαθάρισης της προηγούμενης ΠΑΕ, η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ Αρης έχει την ηθική υποχρέωση να “βαφτίσει” το Αθλητικό Κέντρο δίνοντας το όνομα του ανθρώπου που βοήθησε στη δημιουργία του. Ισως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει στη μνήμη του εκλιπόντος.

focus

Στην Ιταλία οι ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται κατά αθλητών από οπαδούς δεν αποτελούν γεγονός που “σβήνει” απλώς με μία ανακοίνωση. Οι ομάδες τιμωρούνται και με χρηματικά πρόστιμα, όπως προσφάτως η Λάτσιο που πλήρωσε 20.000 ευρώ, για τη ρατσιστική επίθεση οπαδών της στον Μπαλοτέλι που πλήρωσε 20.000 ευρώ. Στην Ελλάδα;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.