«Γυμνός» αλλά και απροστάτευτος ο ΠΑΟΚ, τεράστιες οι ευθύνες της μικρής... «χούντας»

Δημήτρης Μπούζας01 Δεκεμβρίου 2021

Στο χθεσινό μας σημείωμα μετά το τοπικό ντέρμπι, σταθήκαμε με ιδιαίτερη προσοχή στα όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο. Καταγράψαμε τις απόψεις μας, αποδίδοντας κατά την ταπεινή μας γνώμη τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, χαρακτηρίζοντας δίκαιη την επικράτηση των φιλοξενούμενων και απαράδεκτη για μια ακόμη φορά την αντίστοιχη των γηπεδούχων. Καταλογίσαμε όπως ήταν επόμενο τις ευθύνες που αναλογούν στο Ρουμάνο κόουτς, τόσο για τις επιλογές του, όσο και για την όλη διαχείριση του αγώνα, με την ίδια πρόθεση αμεροληψίας και αντικειμενικότητας όπως και όταν του δίνουμε εύσημα για τις επιτυχίες του. 

Στον τίτλο του χθεσινού σχολίου χαρακτηρίσαμε ασυνάρτητη την ομάδα του Ραζβάν και τον ίδιο εμμονικό και επισημάναμε ιδιαίτερα και για πολλοστή φορά την εγκληματική «ακινησία» (παραλυσία) των υπευθύνων (όποιοι κι αν είναι) τη μεταγραφική περίοδο. 

Όπως επίσης καταγγείλαμε και τη λεηλασία του ρόστερ, η οποία θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ευλογήθηκε και υμνήθηκε και χαρακτηρίστηκε οικονομική μαγκιά του «όλου οργανισμού», από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ. Σήμερα ερχόμαστε να προσθέσουμε δίπλα στον χαρακτηρισμό «γυμνός» (μάλλον θεόγυμνος) και το...«απροστάτευτος». Κι αυτό μετά τα όσα είδαμε να συμβαίνουν στο φινάλε με την μπούκα των κρετίνων, οι οποίοι χρεώνονται σαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με ότι σημαίνει αυτό για τον λαοφιλέστατο σύλλογο. Τόσο για το γόητρο του όσο και για το πόσο απροστάτευτη και εύκολη για την οποιαδήποτε προβοκάτσια είναι η Τούμπα. Νομίζουμε ότι ο Σαββίδης δεν διστάζει να βάζει το χέρι στην τσέπη του, προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλείς προοπτικές διεξαγωγής των αγώνων στην ομάδα του. 

Οι σεκιουριτάδες αφθονούν! Τώρα το πως μπήκαν οι ανεγκέφαλοι και προξένησαν την ζημιά αλλά και το πως πέρασαν όλο αυτό το υλικό είναι θέματα προς συζήτηση. Αλλά με ποιον να την κάνεις; Γιατί εδώ μιλάμε για σοβαρές υποθέσεις. Επί του προκειμένου, άποψη μας είναι ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι οργανωμένοι σύνδεσμοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί από αυτού του είδους τα ρεμάλια και με το δυναμισμό τους και την αποφασιστικότητα τους θα βοηθούσαν να δοθεί κάποια λύση.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο γυμνός και απροστάτευτος και προσθέτοντας το ασυνάρτητος, εμμονικός και αυτοκαταστροφικός, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ευθύνες. Για το αγωνιστικό κομμάτι αυτές αφορούν τον κόουτς ο οποίος κάπως αργά παραδέχθηκε ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του. Για όλα τα άλλα τα απίστευτα και ανεκδιήγητα και τόσο τραγικά που συμβαίνουν στον «όλο οργανισμό» (αρχής γενομένης από τα δελτία και καταλήγοντας σε άθλιες συμπεριφορές απέναντι σε παίκτες όπως ο Μάτος, ο Μαουρίσιο και ο Μίσιτς, αλλά και σε λυκοφιλίες τύπου Κούγια) ποιος φταίει; Μερικοί σηκώνουν το κεφάλι ψηλά και βλέπουν στην κορυφή. Συγκεκριμένα στον Ιβάν που από μακριά προσπαθεί με ένα λάθος μοντέλο διοίκησης να διαχειριστεί την όλη κατάσταση. 

Ισως να έχουν κάποιο δίκιο και αυτό να επικεντρώνεται στις λάθος επιλογές μερικών εμπίστων συνεργατών του. Οι τελευταίοι, εκμεταλλευόμενοι προφανώς την εξ αποστάσεως εικόνα και ενημέρωση του Ιβάν, έχοντας εξασφαλισμένη και την υποστήριξη της συμπαθέστατης Μαρίας Γκοντσάρεβα, συνέστησαν μία ομάδα με εξωδιοικητικούς του στενού τους περιβάλλοντος, η οποία εδώ και αρκετό καιρό ελέγχει σαν μια μικρή «χούντα» τα όσα αφορούν το σύλλογο και δεν είναι του επιπέδου υψηλής διαχείρισης, η οποία βέβαια ανήκει στον Ιβάν. Η μικρή παρεούλα με πολλή άνεση χρησιμοποιεί και το κύρος του συλλόγου και την ισχύ του ονόματος του μεγαλομετόχου για να τακτοποιεί όλα όσα την βολεύουν σε επίπεδα τα οποία της δίνουν την ευχέρεια να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να εισπράττουν υστεροφημίες. 

Τα μέλη της έχουν στρατολογήσει εκπροσώπους ενημέρωσης τους οποίους ελέγχουν απόλυτα και οι οποίοι για τον οποιοδήποτε λόγο με τη σειρά τους εδώ και χρόνια, καλύπτουν τραγικά λάθη, τα οποία οδήγησαν τον «όλο οργανισμό» αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, απομακρύνοντας όσους άλλους ενοχλητικούς επιχειρούσαν να κάνουν έλεγχο ή κριτική δυσάρεστη. Για να μην μακρηγορούμε, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα αυτή η παρεούλα να απολογηθεί για πολλά τραγικά που ζημίωσαν τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρουμε εάν ο Ιβάν είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα. Το ερώτημα είναι σημαντικό ίσως και καθοριστικό για το επόμενο βήμα του λαοφιλέστατου συλλόγου.

ΥΓ1: Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια συγκεκριμένων εκπροσώπων της ενημέρωσης που επιχείρησαν να περάσουν με τρόπο αδέξιο την πληροφορία ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Άρης ήταν πρόθυμοι να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ο πρόεδρος δηλαδή και οι συνεργάτες του καθώς και ο προπονητής, ήταν κάθετα αντίθετοι για κάτι τέτοιο και απαιτούσαν άμεση διακοπή. Ο τρόπος που χρησιμοποίησαν οι συγκεκριμένοι τους εξέθεσε. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ εύκολο να αποπροσανατολίσεις ανυποψίαστους, όχι όμως να ξεγελάσεις τους υποψιασμένους, οι οποίοι πολύ εύκολα βλέπουν τι συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Τους συμβουλεύουμε να προσέχουν γιατί το να φιλοτεχνείς άτσαλα πορτραίτα και να αναλαμβάνεις εργολαβικά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σημαίνει πολλά. Ο νοών νοείτω.

ΥΓ2: Ο αναγνώστης και φίλος της στήλης - κατά δήλωση του ΠΑΟΚτσής – Νικόλαος Παναγιωτίδης μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Διαβάζω με προσοχή τα εύστοχα σχόλια σας, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν τους Θαναηλάκηδες της Θεσσαλονίκης. Έχω όμως και μια απορία: Δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ έχουν γίνει τώρα τελευταία τα...«τρέιλορ» σε αναγνωρισμένους αντιΠΑΟΚτσήδες». Χωρίς σχόλιο από μέρους μου, με τη διευκρίνηση όπως έχω δηλώσει άλλωστε και πολλές φορές, ότι σέβομαι όλες τις απόψεις που είναι σοβαρές και έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.