H εμφάνιση του Αρη με την ΑΕΛ και το μήνυμα για ροτέισον

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Στο ποδόσφαιρο συνηθίζεται οι προπονητές να ακολουθούν την πεπατημένη, που λέει ότι… “ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει”. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως υιοθετεί και ο Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια παραμένει σταθερός στις επιλογές του. Εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται, καθώς μετράει δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Με εξαίρεση μάλιστα την εμφάνιση στο “AEL FC Arena” στα προηγούμενα 90άλεπτα η ομάδα του ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Αμυντικά στιβαρή παρουσία με μόλις δύο γκολ παθητικό, ενώ επιθετικά ήταν αποτελεσματική πετυχαίνοντας συνολικά πέντε γκολ.

Συγκεκριμένα, από την εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Παναθηναϊκό, επιλέγει τους ίδιους έντεκα σε σχηματισμό 4-4-1-1, με τον Λάρσον να συμπληρώνει τον Ιντέγε στην επίθεση και τον Ρόουζ να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας μονιμοποιώντας έτσι τον Δεληζήση στο κέντρο, δίπλα στον Βέλεθ. Ακολούθησε η εμφατική νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και λίγες ημέρες μετά η νίκη-μισή πρόκριση επί της Ξάνθης. Ακόμα και στην κακή του μέρα, στη Λάρισα, ο Αρης δεν έχασε, με τον Ένινγκ να δηλώνει μετά το παιχνίδι: “Αφού δεν κερδίσαμε, σημαντικό που πήραμε έναν βαθμό”. 

Έκανε ωστόσο λόγο και για την έλλειψε φρεσκάδας την οποία διέκρινε και την οποία πλέον καλείται να διαχειριστεί, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως χαλάσει το καλό μομέντουμ της ομάδας του. Στη Λάρισα ο Αρης δεν παρουσίασε την ίδια φρεσκάδα στο παιχνίδι του, ούτε φυσικά είχε ανάλογη επιθετική ενέργεια. Βγήκε λιγότερες φορές απ’ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια με επιτυχία και με σωστό τάιμινγκ στο επιθετικό τρανζίσιον, ενώ στο σετ παιχνίδι δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις, αποτυπώνεται αυτό στη μόλις μία αξιόλογη φάση που δημιούργησε, στο σουτ του Γκάμα. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται ένα φρεσκάρισμα, ειδικά μεσοεπιθετικά, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές παίζουν στα… κόκκινα και δεδομένα χρειάζονται ανάσες. 

Το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη προσφέρεται για ένα πρώτο μίνι ροτέισον. Ο Αρης έχει το αβαντάζ του εκτός έδρας 1-0 και μετά το μήνυμα που έλαβε ο Ένινγκ, στον αγώνα με τη Λάρισα, είναι δεδομένο ότι θα αναθεωρήσει για κάποιες επιλογές, προκειμένου να καταπολεμήσει τον ανασταλτικό παράγοντα κούρασης. Η επιλογή του Ντιγκινί, ενδεχομένως και των Αμπού Μπα, Μαντσίνι, φαντάζουν ως οι πρώτες στο άμεσο ροτέισον που θα επιχειρήσει ο Γερμανός τεχνικός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.