H Ευρώπη δίνει ώθηση στον Ηρακλή για Κύπελλο και Πρωτάθλημα

Στέλιος Παρθενάκης02 Φεβρουαρίου 2021

Η παρουσία του Ηρακλή από από τα τα μέσα του Δεκέμβρη μέχρι και τις 20 Γενάρη δεν ήταν η καλύτερη. Με μοναδική επιτυχία τη νίκη επί της Λάρισας, την αλλαγή προπονητή και τελικά συνολικά τρεις αλλαγές στους ξένους βρέθηκε να αναζητάει την ταυτότητά του σε άμυνα και επίθεση.

Μέχρι που ήρθε η παρουσία στην Ολλανδία και οι τρεις νίκες να δείξουν ότι υπάρχει ζωή στο Ιβανώφειο. Ο Στέργιος Καλύβας αρχίζει να βάζει τις πρώτες πινελιές του στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, έχοντας στη διάθεσή του και τους Ενετσιόνα- Ίμπανκς. Ο πρώτος ήρθε να δέσει τα υπόλοιπα 4 γρανάζια της πεντάδας και να κάνει τον Ηρακλή πιο ελκυστικό και αποδοτικό.

O δεύτερος ουσιαστικά θα μπει στην ομάδα στο διάστημα της διακοπής, αλλά θα δώσει πολλά στην ομάδα με την εμπειρία και την κλάση του!

Ο “Γηραιός” γύρισε τρεις φορές ματς και έδειξε στην Ολλανδία το μέταλλο που θα έχει. Σκληρός και με διάρκεια. Ο Χάνλαν ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους και θα πρέπει να μείνει έτσι. Το ψυχολογικό κομμάτι της παρουσίας στην Ολλανδία είναι το πιο μεγάλο κατόρθωμα.

Ο Ηρακλής μπορεί αν διεκδικήσει διάκριση στο FIBA EUROPE CUP. Ο Ηρακλής είναι στους "ισχυρούς" των "16" του θεσμού, μαζί με τις Σταλ (Πολωνία), Σίμπιου (Ρουμανία), Πάρμα Περμ (Ρωσία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Προμετέι (Ουκρανία), Ιρόνι Νες Ζιόνα (Ισραήλ), Φρίμπουρ (Ελβετία). Δεν υπάρχει κάποιο φόβητρο, αυτό είναι ξεκάθαρο και το είχε τονίσει και ο Θόδωρος Δρακόπουλος… “Η Ευρώπη μας ενδιαφέρει...”.

Όμως, τώρα υπάρχει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. H νίκη μέσα στον Κολοσσό θα είναι πολύ σημαντική και η πρόκριση επίσης κόντρα στον ΠΑΟΚ θα φέρει περισσότερο ενθουσιασμό. Ο δρόμος για τον τελικό είναι ανοιχτός με δεδομένο ότι και ο ημιτελικός θα γίνει στο Ιβανώφειο με τον νικητή της αναμέτρησης Κολοσσός-Προμηθεάς, αν κερδίσει βέβαια ο Ηρακλής.

Και επειδή ο κόσμος ήδη κάνει όνειρα, ας κάνουν το καλύτερο που μπορούν οι παίκτες σε όλα τα πεδία, για να του δώσουν χαρά και ελπίδα σε πολύ δύσκολα χρόνια!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.