H αναστάτωση με τον Μαντσίνι, ο διάδοχος κι ένας αγώνας που υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρει ο Αρης την πρόκριση

Βασίλης Μάστορας25 Ιανουαρίου 2023

Δεν είναι καλό παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ένας ποδοσφαιριστής του Αρη και η ομάδα του να ασχολούνται για τη μεταγραφή του. Κάτι τέτοιες στιγμές όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη από ηρεμία και προσήλωση στον στόχο. Οι «κίτρινοι», χθες μπήκαν στο τρυπάκι έντονης μεταγραφολογίας για τον Ντανιέλ Μαντσίνι. Η χρονική στιγμή ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει, άρα εκείνο που απομένει πλέον είναι η διαχείριση του θέματος. Και από τον Αρη και από τον Παναθηναϊκό, ομάδα για την οποία υπάρχει η φημολογία ότι έχει συμφωνία με τον Αργεντίνο υπήρξε διάψευση. Λογική αντίδραση, παρότι όλα, λένε οι πληροφορίες, είναι τελειωμένα. Ο Αρης σήμερα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός αύριο τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, οπότε κανείς από τους δύο δεν θα ήθελε να πέσει λάδι στη φωτιά.


Ο Μαντσίνι λοιπόν, που χθες ταξίδευσε στην Αθήνα για συζητήσεις του με τον Παναθηναϊκό, είναι με το ένα πόδι έξω από την πόρτα του Αρη. Αυτό δεν είναι είδηση, γιατί το ότι οι «κίτρινοι» είχαν βάλει στον ποδοσφαιριστή πωλητήριο είναι γνωστό. Προηγήθηκε η προφορική συμφωνία για αύξηση των αποδοχών του, μετά το ναυάγιο πώλησης του στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η συμφωνία δεν έγινε πράξη από τη διοίκηση κι έτσι ακολούθησε η κατάθεση προσφυγής από τον Αργεντίνο, η οποία θορύβησε τη διοίκηση και του κατέβαλε τις δόσεις του αρχικού συμβολαίου που του οφείλονταν.

Η αγωνιστική προσφορά του Μαντσίνι, από τις ημέρες εκείνες μέχρι σήμερα, δεν έχει αλλάξει. Εχει τίμια παρουσία στους αγώνες και ανάλογη με το ταλέντο του. Ισως γιατί η ΠΑΕ του ξεκαθάρισε ότι θέλει να τον πουλήσει, είτε γιατί έχει επαγγελματικό εγωισμό, ο Αργεντίνος δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η πώληση του Μαντσίνι, αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι θα αποφέρει στον Αρη 2,1 εκατ. είναι ένα εξαιρετικό οικονομικό bonus. Τα χρήματα ήταν άλλωστε το βασικότερο κίνητρο για να μπει πωλητήριο στον ποδοσφαιριστή. Το ζήτημα όμως είναι πώς θα καλύψουν οι «κίτρινοι» το κενό που θα δημιουργηθεί. Ας πάρουμε το καλό σενάριο, ότι δηλαδή έχει ήδη «κλειδώσει» τον αντικαταστάτη του. Ακόμη κι αν είναι ποιοτικότερος του Μαντσίνι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στην ομάδα, ο οποίος είναι απαραίτητος για όλους τους νεομεταγραφέντες ποδοσφαιριστές. Αρα ο Αρης θα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το έλλειμμα της ποιότητας του Αργεντίνου, οπότε θα πρέπει να καλύψει το κενό εκ των έσω. Ισως να τα καταφέρει, αλλά το εγχείρημα ενέχει ρίσκο. Από τη στιγμή όμως που και οι δύο πλευρές είχαν το μυαλό τους στην πώληση, δεν υπήρχε πισωγύρισμα. Το χειρότερο είναι ότι ο Μαντσίνι πωλείται σε κακό timing, καθώς ο Αρης παίζει ρέστα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αρχής γενομένης από σήμερα που καλείται να ρίξει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό, προκειμένου να παραμείνει στον στόχο του Κυπέλλου που αποτελεί φετίχ για τους φιλάθλους του Αρη. Το αν μπορεί το απέδειξε με τα όσα έκανε στον αγώνα του Πρωταθλήματος και στον πρώτου του Κυπέλλου. Θα έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά η εξέλιξη τέτοιων αγώνων κρίνεται συνήθως από τις λεπτομέρειες. Γι’ αυτό ο Αρης δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από το συναίσθημα και το πάθος για την πρόκριση. Γιατί αν πέσει σ’ αυτή την παγίδα δεν θα έχουν οι παίκτες του καθαρό μυαλό. Κι αυτό θα κρίνει πολλά σήμερα για τον Αρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.