Η «ακτινογραφία» του Ρουπ που «συστήθηκε» με εντυπωσιακό τρόπο

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2023

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Ο Λούκας Ρουπ συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο στην Κρήτη. Κόντρα στον ΟΦΗ ο Γερμανός ξεδίπλωσε αρκετές από τις αρετές που διαθέτει και με την βοήθεια του Βλαντιμίρ Νταρίντα έδειξε πως είναι να έχει η ομάδα του Άρη δύο κανονικά χαφ στην ενδεκάδα.

Γεγονός πολύ σημαντικό για τους «κίτρινους» που έδειξαν να ταλαιπωρούνται αρκετά στο συγκεκριμένο κομμάτι, δηλαδή της εύρεσης αξιόλογων λύσεων στον άξονα του γηπέδου. Στην Κρήτη η χρησιμοποίηση και των δύο από την αρχή από τον Απόστολο Τερζή έδωσε μια εξαιρετική διαχείριση του κέντρου και σύστησε τον Ρουπ με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο του Άρη.

Ο Γερμανός είχε λίγες επαφές με την μπάλα συγκεκριμένα μόλις 29, ωστόσο σε αυτές κατάφερε να κάνει τεράστια διαφορά. Σε 21 πάσες είχε 16 εύστοχες, ποσοστό 76%, 2 πάσες κλειδιά, δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία. Ενώ είχε και μια εύστοχη μακρινή μπαλιά, μια επιτυχημένη ντρίμπλα, 5 στις 7 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και 2/2 στον αέρα. Ακόμα έκανε 3 πετυχημένα τάκλιν, 1 εκκαθάριση και 1 κερδισμένο φάουλ. Όλα αυτά σε 60 λεπτά συμμετοχής για τον 32χρονο Γερμανό. 



Τα ποσοστά αυτά τον έφεραν στην δεύτερη θέση όσο αφορά τις κερδισμένες μονομαχίες με 7/9 μόνο πίσω από τον Μόουζες Οντουμπάτζο ο οποίος είχε 7 στις 8, αλλά και στην πρώτη θέση με 3 πετυχημένα τάκλιν. Φυσικά είχε και ένα γκολ και μια ασίστ με εντυπωσιακή προσποίηση πάνω στον Βούρο στην πάσα του στον Βλαντιμίρ Νταρίντα για το 0-2.



Μετά την νίκη μάλιστα ο Γερμανός έστειλε το μήνυμα του στα ελληνικά ανεβάζοντας μια δημοσίευση στο instagram και γράφοντας «Είμαι ακόμα εδώ», σαν να θέλει να δείξει πως ήταν από... πάντα στον Άρη, όπως εμφανίστηκε δηλαδή και στο ντεμπούτο του στο γήπεδο.


Ο Ρουπ ωστόσο είχε και δύο συμπαραστάτες στην προσπάθεια του, τον σταθερά καλό Πίτερ Ετέμπο και τον όλο και πιο ανεβασμένο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Τρεις ποδοσφαιριστές που ήρθαν όλοι από τον Οκτώβριο και μετά και έδωσαν πολλά στοιχεία τα οποία έλειπαν από τον Άρη. Ο Τσέχος έχει δώσει και αυτός με την σειρά του πολλά πράγματα στους Θεσσαλονικείς.

Σε οκτώ παιχνίδια έχει καταφέρει να αφήσει ένα ισχυρό «αποτύπωμα» σε τομείς παιχνιδιού που ο Άρης δεν είχε καλή απόδοση όπως η τελική πάσα, οι ασίστ ή και το γκολ όπως έδειξε εχθές στην Κρήτη πετυχαίνοντας το πρώτο του και μάλιστα παραλίγο να πετύχει δύο. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Άρη στο γήπεδο όσο αφορά την ακρίβεια μεταβιβάσεων με 48/58 και ποσοστό 83%.



Ακόμα είχε δύο πάσες κλειδιά, 4/6 μακρινές μπαλιές, δύο τάκλιν και 3 κοψίματα. Όλα αυτά σε 73 επαφές. Ο Τσέχος που σταθερά μέσα στον Φεβρουάριο ανεβαίνει, μάλιστα έχει μέσο όρο απόδοσης στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις 7.5, έδειξε πως... φύλαγε τα καλύτερα για την Κρήτη.

Ήταν παντού στο γήπεδο και μαζί με τον Ρουπ έδωσε στον Απόστολο Τερζή μια σταθερά και την σιγουριά πως έχει πλέον δύο πολύ αξιόλογα χαφ στα οποία μπορεί να υπολογίζει για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τον στόχο της Ευρώπης, που αναμένεται να κριθεί μέσα από τα play-off για τον Άρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.