H απόδειξη της μόνιμης απουσίας του ΠΑΟΚ από το πάρτι

Στέλιος Γρηγοριάδης07 Ιουνίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Η UEFA δημιούργησε λίστα με τις κορυφαίες ομάδες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στο Europa League και ο ΠΑΟΚ είναι όγδοος, μετά από Ιντερ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Κλαμπ Μπριζ, Αϊντχόφεν, Αντερλεχτ, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Αγιαξ, “ισοβαθμώντας” με Μπορντό, Στεάουα Βουκουρεστίου και Ραπίντ Βιέννης. Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 142 ματς στο Europa League και έχει 55 νίκες, 41 ισοπαλίες και 46 ήττες, με γκολ 191-163. Μάλιστα, είναι μία από τις τέσσερις ομάδες (μαζί με Χάιντουκ Σπλιτ, Ρόζενμποργκ και Σπάρτα Πράγας) που συμμετείχαν και στις 11 διοργανώσεις του Europa League, με τη μορφή που έχει τώρα.

Είναι μία διάκριση αυτή; Σίγουρα όχι. Το Europa League είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση και το να έχεις πολλές συμμετοχές είναι κάτι. Η πρώτη, όμως, είναι το Champions League και όταν δεν παίζεις ποτέ στους ομίλους του, παρά μόνο στα προκριματικά, το να “ξεπέφτεις” μονίμως στο Europa League σημαίνει ότι δεν είσαι άξιος να βρεθείς στα πολυτελή, με δόξα και χρήμα, ευρωπαϊκά σαλόνια. Ε, δεν το λες και τιμητικό αυτό.

Προσωπικά, δεν μου λέει τίποτε η “διάκριση”, ιδιαίτερα για την εποχή του Ιβάν Σαββίδη. Με Ιβάν ο ΠΑΟΚ παίζει συνεχώς στο Europa League. Ε, ήταν δυνατόν να μη παίζει; Ποιους είχε να ανταγωνιστεί; Ούτε καν την ΑΕΚ και τον Αρη, που είχαν τα μεγάλα προβλήματά τους και έλειψαν και κάποιες σεζόν, ούτε καν τον Παναθηναϊκό, που είναι ανίσχυρος οικονομικά και αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Europa League βγαίνουν παίζουν τέσσερις ελληνικές ομάδες. Θα ήταν αδιανόητο να λείπει ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, όπως έλειψε, για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ του Γιάννη Γούμενου.

Αρα, λοιπόν, οι πολλές συμμετοχές του ΠΑΟΚ στο Europa League δεν είναι κατόρθωμα. Αντίθετα, είναι αδυναμία. Γιατί αποδεικνύουν ότι λείπει πάντα από το μεγάλο πάρτι του Champions League...

Σε ένα άλλο θέμα τώρα:

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός και οι γιατροί μας, που αποφασίζουν για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα αποδεχτούν την ανόητη εισήγηση του Λευτέρη Αυγενάκη να γίνουν οι αγώνες με παρουσία φιλάθλων, στο 20% της πληρότητας των γηπέδων.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα συνυπογράψουν αυτήν την επικίνδυνη εισήγηση, για να στείλουν 15.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ, 6.000 στην Τούμπα και στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ή 5.000 στο “Κλ. Βικελίδης”. Εκτός κι αν αναθέσουν στον ίδιο τον Αυγενάκη να τρέχει πανικόβλητος στις κερκίδες για να επιβλέπει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Να διατηρούν οι φίλαθλοι την απόσταση των τεσσάρων θέσεων ο ένας με τον άλλο, να φορούν όλοι μάσκες, να μην πανηγυρίζουν στο γκολ, ή να μη φτερνίζονται και να βήχουν... Στα γήπεδα δεν θα τηρηθούν ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής κι αυτό μπορούν να το αντιληφθούν και τα μωρά παιδιά. Οχι, όμως, ο Αυγενάκης. Ο οποίος, προφανώς, δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερωθεί για τους θανάτους από τον ιό μετά το ντέρμπι του Μάντσεστερ και μετά τον αγώνα της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΥΓ. Ο Αυγενάκης δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει. Και, πάντα, κάνει το αντίθετο από αυτό που πρέπει. Διαβάζατε Λούκι Λουκ; Θυμάστε τον Ραν Ταν Πλαν;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.