Η επιβεβαίωση για Παμπλο και τα ερωτήματα που γεννά η επιστροφή του Λουτσεσκου

Δημήτρης Κανελλάκης28 Μαΐου 2021

Η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να λύσει την συνεργασία της με τον Πάμπλο Γκαρσία, ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση της άποψης που από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του είχε εκφραστεί για τον Ουρουγουανό, ότι του δίνεται, δηλαδή, αυτή η ευκαιρία αποκλειστικά γιατί ήταν ο μοναδικός εκείνη την πάρα πολύ δύσκολη χρονική στιγμή που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ασπίδα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε προπονητή της πρώτης ομάδας τον Γκαρσία, ξέροντας εκ των προτέρων ότι θα είναι αναλώσιμος, ότι θα έχει ημερομηνία λήξης. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η ομάδα του το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποκορύφωμα την  προχθεσινή μέρα και την επισημοποίηση των αποφάσεων που από καιρό είχαν ληφθεί, τον προπονητή ο οποίος την έβγαλε απ' όλα τα αδιέξοδα της σεζόν, που την κράτησε ζωντανή, που δεν την άφησε να βουλιάξει στο βούρκο των λαθών της, που την οδήγησε στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Το "ευχαριστώ" στον Ουρουγουανό ήταν οι προτροπές για ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσής του...

Δεν ανήκω στην κατηγορία των φαν του Γκαρσία. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν μου αρέσουν στον χαρακτήρα του. Οταν ανέλαβε, βλέποντας το κλίμα που δημιουργείται έγραψα ένα άρθρο στο οποίο προέτρεπα όσους παραληρούσαν από ενθουσιασμό να μην τον θεοποιούν διότι δεν είναι παρά ένας ρούκι προπονητής στην Super League.

Παρόλα αυτά, όμως, τα κατάφερε. Ηταν τυχερός, τον ευνόησαν οι συγκυρίες, του βγήκαν πράγματα που κανείς δεν περίμενε να του βγουν; Ό,τι κι αν συνέβη, υπάρχει το αποτέλεσμα και δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνεις τι προηγήθηκε.

Αυτόν τον προπονητή, λοιπόν, δεν τον αδειάζεις με αυτό τον τρόπο. Δεν του ζητάς να γυρίσει εκεί όπου ήταν πριν κάνει αυτό το τόσο επιτυχημένο, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας πάντα, άλμα.

Μια κουβέντα και για την επιστροφή του Λουτσέσκου. Επαψαν να υπάρχουν όλα τα προβλήματα που τον ανάγκασαν να πάρει το καπελάκι του και να φύγει μετά τους απίστευτους θριάμβους το καλοκαίρι του 2019; Εχει... καθαρίσει το περιβάλλον; Εχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι αποκλείεται να ξανασυμβεί κάτι από εκείνα που τον εξόργιζαν; Ή, μήπως, πριν ξαναπατήσει το πόδι του στην Τούμπα θα αποχαιρετήσουν κάποιοι τον ΠΑΟΚ;

ΥΓ.: «Κάποια στιγμή θα φύγω από εδώ. Αλλά θα φύγουν και άλλοι από εδώ, δεν θα είμαι ο μόνος», είχε δηλώσει ο Γκαρσία μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για τα πλέι οφ. Θα τηρήσει την υπόσχεσή του ή θα μείνει στα λόγια....

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.