Γυναίκα από την Ισπανία ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που νίκησε τον κορωνοϊό

Metrosport Team13 Μαΐου 2020

Μια 113χρονη γυναίκα στη βορειοανατολική επαρχία της Χιρόνα στην Ισπανία ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως.

Επιπλέον, όταν ήταν παιδί, επιβίωσε της ισπανικής γρίπης, η οποία προκάλεσε την πλέον θανατηφόρα πανδημία του 20ού αιώνα το 1918-1920.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Μαρία Μπράνιας, ο γηραιότερος άνθρωπος της Ισπανίας, νίκησε τον ιό μετά από μάχη αρκετών εβδομάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με το Gerontology Research Group, μια παγκόσμια ομάδα ερευνητών, ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Μπράνιας είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει νικήσει τον COVID-19.

Αφότου βρέθηκε θετική, η Μπράνιας μπήκε σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, αλλά αργότερα βγήκε αρνητική στη νόσο. Δύο άλλοι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα ηλικιωμένα άτομα με χρόνιες παθήσεις βρίσκονται στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αναρρώσουν από τον κορωνοϊό.

Η Ισπανία έχει επί του παρόντος 227.436 κρούσματα του ιού, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 26.744. Συνολικά, 137.139 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 285.900 ανθρώπους παγκοσμίως.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.