«Διαζύγιο» Nike-Ίρβινγκ: «Δεν υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους»

Metrosport Team06 Νοεμβρίου 2022

Σάλος έχει προκληθεί στο χώρο του NBA μετά το αντισημιτικό ποστ που έκανε ο Κάιρι Ίρβινγκ, με τη Nike να ανακοινώνει πως σταματάει κάθε χορηγική σχέση που είχε με τον σταρ των Μπρούκλιν Νετς, οποίος ζήτησε συγγνώμη με τη λίγκα να τον αποβάλλει για τουλάχιστον πέντε αγώνες.

«Στη Nike πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους και καταδικάζουμε κάθε μορφή αντισημιτισμού», ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια προσθέτει: «Πήραμε την απόφαση να διακόψουμε αμέσως τη σχέση μας με τον Κάϊρι Ίρβινγκ και δεν θα κυκλοφορήσουμε το «Kyrie 8». Είμαστε βαθιά λυπημένοι και απογοητευμένοι από αυτή την κατάσταση και τον αντίκτυπό της σε όλους μας».

Ο Ίρβινκγ με ανάρτησή του μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε συγγνώμη, γράφοντας: «Σε όλες τις εβραϊκές οικογένειες και κοινότητες που πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από την ανάρτησή μου, λυπάμαι βαθιά που σας προκάλεσα πόνο και ζητώ συγγνώμη. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάθε σύγχυση σχετικά με το πού βρίσκομαι στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού. Δεν είχα σκοπό να δείξω ασέβεια στην εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.