H νέα Εθνική, ο ερχομός των Κουφού-Χεζόνια και η επόμενη ημέρα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ

Στέλιος Παρθενάκης27 Φεβρουαρίου 2021

Μπαίνουμε αισίως την Δευτέρα (1/3) σε μια πολύ σημαντική χρονική περίοδος για το ελληνικό μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν εκλογές σε ΕΣΑΚΕ στις 18/3 και στην ΕΟΚ στις 28/3, εκτός πάντα απροόπτου, αφού είναι γνωστή κόντρα που υπάρχει με την ελληνική μπασκετική ομοσπονδία και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ελληνικό μπάσκετ στα χρόνια της πανδημίας έχει ανάγκη από ενότητα και νέες ιδέες. Ο ΕΣΑΚΕ κατάφερε να έχει τη συμφωνία με την ΕΡΤ, αλλά και την παρουσία σημαντικών χορηγιών. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έχει πολύ θετικό πρόσημο και λογικά θα θέλει να συνεχίσει στον προεδρικό θώκο. Μένει να φανεί αν θα υπάρχει αντίπαλο δέος και με ποια μεριά θα τεθούν τα σωματεία. Η ανακοίνωση της διαδικασίας είναι φρέσκια και θα φανεί σύντομα αν θα υπάρχει και άλλο σχήμα.

Πάμε τώρα στην ΕΟΚ. Οι υποψηφιότητες των κ.κ. Λιόλιου, Φασούλα, αλλά και του Παπανικολάου με τη μεριά Βασιλακόπουλου δίνει ένα τριπλό πεδίο αντιπαράθεσης με πολύ ενδιαφέρον. Η κάθε πλευρά με τους δικούς της εκπροσώπους και σχέδια θα δώσει τη δική της μάχη, ελπίζοντας το ελληνικό μπάσκετ να βγει νικητής σε όλα τα επίπεδα. Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι ταυτισμένος με τα χρυσά χρόνια του ελληνικού μπάσκετ. Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα εκλογική μάχη μέσα από αδιάβλητες (ελπίζουμε) εκλογικές διαδικασίες.

Ακολουθεί το κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο Ευρωμπάσκετ και ο τρόπος που έκλεισαν τα προκριματικά ήταν πολύ χαρακτηριστικός. Πάθος και σεβασμός για το εθνόσημο από όλους. Πλέον, ο Ρικ Πιτίνο θα πρέπει να κάνει τις επαφές του για το προολυμπιακό χωρίς Αντετοκούνμπο με σκοπό η ομάδα να είναι παρούσα στην Ιαπωνία. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Εθνική με Σπανούλη και Ζήση να κλείσουν με μια καλή παρουσία και διάκριση. Για τον Μπουρούση δεν υπάρχει λόγος παρουσίας υπάρχουν ψηλοί (Κουφός-Παπαγιάννης-Μήτογλου) που είναι σε καλύτερη κατάσταση, για να βοηθήσουν την Εθνική. Πρώτα όμως πρέπει να περάσει η ομάδα στην Ολυμπιάδα. Μετράμε 12 (!) έτη χωρίς μία διάκριση! Από το 2009…

Τέλος, ο ερχομός του Μάριο Χεζόνια στον ΠΑΟ και του Κώστα Κουφού στον Ολυμπιακό ήρθε να … ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής μπασκετικής πραγματικότητας. Τέτοιοι παίκτες ανεβάζουν από κάθε άποψη το πρεστίζ. Και φυσικά μακάρι να επαληθευτεί και στην πράξη η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basketleague, που ακούγεται καιρό στα κουτσομπολιά!

*Για τα της Θεσσαλονίκης θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο πιο εκτενώς…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.