Γυμνός, χλωμός και ανέτοιμος ο ΠΑΟΚ, απογοήτευσε και προβλημάτισε

Δημήτρης Μπούζας23 Ιουλίου 2022

Ελλιποβαρής, νωθρή και ανερμάτιστη η ομάδα του Λουτσέσκου, επιβεβαίωσε με τον πλέον επώδυνο τρόπο, τους φόβους για την ανύπαρκτη ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ. 

Και τώρα τι λέμε; Ή τι μπορούμε να πούμε ύστερα από μια τέτοια τραγική εμφάνιση; Οτι ήταν μια «στραβή» - όπως έλεγε και η Δούρου - στην πρώτη ευρωπαϊκή βραδιά του Ρουμάνου; Ο τελευταίος διαπίστωσε επιτέλους έστω και κάπως αργά, ότι ήταν λάθος του τακτική να χαρακτηρίζει για μεγάλο διάστημα «αρκετό» και «ικανό» το ρόστερ της νέας χρονιάς. Κάτι βέβαια που το άλλαξε πρόσφατα, υποστηρίζοντας πως η ομάδα έχει ανάγκη από κάποιες νέες σοβαρές προσθήκες. Δεν πρόλαβε το κακό. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει ο χρόνος και ο τρόπος να επανορθωθεί ότι προέκυψε και σαν μήνυμα, αλλά και σαν αποτέλεσμα από τον χθεσινό πολύ κακό ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα, έχουμε και τα παπαγαλάκια (σιτιζόμενα και μη) που πλέον βρίσκονται εκτεθειμένα απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον οποίο παραμύθιαζαν συνεχώς, επιχειρώντας να ακυρώσουν τις προσπάθειες κάποιων λίγων του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ, οι οποίοι κραύγαζαν σχεδόν για τα κενά που υπήρχαν και για το έγκλημα που γινόταν, αγνοώντας την αναγκαιότητα να καλυφθούν. Φωνάζαμε. Γράφαμε και ξαναγράφαμε: «Μπότο πάρε παίκτες από το πάνω ράφι». 

Κανείς δεν μας άκουγε. Ερχόταν το κύμα της συγκάλυψης και της παραπλάνησης του κόσμου, με ρεπορτάζ και ειδήσεις του τύπου «ο ΠΑΟΚ αποκτά τον 18χρονο από την Κ-19 της Ρόμα ή έναν ελεύθερο δευτεροκλασάτο στόπερ από το πρωτάθλημα της Νορβηγίας». Αντί να πιέσουν για να έρθουν μια ώρα αρχύτερα παίκτες της ποιότητας του Σοτέλδο, τα παπαγαλάκια κατασκεύαζαν τα δικά τους μυθεύματα, προκαλώντας προβληματισμούς στη σωστή ενημέρωση των ΠΑΟΚτσήδων, που αγωνιούσαν για την μεταγραφική προσπάθεια και για τους απαραίτητους παίκτες που έπρεπε να αποκτηθούν.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε κι εμείς και κάποιοι άλλοι... εκτός γραμμής και τα αποτελέσματα τα είδατε χθες. Η βραδιά πραγματικά ήταν άκρως αποκαλυπτική, αλλά και επώδυνη. Αποκωδικοποιήθηκαν πολλά εκκρεμή μηνύματα και λύθηκαν επίσης κάποια κουίζ, που έντεχνα διακινούσαν συγκεκριμένοι καλοθελητές. Μέσα σε ένα αγωνιστικό 90λεπτο τα είδαμε και τα ζήσαμε όλα (κρυφά και φανερά). Δεν ξέρουμε βέβαια ποια θα είναι η αντίδραση των καθ ύλην αρμοδίων μετά το χθεσινό φιάσκο. 

Θα σπεύσουν να κλείσουν εσπευσμένα τον Σοτέλδο ή κάποιον άλλο του ίδιου επιπέδου για να κατευνάσουν τον κόσμο; Πιθανότατα να το κάνουν. Προσωπικά πιστεύουμε πως δεν φτάνει μόνο μια κίνηση διορθωτική. Θα πρέπει να γίνουν κι άλλες. Αυτό διαπιστώθηκε κι ε πιβεβαιώθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στο χθεσινό πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας. Εν πάση περιπτώσει και σε ότι αφορά τον αγώνα, ο Λουτσέσκου παρουσιάστηκε και ο ίδιος ανέτοιμος, όπως και οι παίκτες του. 

Ηττήθηκε σαφέστατα από τον αντίπαλο κόουτς. Σε ότι έχει σχέση με την ατομική απόδοση, ο Κοτάρσκι δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ. Σε πολύ άσχημη μερα ο Ινγκασον, έχασε όλες τις μονομαχίες στον αέρα. Απίστευτα επιπόλαιος ο Σάστρε, φιλότιμος αλλά λίγος και ο Ράφα Σοάρες. Ο Κάργας σε καλό επίπεδο, αλλά έχει σχετική ευθύνη για το πρώτο γκολ. Το δράμα εντοπίζεται στην μεσαία γραμμή. Χημεία μηδέν. Σε τέτοιο σημείο που χάθηκε και ότι είχαμε εντοπίσει το τελευταίο διάστημα, δηλαδή ο γρήγορος ρυθμός . Βέβαια εκτός τούτου, δεν υπήρχε και ούτε υποψία δημιουργι κής συμμετοχής της μεσαίας γραμμής, στην όλη εξέλιξη του 90λεπτου. Εξαφανισμένος ο Ζίβκοβιτς - έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού όπως υποστήριξε ο προπονητής του – ενώ ο νεαρός Κούτσιας πάλεψε και δικαιούται τον καλό λόγο, μέσα στην γενική απογοήτευση. 

Ελάχιστος ο Κουαλιάτα και χαμένος στο διάστημα ο Ντάντας. Απο τη στιγμή που όπως ισχυρίζεται ο Ραζβάν είχε πρόβλημα τραυματισμού ο Αντρίγια, μάλλον δεν θα έπρεπε να τον χρησιμοποιήσει. Η σωστή κίνηση θα ήταν να βάλει από την αρχή τον Νάρεϊ. Η διαιτησία χωρίς λάθη. Και τώρα το συμπέρασμα; «Τρεχάτε ποδαράκια μου». Αν δεν έχεις μυαλό και αν δεν μαθαίνεις από τα παθήματα σου, σίγουρα θα ξαναζήσεις βραδιές όπως η χθεσινή

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.